Hokejový svaz navrhl opět systém tří skupin 2. ligy

Český svaz ledního hokeje zaslal druholigovým klubům návrh modelu soutěže v ročníku 2017/2018. Ten by se neměl proti nedávno skončené sezóně měnit. Písek by podle předběžného návrhu měl hrát opět desetičlennou skupinu Střed. Ne všechny kluby jsou však s navrženým rozřazením spokojeny.

Hokejový svaz má v rozdělení klubů do skupin těžkou úlohu. Ne vždycky se podaří, aby byli všichni účastníci spokojeni se svým zařazením. Tentokrát se ozvala kritika z Královehradeckého kraje, kde se kluby z Vrchlabí a Trutnova těšily na derby s nováčkem soutěže - týmem HC Rodos Dvůr Králové nad Labem. Ten však zatím svaz přiřadil do skupin Střed, kde bude hrát i Písek. Týmu od Otavy naopak zřejmě ubude soupeř z Moravských Budějovic, který by měl doplnit moravskou skupinu Východ.

Plánované složení českých skupin:

Skupina Střed: BK Havlíčkův Brod, HC Rodos Dvůr Králové nad Labem, SKLH Žďár nad Sázavou, KLH Vajgar Jindřichlv Hradec, HC Tábor, HC David Servis České Budějovice, SC Kolín, IHC Písek, NED Hockey Nymburk, HC Lední Medvědi Pelhřimov.

Skupina Západ: HC Most, HC Draci Bílina, TJ HC Jablonec nad Nisou, HC Řisuty, HC Stadion Vrchlabí, HC Děčín, HC Klatovy, HC Trutnov HC Kobra Praha, HC Klášterec n. Ohří.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy