Ve vyhecovaném derby slavil šťastnější David Servis

Na David Servisu platilo letošní heslo: Můj dům, můj hrad. Také budějovický HC David Servis České Budějovice si doma podržel neporazitelnost ve vzájemných duelech. Písek prohrál 2:4, když se trefili obránci Martin Parýzek a Šimon Červinský, který mimořádně zaskakoval v útoku. Písek nastoupil v hodně improvizované sestavě útočných řad dokonce se šesti juniory v základu. Na tvrdě hrající Servismany ale nestačil. První zápas za A-tým odehrál šikovný junior Matěj Fríd.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 39. kolo, st 13.2.2019, Pouzar aréna České Budějovice
David Servis ČB
Písek
4:2
1:1, 2:1, 1:0
.
David Servis ČB: Marek – L. Kříž, Radoš, Škopek, Ferebauer – R. Šulčík, Vak, Jan Bárta, Jiří Bárta, Sumerauer, Rolínek, Schmidmayer, Kronus, Tejko
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Bílek, Suda, Houdek, Turek, Hora – Polata, V. Šuhaj, Sýbek, Novák, Červinský, Matějka, Novotný, Rod, J. Volf, Fríd

Písečtí hokejisté nastoupili v okleštěné sestavě, ale to samé se dá říct o David Servisu, který nasazuje úzký kádr už řadu týdnů. Vstup do zápasu vyšel lépe celku od Otavy, když po čtyřech minutách uspěl v přesilové hře kapitán Martin Parýzek. Jeho zacloněná střela od modré čáry proplula brankáři Markovi kolem chráničů - 0:1. Po polovině první části se začal zápas vyostřovat, čehož využili domácí. Když se jim naskytla možnost početní výhody pěti proti třem, nepohrdli. Roman Šulčík dostal přesný pas k pravé tyči a srovnal na 1:1.

Ve druhé minutě prostředního dějství Písek znovu vedl. A bylo to opět v přesilové hře. Mezi kruhy dostal nabito Šimon Červinský a jako sváteční střelec prostřelil Marka nad levý beton - 1:2. Za deset minut ale David Servis také využil druhou přesilovku, když se v mezikruží zjevil nekrytý Radek Rolínek a zamířil přesně do pravého horního rohu - 2:2. Vyrovnání vlilo hráčům z krajského města novou krev do žil a od tohoto momentu začali postupně přebírat otěže zápasu do svých rukou.

Odměnou jim byla jejich první vedoucí branka a zároveň rozhodující branka utkání. V čase 34:19 se k pohotové dorážce dostal Lukáš Sumerauer, který nahlodal sebevědomí mladého píseckého týmu gólem na 3:2. Třetí třetina už byla dvacetiminutovkou jediné trefy. Dal ji domácí tým díky pěkné trefě Jonáše Kronuse, který si od modré čáry sjel až mezi kruhy a zamířil přesně k pravé tyči - 4:2. Na důležitou trefu už Písečtí nenašli odpověď. Tříbodovou výhru tak oslavil odhodlaně a tvrdě hrající David Servis.

Ohlasy trenérů

Jiří Fedur, asistent trenéra David Servisu: "Byl to pro nás důležitý zápas, protože hrajeme o dobré umístnění mezi jihočeskými kluby. Na to, že nás je málo, to byl obdivuhodný výkon. Na Písek jsme si věřili a dokázali jsme to. Směrem k play-off se ani přes matematickou šanci nedíváme, protože s tím úzkým kádrem bychom to ani hrát nedokázali. Do toho přišlo nějaké zranění, Bárta dostal trest, takže na další zápas v Brodě nebude... Budeme mít vůbec problém to dát na další utkání dohromady."

Karel Herr, trenér Písku: "Bylo to vyhrocené debry na malém hřišti, kde se nám nehraje úplně ideálně. Dokázali jsme dát rychle gól, ale bohužel jsme nedokázali udržet vedení po celý zápas. Přišly zbytečné chyby a soupeř to minimum, které měl, proměnil. V sestavě jsme měli sedm juniorů, klobouk dolů před nimi. Ale asi jsme se trochu zalekli toho, jak po nás soupeř šel. Báli jsem se hrát s pukem, odhazovali jsme ho. Trochu to přikládáme velkému počtu juniorů. Asi tři hráči, kteří nám teď chybějí, by se měli vrátit v krátké době."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy