Písek se v sobotu představí v dalekém Děčíně!

Úvodní kolo nového ligového ročníku je za námi. V prvním kole narazili Králové na silnou Příbram, která potvrdila roli favorita a zvítězila jasným výsledkem 5:1. Na Děčín čekalo v úvodu sezóny derby s Ústím nad Labem. Vypjatý duel skončil těsnou výhrou Slovanu 2:1. Písek a Děčín tak mají po úvodním kole nula bodů v tabulce. Utkání započne v 18:00.

IHC Králové Písek

Píseckým hráčům se vstup do nového ročníku nepovedl. Výkon svěřenců trenéra Matušíka proti Baníku nebyl nikterak přesvědčivý a nebýt skvělých zákroků brankáře Nováka, tak by o osudu utkání mohlo být rozhodnuto už během první poloviny klání. Píseckou hru zdobily nepřesnosti a mizerná koncovka. Prosadil se pouze mladík Pouzar, který gól vstřelil v oslabení.

HC Děčín

Hokejisté Děčína sehráli více než vyrovnanou partii s Ústím a rozhodně mají v sobotním utkání na čem stavět. V již zmiňovaném duelu se prosadil zkušený David Tůma, který ještě loni brázdil kluziště v Chance lize, ve které zaznamenal bod téměř v každém druhém zápase. V brankovišti Děčína operuje Lukáš Lavinger, jehož celá kariéra je spjata s děčínským hokejem.

Pohled do minulosti

Naposledy na sebe tyto dva celky narazily v roce 2016. V přestřelce uspěl celek od řeky Otavy, který zvítězil 7:6 po samostatných nájezdech. V utkání se dvakrát prosadil aktuálně táborský Filip Vlček či mezi fanoušky oblíbený Josef Urbanec. Brankoviště v tomto utkání střežil Michael Panec, jenž nyní působí ve službách Milevska. Na straně Děčína pak v brance nechytal nikdo jiný než Lavinger.

Utkání s Děčínem slibuje vyrovnanou bitvu, právě s těmito soupeři by měl Písek bojovat o body, které v letošní sezóně rozhodně budou potřeba.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy