Nové jméno stadionu přinese klubu půldruhého milionu

Od příštího zápasu už nebudou lidé v Písku chodit na hokej na zimní stadion ale do s.n.o.p. areny. „Vedení firmy ve Francii chce po dobu tří let financovat částkou pět set tisíc korun ročně písecký hokej,“ může hrdě informovat Petr Pechek, ředitel místního závodu a v létě zvolený předseda IHC Písek. První peníze dorazí ještě během letošní sezóny a netřeba zdůrazňovat, že se jedná o výraznou finanční pomoc klubu, který po této stránce v minulých sezónách strádal. Nyní se novému vedení daří situaci postupně zlepšovat. Nazváním svého domácího stánku podle sponzora se Písek ve druholigové skupině Střed zařadil po bok Vrchlabí, které nastupuje v Elektromont aréně.

Snímky s.n.o.p. areny ve fotogalerii
Původem francouzská firma s.n.o.p. cz a.s. byla založena roku 1982. V současné době jí patří šest závodů ve Francii, jeden ve Španělsku a dva v České republice, kde vyrábí lisované, svařované a montované díly z plechu pro automobilový průmysl. Jejími zákazníky jsou mimo jiné TPCA, Volkswagen, Škoda, Renault nebo Toyota, připravuje se výstavba továrny v Turecku. V Písku působí od roku 1995 a dnes zde zaměstnává šest stovek lidí. Pojmenováním stadionu potvrdila svou pozici největšího mecenáše píseckého hokeje. "Nejvýznamnějším partnerem pro písecký hokej ale stále zůstává město, bez něhož by to zkrátka nešlo," uznává však Pechek.

"Podpora hokeje je výsledkem výborných vztahů a spolupráce s.n.o.p. cz a.s. a města Písek. A samozřejmě také dobrých finančních výsledků s.n.o.p. cz a.s.," dodává ještě hlavní představitel obou spolupracujících subjektů. Potvrzuje také, že spolupráce je výhodná i pro firmu. "Pochopitelně je to zviditelnění naší budoucnosti v tomto regionu. Chceme tím ukázat rozvoj výrobního programu a tím i stabilitu pracovních míst v píseckém závodě," podotýká Pechek jménem s.n.o.p.

Zimní stadion s kapacitou 4200 návštěvníků je majetkem města a spravují ho Městské služby Písek s.r.o. Klub požádal o umístění cedule s názvem sponzora už na přelomu roku, nejprve ale tento akt musela schválit městská rada. Ta tak nedávno učinila. "Bylo mi řečeno, že to můžu vyvěsit," potvrdil správce stadionu Antonín Řehoř. Podle jeho slov bude finanční podpora směřovat jen do klubu. "Pokud já vím, tak peníze mají jít pouze hokejistům. Město z toho mít nic nebude," říká.

V Písku se po sezóně chystá částečná inovace stadionu, na níž ale propůjčení jména sportovnímu stánku firmě s.n.o.p. cz a.s. nebude mít vliv. "Během několika dní by se mělo vědět najisto, jestli rekonstrukce proběhne. Zatím to není úplně stoprocentní," nechává Řehoř tuto informaci ne úplně potvrzenou. "Plánuje se pískování a natírání střešní konstrukce a odvlhčení. Měly by se také udělat nové střechy na budovách patřícím k objektu a snad i nová strojovna," objasňuje poté záměry vlastníka. Před sedmi lety, v roce 2000, byla na "zimáku" provedena generální oprava ledové plochy včetně rozvodů chlazení.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy