Do královského města přijede favorizovaná Příbram

Písecké áčko čeká v sobotním utkání další boj o body, které nutně potřebují. Králové jsou po 8. kolech nové sezóny na sedmé pozici. Jejich soupeř ve víkendovém boji je silná Příbram, která do Písku přijede v roli favorita a nachází se na třetím místě. Úvodní buly je naplánováno na 18 30 hod.

Jihočechům se v novém hokejovém ročníku zatím moc nedaří. Po osmi odehraných kolech dokázali vyhrát jen dvakrát s nováčkem soutěže China Golden Dragon po výhrách 6:5 na nájezdy. V odvetě ve Slaném už Písek dokázal vybojovat výhru v základní hrací době výsledkem 5:2.

V ostatních kláních Králové nestačili na své soupeře a postupně prohráli s Příbrami 2:3 po prodloužení, s Kobrou 2:5, s Klatovy 1:6, Kolínem 2:3. A také s tradičními rivaly, kdy na ledě David Servisu padli v divoké přestřelce 4:7 a s Táborem 0:6.

Příbram dokázala vyhrát šest utkání z osmi. V prvním kole vyhrála po těsné výhře právě s Pískem 3:2. S Golden Dragon dokázala vyhrát dvakrát vysokými výhrami 11:1 a 19:2. Na svém ledě porazila také České Budějovice 8:3 a 7:2 Kobru. V posledním zápase před týdnem si připsala další výhru, kdy vyhrála na ledě Klatov 6:3.

Jediné dvě prohry zaznamenal výběr s Táborem po těsné výhře 0:1 a s Kolínem 5:7.

Oba týmy se potkali na začátku nové hokejové sezóny, kdy byl boj na ledě Příbrami velmi vyrovnaný. Písečtí po úvodní třetině vedli 1:0 po gólu Tintěry. V druhé části domácí vývoj otočili po trefách Grubnera a Koloucha. Na začátku třetího dějství srovnal Novák. Po šedesáti minutách muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém se radovali domácí po vítězné brance v 63. minutě Jaroslava Rittiga.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy