Trenéři nám říkali: Hrajte srdcem!

Zápas s Opavou se nepovedl, navíc tak jasný průběh čekal asi málokdo. Po utkání nikomu nebylo moc do řeči. „Nálada je po prohraném zápase nic moc....,“ lakonicky poznamenal i Ján Mucha. Obránce juniorského věku s obrovským potencionálem, který patří Českým Budějovicím, nyní však hájící hlavně barvy žlutomodré tedy písecké. „Mám stejně velký strach o oba dva týmy,“ připomíná situaci, v jaké se v současné době Písek a České Budějovice nacházejí. A hodnocení středečního zápasu? „Hráli jsme prostě mizerně,“ nebere si servítky kompletně vybavený bek.
„Již jsme hrozně začali a celý zápas jsme hráli mizerně, z toho vyplynuly ty góly, robili jsme moc chyb,“ kritizuje Písek znělou slovenštinou Mucha. „Soupeř začal dobře bruslit, my jsme nezachytili to tempo, nevím jak je to možné, vždyť oni měli v nohou tu cestu....,“ nechápavě kroutí hlavou.

A proč zápas dopadl tak jak dopadl? „No já myslím, že hlavní problém pro nás byl zachytávat jejich rychlý přechod do útoku, špatně jsme bránili střední pásmo...,“říká a poté přiznává, že právě na defenzívu měl myslet Písek především: „...trenéři nám určili, abychom hráli hlavně dozadu a nedostali gól jako první, to se nepodařilo. Měli jsme hrát dnes srdcem, no a i to dnes asi taky nebylo to pravé...“

Mucha poprvé ochutnal extraligu již loni, letos v ní začal nastupovat pravidelně, ale špatnou formu budějovického týmu odnesl možná právě on, nyní je tam brán až jako devátý bek. Přesto si Mucha nikterak nestěžuje: „Jsem rád, že i když nedostávám příležitost v Budějovicích, tak že i přesto hraji kvalitní soutěž v Písku, je to dobrá zkušenost.“ Poslední zápas odehrál bez svého obvyklého parťáka Ladislava Koldy, kterého si jeho otec vytáhl zpět do extraligy. „S Ladislavem Koldou jsme už docela sehraní, ale myslím, že to celkem šlo i s Jakubem Bartoněm.“

Při posledním dotazu se reprezentační juniorský obránce Slovenska ironicky usmál. O který tým - Písek nebo Budějovice – má větší strach, že se záchranářské práce nepodaří? „Asi o oba dva stejně..,“ zní jeho stručná odpověď.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy