Písek v Brodě vyhořel

Generálka před play-off Písku vůbec nevyšla. Jihočeši si vylámali zuby na lídrovi skupiny Jih z Havlíčkova Brodu, kterému nedokázali konkurovat hlavně střeleckou produktivitou. Jediný vstřelený gól Písku, který zaznamenal Jakub Volf, nemohl silné Bruslaře doma zastavit. Písek prohrál poslední zápas základní části 1:7. První zápas play-off odehrají Písečtí už v sobotu 2. března na ledě Šumperku!
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 42. kolo, st 27.2.2019, Zimní stadion Kotlina
Havl. Brod
Písek
7:1
2:0, 3:0, 2:1
Havl. Brod: Č. Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Přidal, Třetina (C), Michálek – Matušík, Milfait (A), Voříšek (A) – Kozlík, Cachnín, Ludvík – Petržilka
Písek: Kříž (41. Hauser) – Turek, Hora, Parýzek (C), Tintěra, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, Šuhaj, Sýbek, Rod, Polata, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, A. Novák

Bezstarostný ofenzivní hokej. Přesně tak vstoupily oba celky do zápasu, který už se v podstatě jen nuceně dohrával, neboť oba týmy už mají účast v letošním play-off jistou. Písek měl pár dobrých příležitostí ke skórování, ale výborný brankář domácích značnou část zápasu pochytal všechny střely od žluto-modrých hokejistů. Bohatý gólový večer odšpuntoval obránce Tomáš Semrád, jenž propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat a Havlíčkův Brod odskočil píseckým na rozdíl dvou branek. Prosadil se Luboš Voříšek po krásné kombinaci. V samotném závěru byl Havlíčkův Brod v obrovském tlaku a nebýt sirény, která ukončila první část dějství by to zřejmě bylo už o tři branky.

Krátce po zahájení druhé třetiny se o další útočné akce pokoušel domácí tým a nebýt pohotového zákroku Richarda Kříže, tak skóre by znovu měnilo, ale krátce po tomto famózním zákroku dostal přihrávku Jakub Matušík, který bezstarostně poslal pul do pravého horního růžku. Písek dokázal vstřelit v druhé polovině zápasu branku, ale po konzultaci rozhodčích došlo k rozhodnutí, že branka nemůže být uznána z důvodu úmyslného kopnutí kotouče za brankovou čáru. Tato neuznaná branka zřejmě hokejisty reprezentující Písek značně znepokojila a srazila na kolena. Krátce na to dokázal navýšit skóre Miroslav Třetina. Písek získal přesilovou hru, ve které měl několik příležitosti ke skórování, ale dnes excelentní Novák byl proti. Po nevyužité přesilovce dal znovu o sobě vědět Havlíčkův Brod. David Michálek našel skulinku mezi betony brankáře Kříže a letící puk se zastavil až o síť brány.

Do třetí třetiny udělal Písek změnu v brankovišti, kdy Martin Hauser nahradil Richarda Kříže. Písek znovu hrál přesilovou hru, ale střely kanonýrů Sýbka a Hučko končily pouze ve výstroji brankáře Nováka. Písek nedokázal ani využít dlouho přesilovou hru 5 na 3. Deset minut před koncem zápasu se opět ujal slova Jakub Matušík. O pět minut později zužitkoval přesilovou hru Jan Milfait. Vzápětí však Písek, konkrétně Jakub Volf prolomil prokletí jménem Novák a to když zamířil přesně do levé horní části brány.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): "Tento zápas byla taková generálka před play-off. Písek byl houževnatým týmem. Dali jsme čtyři branky do třicáté minuty a od té doby jsme měli utkání pod kontrolou. Zkusili jsme si dvojité oslabení, přesilovky. V sobotu to začíná! Chci poděkovat klukům za celou základní část. Předtím než jsme s Martinem Melounem přebrali tým, měl ztrátu devět bodů a dnes jsme první."

Karel Herr (IHC Písek): "Neproměňovali jsme šance. Soupeř proměnil všechny šance, které měl. Na kolena nás srazila branka, která nebyla uznána. Poté jsme šli psychicky dolů. Chtěli jsme se pozitivně naladit a připravit se na play-off, kde nás čeká Šumperk."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy