Domácí nestačili na Lední Medvědy

Souboj mezi Pískem a hostujícími Medvědy měl být pro domácí hokejisty jasnou záležitostí. Jihočeši se ujali vedení po čtyřech minutách, kdy se radoval Hanus. To bylo ze strany modro-žlutých vše. Další trefy padaly už jen do branky Písku. Postupně se prosadil Vysloužil, Heinrich, Port a dva góly přidal Patočka. Domácí tak svou hrou nestačili na poslední Pelhřimov, který slaví a odváží si výhru od Otavy.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 13. kolo, so 27.10.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Pelhřimov
1:5
1:1, 0:2, 0:2
Branky a nahrávky: 4. Hanus (Sýbek, Parýzek) – 12. Vysloužil (Heinrich), 34. Patočka (Heinrich, Pospíchal), 36. Heinrich (Slabý, Vysloužil), 46. Port (Hadrava), 46. Patočka (Heinrich, Vysloužil). Rozhodčí: Jílek – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5.
Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Parýzek "C", Červinský, Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, V. Šuhaj, Sýbek "A", Rod, Polata "A", Koupal, Marcilis, Jabůrek, Pixa, Novák, J. Šuhaj.
Pelhřimov: Holík (Holata) – Oščádal, Kohút. Port, Pospíchal, Slabý, D. Kasalý "C", – Patočka, Martin Hadrava, Heinrich, Vysloužil, Votápek "A", Siřiště, Mejzlík, F. Kasalý "A", Marek Hadrava, Kadlec.

V úvodu první třetiny byli vyloučeni dva hráči hostů - Patočka s Vysloužilem. Tuto početní výhodu dokázal domácí celek zužitkovat a otevřel skóre, kdy Sýbkovu nahrávku využil Hanus. Hostující výběr dokázal na tuto změnu stavu rychle zareagovat. Ještě do konce první dvacetiminutovky přišlo srovnání na 1:1, kdy Heinrich našel Vysloužila a ten nedal šanci Hauserovi. Ve třinácté minutě předvedli dobrou souhru na ledě Hučko s Polatou, ale Holík šanci chytil. O tři minuty později zatrnulo domácím, když rána Kadlece orazítkovala tyčku.

V druhé části mohli navýšit Lední Medvědi, ale Hauser si připsal dva dobré zákroky. Ve 33. se do úniku dostal Hučko, ale v bezprostřední blízkosti Holíka nedokázal překonat. O minutu později šli do vedení hráči hostů. Heinrich nabil Patočkovi a ten propálil gólmana mezi betony. Další změna stavu přišla o chvíli později. Na trestnou lavici usedl jeden z domácích a Lední Medvědi tuto výhodu přetavili v další gól, který vsítil Heinrich. Písečtí tak prohrávali už 1:3. Necelých sto-dvacet vteřin před koncem spálil snížení Sýbek, kdy kotouč šel těsně vedle brány. Po čtyřiceti minutách tak modro-žlutí prohrávali už o dvě branky.

V čase 45:05 hráli pelhřimovští početní výhodu pět na čtyři. Martin Hadrava našel na modré Porta, který vypálil tvrdou ránu a projektil skončil až za brankářem. Na konci čtyřicáté šesté minuty slavil druhý bod Patočka, kterému asistoval znovu Heinrich. Další ohrožení svatyně píseckého brankáře přišlo šest minut před koncem zápasu. Do samostatného úniku se dostal Martin Hadrava, ale Hauser zasáhl včas. Na druhé straně se chtěli prosadit ještě hokejisté z královského města, ale ani Sýbek ani následné dorážky spoluhráčů nepřekonali dobře postaveného Holíka na brankovišti.

Písečtí hokejisté nakonec s hokejisty z Pelhřimova padli 1:5 a hosté mohou slavit zaslouženou výhru.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy