Postoupit bude těžké, ale kádr na to máme!

Po pěti podařených i krušných letech v prvním týmu Písku se stal jeho kapitánem. Kdo? Milevský odchovanec Milan Kořánek, který v minulých sezonách plnil v mužstvu roli rozbíječe a muže pro černou práci. Mohlo by se zdát, že se mění doba, vždyť tento pětadvacetiletý útočník v domácím zápase s Táborem zaznamenal dva góly a čtyři asistence. „Nejsem žádný střelec, dál bude mým úkolem spíš vyhrávat osobní souboje,“ brání se označení za brankového tahouna mužstva. Přesto právě nový kapitán by měl v této sezóně držet Písek na špici druhé ligy.
Jak jsi spokojený jako kapitán se svým týmem?
Já si myslím, že zatím je parta v pohodě, výsledky zápasů taky, akorát teda výkony venku nejsou ještě optimální. Samozřejmě, je to způsobeno hlavně tím, že jsme nenastoupili v úplné sestavě. Zatím si myslím, že ta příprava probíhá v pohodě.

Co pro tebe znamená to, že půjdeš do sezony jako kapitán? Co se pro tebe změní v kabině i na ledě?
Nic moc nového to pro mě neznamená, akorát teď víc komunikuji s trenéry, sděluji mužstvu jejich požadavky. A na ledě chodím jako kapitán za rozhodčími.

Překvapilo tě, že ses stal kapitánem?
Nevím, to nejde takhle říct... Samozřejmě jsem ale rád, že to kluci takhle zvolili.

Patříš k málu hráčů, kteří v Písku zůstali i po neúspěšné loňské sezoně, cítíš nyní větší zodpovědnost a chuť to všechno napravit?
Tak určitě čekám větší tlak od lidí. Lidé budou očekávat, že budeme vyhrávat a budeme suverén soutěže. Víme, že to budeme mít každopádně hodně těžké, vrátit se zpátky do první ligy.

Má nato teď podle tebe Písek kádr?
Pokud tady zůstanou všichni hráči, kteří tady jsou teď, tak ano.

Kádr se změnil tak napůl. V útoku a obraně nastaly velké změny, zato trenéři a brankáři - ti se skoro nezměnili....
Jistě, s trenéry se známe už dlouho, to se nic nemění, nemusíme si na sebe zvykat, rozumíme si. S brankáři se znám také už dlouho, je to vyrovnaná dvojka, oba jsou kvalitní.

Nyní budeš dostávat určitě víc prostoru na ledě. Očekáváš, že se to projeví třeba bodově? Nedávno si získal v jednom utkání šest bodů...
To bylo tím, že za soupeře chytali junioři.. (úsměv) Já zrovna nejsem žádný střelec, jsem spíš v mužstvu od toho, abych vyhrával osobní souboje a samozřejmě, když se tohle k tomu přidá, bude to jenom dobře.

Kdo by se měl stát střelcem a tahounem týmu?
Určitě bez debat Milan Bláha, to je skvělý hráč, potom Vláďa Kubešů, dále tu jsou mladí šikovní hráči, akorát by měli ještě zapracovat na fyzické hře. Tomáš Květoň je také výborný střelec.

Už jste poznali dost budoucích soupeřů z druhé ligy. Je to velká změna mezi první a druhou ligou?
Určitě, mě se to zatím zdá o dost tvrdší a záludnější, navíc rozhodčí nepískají úplně všechno, třeba takové hákování dost tolerují. Ale to asi prostě k té nižší soutěži patří.

Při tvém stylu hry ti ale tvrdší hra asi vadit moc nebude, ne?
Tak určitě, mně tvrdší hra nevadí, naopak ji spíš vyhledávám. Pro mě je to tedy dobrý.

Dá se už teď nějak popsat hra Písku?
Já si myslím, že útok máme dobrý, ale musíme ještě zapracovat na obraně. Tím nemyslím jenom obránce, ale i nás útočníky, abychom lépe hráli dozadu.

Pokusíte se navázat lepší vztahy s fanoušky? Loni to v tomto směru moc neklapalo...
Přesně tak, bylo to ale hlavně způsobeno tím, že se hodně prohrávalo. Byla i špatná nálada v týmu, samozřejmě když se prohraje šestkrát za sebou, nikomu to nepřidá.

Jak se projevuje to, že tým je poskládám převážně z hráčů pocházejících z Písku?
Určitě pozitivně, v týmu je teď mnohem větší pohoda a sranda. Bude ale záležet hlavně na tom, jak se nám bude dařit, když se týmu nedaří, tak se to do nálady v něm pochopitelně promítne.

Chybí tobě osobně někdo z loňského kádru, který už za Písek hrát nebude?
S Nouzíkem jsem stále v kontaktu, jezdím za ním. Z těch, co odešli, byl právě jednoznačně Nouzík mým největším kámošem.

Poslední otázka. Může mít Písek nějaký jiný cíl, než urvat zpátky první ligu?
Tak samozřejmě bychom chtěli postoupit. Proto musíme hrát co nejlíp, a to hlavně před naším publikem!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy