Zpráva z jednání výboru IHC Písek

Témata pondělního setkání výboru klubu IHC Písek se točila kolem několika ožehavých otázek, které se v současné době týkají píseckého hokeje nejvíce. Ať už je to shánění posil do nadcházejícího konce sezóny, ať už to jsou nepříliš přesvědčivé výsledky písecké mládeže nebo také spolupráce s městem a s jeho novým zastupitelstvem. Několik stanovisek a závěrů z jednání shrnujeme v tomto článku.

POSILY

Jednání o posilách jsou v plném proudu, hledáme na všech stranách. Hráčů je však na trhu skutečně málo. Hokejisté, kteří by nám mohli teoreticky pomoci, se totiž spíše orientují na extraligu a první ligu. Budějovice jsou sice naším partnerem číslo jedna, ale samy mají problémy se sestavou a tak se snažíme pochopitelně hledat i jinde.

Sháníme všechny posty kromě brankařů. A cíl? Naším cílem je stále postup do první ligy. Ale pozor – právě proto, že je postupový klíč letos jednodušší a šance postoupit tak zdánlivě větší, je tomu paradoxně naopak. Všechna mužstva to totiž dobře ví, a proto se snaží každé mužstvo letos udělat maximum, aby nyní postoupilo. To znamená, že týmy s vyššími ambicemi a hlavně dobrým momentálním finančním zázemím, shání posily, jak jen to jde.

O konkrétních jménech se můžeme bavit až kolem třicátého ledna. Už jsme se párkrát spálili jako třeba s Radkem Bělohlavem, kdy vše bylo dohodnuto na 99%. Takže nyní buďme skutečně trpěliví. Uzávěrka přestupů je 31. ledna, to je termín pro vyřízení hostování nebo střídavých startů. Hráč nemusí za klub nastoupit v žádném zápase, rovnou může naskočit až do play-off.

MLÁDEŽ

Chceme změnit celý tréninkový proces a výchovu mládeže. Zaznamenali jsme poklesy v umístění jednotlivých týmů, takže se chceme mládeži ještě více věnovat. Což je logický krok, protože mládež - to je budoucnost každého klubu. Konkrétně chceme zprofesionalizovat přístup k tréninkům. Zvažujeme změnu ve skladbě trenérů na příští rok, nyní trénují poloprofesionálové a rodiče amatéři. My jsme za pomoc rodičů obrovsky vděční, jsou to lidé, kterých si klub moc váží. Ale kvalifikované trenéry, kteří nyní pracují na poloprofesionální úrovni, plně zapojíme do struktury klubu a stanou se trenérskými profesionály.

Rovněž do příští sezóny upravíme tréninky jednotlivých družstev, udělá se nový tréninkový plán. Ten projde schválením šéftrenéra mládeže a pochopitelně i ředitelky školy, protože žákům by se musely upravit i vyučovací rozvrhy.

Klub dělá všechno proto, aby treninkový proces mladých hokejistů byl kvalitní a aby bylo z čeho vybírat. S tím souvisí i nábor a přístup k základnám. Pro nejmenší děcka tak byly letos zakoupeny výstroje, osvobodili jsme částečně od plateb nábor, druhé a třetí třídy. Stejně jako loni, chceme i letos dělat různé akce, které mladé kluky a jejich rodiče přitáhnou ke sportu a k hokeji.

MĚSTO

Rovněž chceme oslovit město. Nyní je nové zastupitelstvo, chceme tedy od města vědět, co zamýšlí se zimním stadionem. Mluví se o jeho rekonstrukci, konkrétně třeba o opravě střechy, podhledech, klimatizaci nebo o výměně časomíry, ale zatím o všem jenom velmi neurčitě. Zimní stadion klubu nepatří, ale v podstatě vše, co se v něm děje, se klubu úzce dotýká. Třeba nevíme, jak dlouho tento rok bude led, zda tu bude v létě plocha na in-line hokej, kterou používáme také jako tréninkovou plochu, a tak očekáváme od města pomoc, jelikož je naším největším a nejdůležitějším partnerem.

FINANCE

Ekonomická stránka klubu je v tuto chvíli stabilizovaná, podařilo se nám zaplatit všechny dluhy zaměstnancům, snažíme se splácet všem včas a pravidelně všechny závazky, což je oproti jiným sezonám pokrok. Stále však dlužíme některým dodavatelům za dodávky, které vznikly v minulých letech ale věříme, že v důsledku velice zodpovědného nakládání s finančními prostředky klubu se situace bude stále více zlepšovat. Bohužel od toho se odvíjí i případné nákupy hráčů.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy