Bojovný výkon na Bouchalkách body nepřinesl

Neoblíbeného soupeře Písek opět nepokořil. V rámci 35. kola 2. hokejové ligy vyjeli Jihočeši na Vysočinu do Žďáru nad Sázavou, kde je čekal jeden z favoritů soutěže. Písek se statečně pral s druhým celkem skupiny Jih, zvládl na konci druhé třetiny zásluhou kapitána Martina Parýzka v přesilovce srovnat na 1:1 a až do samého závěru se pral o body. Domácí ve třetí třetině odskočili o jednu branku a v závěru výhru pojistili. Plameny vyhrály 4:1 a poskočily na první místo.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 35. kolo, st 30.1.2019, Zimní stadion Bouchalky
Žďár nad Sázavou
Písek
4:1
1:0, 0:1, 3:0
Žďár nad Sázavou: Sláma (Kulich) — Marek, Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Černohorský — Kovářů, Prokš, Filip, Nečas, Bureš, Kadlec, Gergel, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Wasserbauer
Písek: Hauser (Kříž) — Suda, Hora, Parýzek, Červinský, Bílek, Hanus, Pelant — Hučko, Šuhaj, Sýbek, Rod, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Matějka, Novák

Úvodní třetina napověděla, jak by mohl vypadat celý zápas neboť hned od začátku bylo utkání velice vyrovnané. Písek začal stavět zápas z obrany, ale často se dostával do útočného pásma a měl dvě velké šance, zejména Hučko, který se objevil sám před Slámou a ten musel na poslední chvíli kotouč vyrazit. Na druhé straně měl obrovskou šanci Koželuh, jenž měl před sebou úplně prázdnou branku, ale tu odmítl a raději přihrával, čímž akci překazil. O necelé dvě minuty později dorazil střelu Wasserbauera pohotově za záda Hausera Lukáš Bureš - 1:0.

Začátek druhé třetiny vycházel lépe domácím Plamenům, dobrou šanci měl například Jícha a několikrát se po střelách od modré čáry domácí dostávali do dorážek ale Hause Písek podržel. To byla voda na mlýn pro Písek, který udeřil v přesilové hře, když ve velké skrumáži před Slámou dorazil puk do branky Martin Parýzek - 1:1. Navíc byl vyloučen Wasserbauer a hosté tak měli dobrou možnost ještě před odchodem do kabin utkání otočit, jenže všechny pokusy skončily na hrudi Slámy.

Písek povzbuzený vyrovnávací brankou a koncem druhého dějství vstoupil do třetí třetiny sebevědomě a Sláma se musel znovu několikrát ohánět. Branka ale padla na druhé straně, kdy střelu Plevy od modré čáry tečoval přesně za záda Hauser Martin Kuřítko - 2:1. Žďárští hokejisté si ve zbytku utkání svého soupeře poctivě pohlídali a co přešlo až k domácímu brankáři, Sláma byl vždy připraven. A tak mohl v závěrečné powerplay hostů definitivně rozhodnout gólem do prázdné branky Lukáš Bureš, jemuž předal vybojovaný kotouč Wasserbauer - 3:1. Ačkoliv se zdálo, že utkání nic navíc nepřinese, pět sekund před koncem předal přesný kotouč Marek Prokš ke vzdálenější tyči Martinu Kuřítkovi a ten z první přehodil beton Hausera - 4:1.

Ohlasy trenérů


Karel Herr (trenér IHC Písek):
„Dneska to bylo celkem vyrovnané utkání. Trochu jsme nestíhali na začátku, pak se to srovnalo a byly tam šance na obou stranách. Ve druhé třetině jsme něco zlepšili, kdy jsme čekali v boxu a hlídali jsme si najíždějící za obranou, několikrát jsme vyrušili gólové přihrávky. Ale ty příležitosti byly na obou stranách. Potom nešťastná teč, kdy to domácí útočník krásně tečoval. Nakonec jsme prohráli o tři branky, ale dneska jsme to odmakali a určitě na tom chceme stavět do dalších utkání."

Radek Haman (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):
„Protrápený zápas, historie se ale neptá a tři body jsou důležitý. My jsme si nechali trochu vnutit jejich hru, měli jsme spíš naopak diktovat svojí hru soupeři, ale to se nám nedařilo. Proto jsme se trápili 55 minut, pro fanoušky to bylo asi dnes hodně náročný, ale máme tři body a ty se počítají."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy