Velké Meziříčí dostalo velkou nakládačku

Písek to stihl! Závěrečným finišem - třemi brankami v posledních pěti minutách - zakulatil skóre na potupnou desítku a výsledkově a fyzicky zdecimovaným hostům jasně ukázal, že odbruslit zápas se v Písku nevyplácí. Domácí střelecky excelovali - zvláště Radek Hovora, který v dnešním zápase hattrickem zdvojnásobil své dosavadní střelecké konto.
2.liga ČR sk. STŘED, 14. kolo, st 21.11.2007, Zimní stadion Písek
Písek
V. Meziříčí
10:2
2:1, 4:0, 4:1
Branky a nahrávky: 1. Mošovský (Novák), 18. Vondřich (Nikodem), 21. Mošovský (Mikeska), 22. Novák (Mikeska, Vokatý), 35. Hovora (Kořánek), 39. Hovora (Nikodem, Vondřich), 52. Kašpar (Mošovský), 56. Kica (Filipi, Kašpar), 58. Novák (Mošovský), 60. Hovora (Kalečík) - 5. Hudcovský (Slavík), 42. Adamec (Nekvasil).
Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Černý.
Vyloučení: 6:2.
Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 290.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kříž, F. Procházka, Kalečík, Vokatý - Kořánek, Míka, Řehoř - Kica, Filipi, Kašpar - Nikodem, Hovora, Vondřich - Mošovský, Mikeska, Novák - Pošmourný.
V. Meziříčí: Novák – Smejkal, Straňovský, Balčík, Roháčik, Úlehla, Kunstmüller, Bukáček, Krča, Adamec, Prachař, Hudcovský, Janda, Konečný, Slavík, Nekvasil.
Po vysoké prohře 3:7 v Kolíně tentokrát Písečtí excelovali a nadělili soupeři na vlastním ledě desítku. K nejvyššímu domácímu vítězství v soutěžním zápase za několik posledních sezon vykročili domácí rázně už v první minutě. V její poslední vteřině prostřelil meziříčského gólmana Nováka písecký útočník Mošovský.

Písečtí se snažili v dalším průběhu plnit roli favorita a zatlačili soupeře před jeho branku, zvláště trojice Filipi – Kašpar – Kica notně zatopila v Novákově brankovišti. Zbrzdila je však přesilovka hostů, kteří nejenže odvrátili pozornost do protějšího brankoviště, ale také srovnali s domácími krok ve skóre. Filipa Kubiše, který do zápasu nenastoupil zcela zdráv, překonal Hudcovský. Hosté se dokonce mohli ujmout vedení, ale Kubiš ustál vyložené šance Konečného i Prachaře. Také Novák na opačné straně se musel vytáhnout proti dorážce Řehoře. Stálo při něm i trochu štěstí při pokusu Mikesky, puk propadl chrániči gólmana mimo tyče klece.

Přestože měl domácí tým v první třetině velkou střeleckou převahu (poměr střel 18:6), vytěžil z ní již jen jedinou branku Vondřicha. Ta padla dvě minuty před koncem třetiny po přečíslení obrany Meziříčí.

Ve druhé části vzali domácí otěže zápasu do svých rukou a vstřelili hned čtyři góly. Znovu kapitulovalo Meziříčí již v úvodní minutě třetiny a znovu při tom byl Mošovský, jenž zůstal pozapomenutý před Novákem. Zakončení nad ležícího gólmana mu již neučinilo potíž. Situace se opakovala o dvě minuty později, kdy roli Mošovského převzal Vladimír Novák, který svému jmenovci v brance Meziříčí nedal šanci.

Domácí rychle nabyté vedení uspokojilo, hra se vyrovnala a také výrazně ubylo vyložených šancí. Až v 35. minutě nastartoval znovu brankostroj Rybáčkova mužstva svojí první brankou Hovora, který nekompromisně zavěsil střelou k tyči. Hostům jako by na závěr třetiny ubylo sil a nestačili domácím útočníkům, kteří se lehko dostávali do šancí. Šestý gól přidal ještě před druhou sirénou opět Radek Hovora.

Třetí dějství začali domácí ve čtyřech za pozdní příchod z kabin. Jejich nedochvilnost potrestal kapitán hostí Adamec střelou z kruhu a vykřesal tak jiskřičku naděje pro svůj tým. Hostům snížení dodalo sebevědomí a najednou nestačili zase domácí, Kubiše ale výrazněji neohrozili ani při následné přesilovce.

Poslední desetiminutovku si hosté za rámeček rozhodně nedají, inkasovali v ní čtyři góly. Po odstoupení tří hráčů (Slavík, Úlehla, Janda) dohrávali s dvanáctičlenným kádrem a úbytek sil byl hodně znát.

První gólový příspěvek do branky Nováka dodal Kašpar, který dotáhl Mošovského snažení a dopravil puk několik centimetrů za brankovou čáru. Poté se musel činit naposledy Kubiš proti nebezpečným výpadům Kunstmüllera a Bukáčka, to ale bylo již ze strany hostů vše.

Poté už lovil puky ze své branky jenom nešťastný Lukáš Novák, které mu tam během čtyř minut naložili Kica, podruhé Vladimír Novák a dokonce potřetí Radek Hovora, čímž se stal autorem prvního letošního hattricku píseckého mužstva.

Písečtí vyhráli osmigólovým rozdílem naposledy před dvěma roky v Kolíně 9:1 a v Mostě 8:0 ještě za éry dvojice Kubeš – Květoň, desítku nadělili soupeři ve druhé lize vůbec poprvé. Škoda, že mnoho píseckých příznivců dalo dnes přednost fotbalovému přenosu české reprezentace před hokejem a nechalo si zatím nejlepší domácí představení píseckých hráčů ujít.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku, Jan Rybáček: „Jsme rádi, že se nám podařilo utkání vyhrát a myslím, že jsme tím trochu napravili poslední nevydařený zápas. Hráči hráli odhodlaně v dobrém tempu a především v útočné pozici jsme hráli velmi dobře. Soupeři jsme vstřelili deset branek a to je slušné. Kdybych nekoukal jenom na pozitiva, tak se opět objevily problémy v obraně. Musíme na defenzivních chybách zapracovat, protože teď nás čeká vlna težších soupeřů, kteří by nás mohli za tohle potrestat. Vysoká výhra by nás měla zvednout psychicky, což bychom v tuhle chvíli potřebovali.“

Asistent trenéra Velkého Meziříčí, Ivo Dostál: „Dnešní utkání bylo o přístupu jednotlivých hráčů k zápasu. A to také rozhodlo. Hráči, na kterých jsme chtěli stavět hru celého týmu mě velice zklamali. A začínám si myslet, že nechtějí udělat nic navíc pro výhru. První třetina byla dobrá. Akorát škoda posledních dvou minut, kde jsme dostali gól do šatny. Začátek druhé třetiny byl naopak propadák, během dvou prvních minut jsme inkasovali dvě branky a bylo po zápase. Už jsme se nedokázali zvednout a tropili jsme chybu za chybou, z čehož jsme dostávali další góly. Třetí třetina se jen dohrávala, a to ani naši hráči nedokázali zabránit inkasování dalších branek.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy