Neckářův gólový vstup do extraligy!

Do pátečního utkání Budějovic proti vedoucím Pardubicím nastoupila jedna z nejvýraznějších individualit píseckých zadních řad, kterou je Zbyněk Neckář, zatím méně známý bratr současného beka Tampy Bay Stanislava. Zeptali jsme se ho na čerstvé dojmy z Českých Budějovic.
Výborné výsledky obrany prvoligového Písku, která v posledních šesti zápasech povolila vstřelit soupeřům pouhé čtyři branky, přičemž se jí spolu s ve vrcholné formě chytajícím Michalem Pinkasem třikrát podařilo udržet čisté konto, vzbudily v extraligových Českých Budějovicích zájem o ty, kteří se svým výkonem na těchto skvělých výsledcích podíleli.

Do pátečního utkání Budějovic proti vedoucím Pardubicím tak nastoupila jedna z nejvýraznějších individualit píseckých zadních řad, kterou je Zbyněk Neckář, zatím méně známý bratr současného beka Tampy Bay Stanislava.

Do hry sice zasáhl jen v poslední třetině, ale již při svém druhém střídání dokázal ten den jako jediný překonat adepta na pozici reprezentační jedničky Adama Svobodu. Hned ve svém prvním zápase v extralize se tak zapsal mezi střelce, což se poštěstí málokterému útočníkovi, natož obránci.

Sám Neckář k tomuto okamžiku říká: „Dostal jsem prostě mezi kruhama přihrávku, spíš se to ale ke mně nějak odrazilo. Rozhlížel jsem se, jako že přihraju, ale nikdo tam nebyl, tak jsem vystřelil a puk náhodně prošel brankáři mezi nohama, takže to byl gól.“ Také jeden z nynějších Neckářovo trenérů v Písku Karel Slabý, který se na svého svěřence zajel do Českých Budějovic podívat, označil vstřelený gól za šťastný: “Měl trošku štěstí, už při druhém střídání do toho plácnul, protože nevěděl co s pukem, a tak dal gól.“

Na otázku, jestli svým výkonem korunovaným brankou v Budějovicích zaujal, odpovídá rázný bek neurčitě: “Nevím, mám tam jet zítra znovu na Spartu, tak uvidíme, jestli budu hrát, jestli dostanu od trenérů důvěru.“

Pochvaloval si také tamní hokejové prostředí, zvláště vyzdvihl opravený zimní stadion: “Je tam perfektní prostředí, líbí se mi zimák, skvělá šatna, postarají se tam o hráče, prostě super.“

A nakonec proč se Píseckému týmu podle něj v poslední době tak daří? Zbyněk Neckář jen krčí rameny."...asi protože si každý dobře plní, to co má, dobře se brání a rozehrává a taky máme hodně štěstí..."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy