Písečtí získali další body, tentokrát od Otavy odjíždí s prázdnou Kadaň

Písečtí hokejisté si další výhrou upevnili své postavení na příčkách zaručující play-off. Vítěznou branku vstřelil Jiří Ferebauer, který proměnil trestné střílení. Písek tak na svém ledě porazil Kadaň 2:1.
1.liga ČR, 46. kolo, so 4.2.2012
Písek
Kadaň
2:1
1:0, 1:0, 0:1
Branky a nahrávky: 12. Knotek (Nedorost, Nouza), 32. Ferebauer - 57. Bursík (Charousek, Skořepa). Rozhodčí: Vampola - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 820. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Písek: Sedláček - Zacpálek, Pavlíček, Dvořák, Všetečka, Havran, Lukáč, Kanov - Antončík, Luňák, Dalecký - Nouza, Knotek, Slavík - Polodna, Šperger, Nedorost - Ferebauer, Vaniš, Suja.
Kadaň: Jarina - Szakal, Schmidt, Bombic, Trefný, Révay, Malinský - Novák, Mikšovic, Polák - Bursík, Charousek, Skořepa - Stehlík, Kůs, Stoklasa.
Úvod utkání hráči začali ve svižném tempu. Skóre mohl otevřít Nedorost, ten ale v dobré šanci branku nedal. Další situace zaváněla gólem v kadaňském brankovišti, po obrovském závaru, ale ani tato situace vedoucí branku nepřinesla. V čase 11:27 se diváci dočkali první branky a k radosti domácího publika kotouč skončil v bráně Kadaňských. Jarina vyrazil střelu Nouzy a dojíždějící Tomáš Knotek zamířil pod břevno – 1:0. Domácím vstřelená branka psychicky pomohla, Jarina byl v dalších příležitostech domácích bezchybný. Kdo očekával snahu hostů za vyrovnáním, musel být zklamán. Písecká obrana svého soupeře do vážnější příležitosti nepouštěla.

Druhou část začali Písečtí aktivně a Jarina musel být stále ve střehu. Ve dvacáté páté minutě měli kadaňští hokejisté dobrou šanci na vyrovnání. Stehlík měl na hokejce vyrovnávající gól, Sedláček však bleskovým přesunutím překazil hostům gólovou radost. Domácí mohli navýšit vedení, když se dostali do přečíslení, tato akce však skončila nepřesnou střelou. Ve třicáté druhé minutě Ferebauer ujížděl sám na brankáře a jeden z hostujících hráčů zatáhnul za záchrannou brzdu, sudí nařídil trestné střílení, které Jiří Ferebauer zakončil povedeným bekhendovým blafákem. Skořepa mohl vrátit hosty do zápasu, když nebezpečně tečoval střelu od modré čáry, Sedláček dokázal puk vyrazit chrániči těsně vedle. Další dobrou možnost měl Stehlík, který nebezpečně pálil od modré, domácí gólman udržel čisté konto.

Na začátku třetí části musel Jarina čelit dalšímu ataku, gólman Kadaně si dobře pohlídal levou tyč. Třetí branku mohl vsítit Slavík, který stál na konci pohledné přesilovkou kombinace, hostující gólman se stihnul včas přemístit. Kadaň mohla prolomit domácí defenzívu v padesáté třetí minutě, kdy Skořepa střílel přes obránce, Sedláček neposedný kotouč udržel s obtížemi před brankovou čárou. V čase 56:07 se Kadaňští dočkali první branky. Charousek při početní výhodě vystřelil od modré čáry a kotouč těsně před píseckým brankářem tečoval Tomáš Bursík – 2:1. V posledních vteřinách zápas přerušila výměna názorů mezi Antončíkem a Mikšovicem, na konečném výsledku 2:1 se již nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (IHC Komterm Písek): Vstup do zápasu se mi nelíbil, v prvních třech nebo čtyřech minutách to z naší strany nebylo nejlepší. V dalším průběhu jsme se ale zvedli a zbytek třetiny odehráli v dobrém stylu. Druhou část jsme naopak výborně začali. Drželi jsme soupeře pod tlakem a je velká škoda, že jsme to nedokázali vyjádřit gólově. V téhle pasáži jsme určitě mohli získat výraznější náskok. Postupem času jsme Kadaň pustili do hry, ale včas nás uklidnil druhý vstřelený gól. A poslední třetina? V jejím závěru jsme sice inkasovali, ale řekl bych, že jsme to nakonec měli pod kontrolou.

Mikuláš Antonik (SK Kadaň): Dnešní utkání bylo vyrovnané a bojovné z obou stran. Domácí dokázali využít jednu početní výhodu. Písečtí nám ve druhé třetině odskočili po faulu a následném, proměněném trestném střílení na 2:0. Ve třetí třetině jsme se snažili ještě srovnat stav, ale bohužel jsme dali jen jednu branku z přesilové hry. Zaznamenali jsme jen jeden gól a to je příčina, proč jsme si dnes neodvezli žádné body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy