Benešovské faux-pax na píseckém ledě

Písek sice poslední dobou nemá problém zatížit konta soupeřových brankářů pěknou řádkou branek, ale že se za benešovskými gólmany bude svítit hned devětkrát, to čekal málokdo. O všem rozhodla první třetina. V ní Písek potěšil své fanoušky hned pětkrát, v dalších dvou částech přidal ještě čtyři zářezy. I hosté sice vsítili solidní tři branky, jinak však předvedli i na druholigové poměry spíše podprůměr. V domácích řadách řádil hlavně Milan Bláha, téměř neoddělitelný od puku, který si do svého soukromého hokejového deníčku poznamená dvě branky a pět asistencí. Písek tak nadále ze čtvrtého místa stíhá vedoucí celky tabulky.
2.liga ČR, 19. kolo, st 3.12.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Benešov
9:3
5:0, 1:2, 3:1
Branky a nahrávky: 9. Hovora (Bláha, Slavík), 13. Bláha (Slavík), 14. Mošovský (Procházka F.), 19. Procházka P. (Hovora, Bláha), 20. Pitel (Bláha), 35. Mošovský (Vondřich, Procházka F.), 44. Slavík (Bláha, Procházka P.), 47. Novák (Bláha, Hovora), 56. Bláha (Slavík, Hovora) - 21. Kocman (Verbík J.), 34. Jágr (Strnad, Kaňka), 56. Kocman (Jaeger, Verbík J.) Rozhodčí: Nečas - Frodl, Nepomucký. Vyloučení: 6:8, navíc Jágr (BNS) - 10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 430.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Kříž, Předota, Procházka P., Bílek, Procházka F. - Míka, Nikodém, Ježek, Pitel, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák, Bican, Novotný, Bláha.
Benešov: Holánek (14. Malík) - Košatka, Verbík J., Zeman, Kouba, Macek, Burda, Peťovský, Strnad, Jágr, Jaeger, Kocman, Vacek, Kounovský, Dvořák, Kaňka, Verbík R., Dobiáš.

Kateřina Kofroňová - Začátek utkání se začal ve slibném tempu, které předpovídalo, že ani jedno z mužstev nehodlá dnešní výsledek ponechat náhodě. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba celky dostaly své šance. Více ohrožen byl rozhodně gólman hostí Holánek, který vykryl pět slibně vypadajících šancí domácích. Jeho štěstí ovšem bylo porušeno hned v deváté minutě po krásné souhře kapitána Bláhy s Radkem Hovorou, který se trefil mezi betony - 1:0. Následovala přesilová hra pro domácí muže. Krásně ji zpestřil Milan Bláha, ovšem gólu se diváci nedočkali. Písecký kapitán opravdu ale nemusel smutnit dlouho. Po krásné přihrávce Slavíka mu tentokrát již samostaný nájezd vyšel - 2:0. Za pouhých osmnáct vteřin zvýšil náskok domácích Karel Mošovský, který překonal gólmana střelou pod ruku - 3:0. Hned po tomto gólu se Pavel Kříž postaral o první vyloučení z řad domácích. Hosté nebyli schopni této skutečnosti využít. Nutno podotknout, že dokonce nechali modrožlutého Hovoru sólovat přes celou ledovou plochu. Ten, k jejich štěstí, nezakončil. Za necelé tři minuty se přesilová hra přenesla na stranu Píseckých, kteří ji narozdíl od svých soupeřů plně využili. V devatenácté minutě se svou typickou dělovkou od modré trefil Pavel Procházka - 4:0. Zaskočením pro Benešovské byl zcela jistě pátý gól domácích. Pět vteřin před koncem totiž skóroval Richard Pitel a poslal tak hostům takzvaný šatnový gól - 5:0.

Druhou třetinu odstartovalo vyloučení domácího celku, což přineslo první gól hostujícího týmu. Nikým nekrytý, Kocman se trefil pod horní tyčku a snížil tak na 5:1. Následné dvě přesilovky hosté nevyužili a bez gólu zůstalo i jejich oslabení. Další branky se diváci dočkali až v čtyřiatřicáté minutě. Kubiše tentokrát překonal hráč se zvučným jménem - Jágr - 5:2. Přesně za minutu ovšem Písečtí svým soupeřům jasně ukázali, kdo je ve s.n.o.p. areně doma. Svým druhým gólem dal o sobě vědět Karel Mošovský - 6:2. Ke konci druhé dvacetiminutovky si domácí zahráli dvě přesilové hry. Gólovou podívanou ovšem svým fanouškům nepřichystali.

Poslední část zápasu začala na obou stranách v opatrném režimu. Ve čtyřiačtyřicáté minutě ovšem tento poklid zrušil Josef Slavík, který se trefil téměř do odkryté branky - 7:2. Prolomil tak i nejistotu svých spoluhráčů, kterou jim zřejmě přinesla nevydařená prostřední dvacetiminutovka. V sedmačtyřicáté minutě předvedl Novák s Bláhou a Hovorou krásný kombinační hokej a zvyšoval tak na 8:2. V pětapadesáté minutě se již potřetí postaral Filip Procházka o oslabení svého týmu a za několik vteřin ho potrestal hostující Kocman, který si tak v utkání připsal druhou branku - 8:3. Čtyři vteřiny před koncem již jasné vítězství ztvrdil brankou Milan Bláha - 9:3. I přes snahu domácího celku se diváci desátého gólu nedočkali, ale i tak měli možnost sledovat vydařený hokej.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Určitě jsme rádi, že jsme vyhráli. Povedla se nám především první a třetí třetina. Myslím, že 5:0 po první třetině hovoří za vše. Ve druhé třetině vstoupily do hry zbytečné fauly a neukázněnost, přičemž kvalita naší hry poklesla. Důrazně jsme si to ale vyříkali a ve třetí části jsme se zase herně zvedli. Výhrali jsme zaslouženě, výtečně chytal Filip Kubiš, který nás několika zákroky podržel.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy