1.liga ČR, 4. kolo, so 22.9.2012
Benátky
Písek
5:4
1:1, 3:1, 1:2
Branky a nahrávky: 20. Plodek (Jaroměřský), 25. Jaroměřský (Král), 29. Klimt (Král, Plodek), 38. Bortňák (Král), 41. Špaček (Skořepa) - 4. Dalecký (Vlček), 27. Dalecký (Petráček, Obdržálek), 49. Marek (Slavík, Kanov), 60. Šperger (Dalecký, Kameš). Rozhodčí: Doležal - Kreuzer, Zíka. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 235.
Benátky: Blažíček (Stejskal) - Šimek, Vitásek, Ulrych, Kolmann, Jaroměřský, Vála, Říha, Pabiška - Bortňák, Plodek, Klimt, Skalický, Skořepa, Špaček, Vlach, Král, Jonák, Jech, Liška, Kopic.
Písek: Mazanec (Halmoši) - Kameš, Petráček, Kanov, Boháč, Drtil, Semrád, Klement, Makovský - Obdržálek, Šperger, Dalecký - Marek, Vaniš, Slavík - Polodna, Petruška, Kučera - Heřman, Vlček, Čurda.
V písecké sestavě se namísto hrdiny předchozího zápasu se Šumperkem Antonína Melky poprvé objevil jiný kladenský forvard Petr Obdržálek.
Úvodní dějství odehráli hráči z jihu Čech ve velkém stylu. Pozorně bránili, předčili domácí tým v pohybu i nasazení, a navíc si během úvodní dvacetiminutovky vytvořili více brankových příležitostí. Gólem však pohříchu skončila jen jediná vydařená akce, na jejímž konci stál Dalecký. Závěr první části se k hostům zachoval krutě a necelou minutu před koncem se Středočechům podařilo vyrovnat zásluhou dorážky Plodka.

Ve druhé třetině si písecké mužstvo renomé pokazilo. Jeho hráči nedokázali reagovat na zvýšené úsilí domácího týmu, a když už ano, počínali si nedovoleně. Soupeři tak nabídli hned čtyři přesilové hry (jednu dokonce dvojnásobnou)a kvalitní celek Benátek touto možností nepohrdl. Na branku Jaroměřského ve dvojnásobné početní převaze ještě dokázal soubor od Otavy reagovat a Dalecký svou druhou brankou v utkání vyrovnal. Brzy poté ale zužitkoval Královu luxusní nabídku před prázdnou branku Klimt a dílo písecké zkázy dokonal Bortňák - 4:2.

Odhodlání hostů otočit nepříznivý vývoj střetnutí dostalo povážlivou trhlinu už po necelé minutě hry, kdy zapadla za Mazancova záda dorážka Špačka. V dalších minutách domácí svěřenci trenéra Milana Černého vývoj hry kontrolovali a vypadalo to, že už pro ně žádné komplikace nenastanou. Když se ale ve 49. minutě zčistajasna prosadil písecký forvard Marek a snížil na 5:3, dostalo utkání nový rozměr. Písečtí hokejisté přidali na aktivitě a několikrát se slibně natahovali po kontaktním gólu. Ten se nakonec také dostavil, to když podivuhodně odražený puk od zadního mantinelu procedil za Blažíčkova záda Šperger. V té době však už časomíra ukrajovala poslední vteřiny zápasu a vyrovnávající zásah zůstal nesplněným přáním Jihočechů.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Daří se nám dávat góly, ale také jich dost inkasujeme. Nemyslím si, že je to zapříčiněno otevřenou hrou. Dnes písečtí hráči velmi dobře bruslili, forčekovali. Dostávali se do rychlých protiútoků, přečíslení. Obdržené branky dávám na vrub obráncům, avšak si myslím, že i gólman měl být lepší."

Jindřich Setikovský, hlavní trenér Písku
"Mrzí mě, že jsme o gól prohráli. Nevezeme odtud ani bod zejména kvůli druhé třetině, kdy jsme zásluhou našich zbytečných faulů pustili soupeře do zápasu. V první třetině jsme byli jasně lepší. Dali jsme gól, měli jsme další tři nebo čtyři šance, avšak poté jsme si nechali dát zbytečnou branku v poslední minutě zásluhou špatného střídání. Jak jsem již řekl, první třetina byla skvělá, myslel jsem si, že na ní navážeme. Místo toho jsme v prostřední části hry malinko usnuli na vavřínech, přestali jsme bruslit, museli jsme zbytečně faulovat. Právě v ten moment se zápas zlomil ve prospěch domácích, kteří mají silné mužstvo a zkušené hráče. Benátečtí nám dali dva góly z přesilovek a my prohráli."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy