Králové podruhé v sezóně porazili před svým publikem hokejisty ze Slaného

V poslední listopadové sobotě na led Králů přijel nováček soutěže China Golden Dragon. Úvodní třetina patřila hostům, kteří si dvěma rychlými góly vypracovali vedení 2:0. Písečtí hokejisté se prosadili až ve druhé části, kdy otočili nepříznivý vývoj zápasu čtyřmi góly. Postupně se do tabulky střelců zapsal Přibyl, Arnošt, Bednařík a Bárta. V poslední třetině ještě Jihočeši přidali pátý zářez. Diváci také viděli dvě trestná střílení a dvě bitky. Hokejistům ze Slaného se podařilo už jen do konce utkání snížit na rozdíl dvou branek a tak Králové mohli po konci zápasu slavit vítězství.
2. liga mužů - sk. Střed, 21. kolo, so 30.11.2019, Zimní stadion Písek
Písek
China Golden Dragon
5:3
0:2, 4:0, 1:1
Branky a nahrávky: 23. Přibyl (Strnad), 24. Arnošt (Matějka), 32. Bednařík (Hamalčík), 40. Bárta (Bílek, Novák), 44. Hanus (Arnošt) – 3. Chu (Li), 4. Bláha (Nagy), 60. ZHENG (TS). Rozhodčí: Šperl – Zimmermann, Sedláček. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3.
Písek: Hamalčík (Kříž) – Růžek, Šafář, Šaršok "A", Hanus "A", Turek – Přibyl, Bárta, Bednařík "C", Volf, Matějka, Čížek, Bílek, Arnošt, Krýner, Strnad, Tintěra, Novák.
China Golden Dragon: Pengfei Han (Han Wang) – Si, J. Kučera, Song, Chang, Yuhang Han "A", Jin, Zich – Yao, Xiang "C", Yulong Wang, Zheng, M. Kučera, Chu, Nagy, Husarik "A", Bláha, Mingjue Li, Hang Li, Ma.

Hokejistům ze Slaného vyšla lépe úvodní třetina. V ní se jim podařilo během konce třetí a začátkem čtvrté minuty vsítit hned dvě branky za s sebou. Skóre otevřel Chu, když se dostal do úniku a přesnou střelou překonal brankáře Písku. Druhý gól padl hned v další šanci, kdy Nagy nahrál Bláhovi a ten poslal svůj tým do dvou-brankového vedení. V 9. minutě to mohlo být z pohledu domácích už 0:3, ale Xiang se svým spoluhráčem nedokázal překonat gólmana Králů. Tři minuty před koncem první části se do gólovky dostal Bárta, ale na dvakrát nedokázal v bezprostřední blízkosti překonat brankáře hostů. Po první dvaceti-minutovce svítil stav na zimním stadionu 0:2 pro hokejisty v bílo-červených dresech.

Ve druhé třetině dokázal domácí celek otočit vývoj zápasu, kdy soupeři nastřílel čtyři góly. Písečtí udeřili hned ve 3. minutě, kdy po přihrávce Strnada snížil Přibyl. Hned v zápětí už lovil Pengfei Han puk ze své sítě podruhé. To se do útočného pásma probojoval Matějka, který přihrávkou našel volného Arnošta a ten k tyčce vyrovnal na 2:2. Vedoucí branka padla v čase 31:58. Hamalčík rozehrál na hokejku Bednaříka a ten přesnou ránou pod vyrážečku nedal gólmanovi šanci. Jihočechům se podařilo přinést klid na hokejky ještě v poslední minutě, když přidali další zásah. Po dobré kombinaci přišla nahrávka Nováka na volného Bílka na modré čáře. Ten nahodil kotouč, který dokázal tečovat před brankářem ještě Bárta. Modro-žlutí se tak dostali do vedení 4:2 po čtyřiceti minutách utkání.

Ve třetí části zvýšil domácí výběr náskok, když Hanus ránou do šibenice vymetl pavučinu hostující branky. Ve 47. minutě bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal Čížek, ale Pengfei Han ho dokázal vychytat. Šest minut před koncem mohl snížit Michal Kučera, ale Hamalčík svůj tým podržel dobrým zákrokem. Poslední změna stavu přišla třináct vteřin před koncem duelu, kdy byl nařízen nájezd na branku Písku. Této velké šance využil Zheng, když tvrdou ránou k tyči nedal gólmanovi šanci kotouč zastavit. Králové tak dokázali proti týmu China Golden Dragon zvítězit už po čtvrté za s sebou v letošním ročníku.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Měli jsme hrozný vstup do utkání, kdy jsme po dvou střelách prohrávali 0:2. Musíme se zamyslet, co s tím udělat do dalších zápasů, protože se to stává častěji. Ceníme si toho, že jsme ve druhé třetině dali čtyři góly. Bohužel děláme hodně chyb a často pouštíme soupeře do přečíslení. Toho by jsme se chtěli do dalších kol vyvarovat."

Jiří Šejba, trenér China Golden Dragon: "Ukázalo se, že náš tým neumí hrát celých šedesát minut. První a třetí třetina byla dobrá, ale špatně jsme zahráli druhou třetinu, což už se stalo v několika zápasech za s sebou. Máme tam ten výpadek, ale učíme se hrát lépe.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy