Vše byla jen příprava, teprve teď se ukáže!

Za Písek, Milevsko, Strakonice a další nyní druholigové kluby již nastupoval osmadvacetiletý útočník Tomáš Květoň. „Jojo, druhou ligu hraji opravdu už nějakej ten pátek..,“ potvrzuje hráč, který se před touto sezónou po pěti letech vrátil zpět do Písku. Má mu pomoci vybojovat ztracenou první ligu. A v přípravných zápasech Květoň ukázal, že by mohl patřit k ozdobám mužstva. Klid, rozvaha, přesnost a hlavně gól proti Strakonicím, kdy v samostatném nájezdu parádní fintou zesměšnil strakonického brankáře. To vše a mnohé další zatím píseckým fanouškům nabídl Tomáš Květoň.
Jak moc týmu pomohly výhry v přípravných zápasech?
Byla to jenom příprava, teprve zápas s Žďárem a první kola ukážou, jak jsme se na sezónu připravili. Začátek bude hrozně důležitý pro pohodu a psychiku týmu, ale pokud to zvládneme, tak si myslím, že to bude nastartované dobře. Hlavně aby se nám vyhýbala zranění a drželi nás gólmani.

Jaká je atmosféra v kabině? Všichni tvrdí, že výborná...
Kluci, kteří před sezónou přišli, v Písku už většinou někdy hrávali a pohoda a parta je i díky tomu super. To vám asi řekne z kabiny každý. Má to jistě pozitivní vliv, více si věříme na ledě, jen doufám, že výsledky budou podle toho i vypadat.

Ty jsi hrál minulé sezóny v Táboře, druhou ligu tak dobře znáš. Jak silný má Písek kádr a může s ním hrát i o příčky nejvyšší?
Druhou ligu hraji opravdu už nějakej ten pátek... Myslím, že mančaft je tady skutečně dobrej, hlavně brankáři jsou tady totálně vyrovnaný, a pokud se ti mladí kluci dobře chytnou, tak je tady minimálně předpoklad hrát v první čtyřce. Samozřejmě, v play-off se pak může stát cokoliv... Vždyť se nemusí dařit v základní části, na poslední chvíli se postoupí do play-off a může se dostat až do baráže a naopak. Uvidíme, jak to všechno bude...

Ty zatím řádíš spolu s Vladislavem Kubešem, v domácím zápase proti Strakonicím jste vypadali, že spolu hrajete odjakživa. Můžeme se tak těšit na vaše podobné akce i v sezóně?
S Vláďou jsme se poznali asi již před šesti roky. Na ledě o sobě víme, on je hodně dravý, dokáže mi svou dravostí a rychlostí připravit hodně šancí. To já jsem pravý opak, nejsem dravý, spíš hraji hlavou a rukama. Jestli na nás trenéři budou stavět tak předpokládám, že bychom tým mohli spolu s dalšími zkušenějšími hráči táhnout. Ale nebude to záležet jen na nás, bude záležet na celém týmu, my můžeme jen svým výkonem pomáhat ostatní strhnout. Třeba když se bude naší pětce dařit, podpoříme tím psychiku ostatních. Ale ani ve druhé lize není hokej o jednotlivcích, ale o celém týmu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy