Fanoušci byli naprosto perfektní!

Osmadvacetiletý pohodář, který hned po svém parťákovi Tomáši Květoňovi vévodí letošní produktivitě píseckého mužstva… Tak tahle slova určitě stačí každému příznivcovi píseckého hokeje, aby poznal, o koho se jedná. Vladislav Kubeš se po loňské sezóně strávené v Klatovech opět vrátil do Písku, kde již předtím působil několik let. Se svým kolegou Tomášem Květoněm má ještě jednu věc společnou, dle jeho slov i jemu záleží především na úspěchu mužstva a takoví hráči jsou pro každý mančaft potřební dvojnásob!

Tradiční první otázka – jak hodnotíte třetí utkání s Mostem?
Bylo to hodně náročné utkání, ke konci jsme měli trochu štěstí. Vedli jsme už 2:0 a mysleli jsme si, že je rozhodnuto, že hosté složí zbraně a my to už dohrajeme v pohodě, ale potom jsme si nechali dát dva hloupé góly. Rozhodly to až samostatné nájezdy, ve kterých Petr Kica s Davidem Míkou zvrátili ten hrozivý stav 0:2. Každopádně nám v tom konci pomohlo štěstí, to ale, jak se říká, většinou přeje připraveným!

Nechali jste se tedy tím stavem 2:0 ukonejšit?!
Samozřejmě, úplně jsme přestali hrát a místo toho, abychom jim přidali ještě nějakou branku, tak jsme zbytečně inkasovali, čímž jsme si to utkání zbytečně zdramatizovali.

Vy jste byl zrovna na ledě, když padl ve třetí třetině ten neuznaný gól. Byla ta branka opravdu posunutá ještě předtím, než kotouč přešel brankovou čáru?
Myslím, že ano, ale je těžké to posoudit. Je pravda, že rozhodčí neviděl puk a potom skončil hráč v bráně…

Dostali jste nějaké speciální taktické pokyny do prodloužení?
Ne, určitě jsme chtěli hrát jako na začátku zápasu – hodně napadat a hrát srdíčkem, protože play off je o tom, kdo má větší srdce a bude víc bojovat. Zrovna dneska se mi zdálo, že jsme vedli 2:0 a potom se už jenom vozili a mysleli si, že už to odehrajeme v klidu. To je špatně, takhle se to hrát nedá!

Dle mého názoru jste byli ve třetím utkání silnější, ve druhém evidentně také, byl v tom prvním zápase problém v tom, že jste nevěděli, co na vás Most bude hrát?
Určitě ano, rozhodně jsme nevěděli, co na nás budou hrát. Hlavně jsme si mysleli, že když skončili šestí a tvrdí se, že je skupina Západ o něco slabší, tak to sehrajeme v klidu. Ale to play off se hraje úplně jinak, tam se musí makat a bojovat, což jsme si, doufám, do dalších zápasů uvědomili!

Jak byste celkově hodnotil sérii s Mostem?
3:0 vypadá lehce, ale je pravda, že ty domácí zápasy nám moc nevyšly. Byly hodně těžké po psychické stránce. U nich jsme vyhráli 8:0 a opět se potvrdilo, že venku se nám hraje dobře. A celkově bych to hodnotil jako středně těžkou sérii.

(skupinka fanoušků se přesunuje na tribunu nad námi a mohutně skanduje „Vláďa Kubeš“)

Co k tomuhle dodat… Vzkázal byste něco fanouškům?
Určitě, patří jim náš veliký dík!! Skandovali celý zápas a byli naprosto perfektní! Ještě ať jich chodí víc a víc a my uděláme všechno pro to, aby tomu tak bylo!

V poslední době se držíte heslem „zápas = gól“, hodláte v tom pokračovat (smích)?
Rád bych, ale teď je jedno, kdo dává góly, máme před sebou nějaký cíl. Něco chceme dokázat a musíme fungovat jako tým, abychom postoupili co nejdále.

Perfektně spolupracuje celá vaše lajna, co je podle vás její největší předností?
Miky (O. Mikeska), Kytka (T. Květoň), Cházka (P. Procházka), Ory (J. Oranský)… Prostě jsme dobře sladění. Pavel Procházka je hodně útočný a žene nás dopředu, Kytka to umí perfektně nahrát, Miky brání a Ory nás jistí… Prostě je to perfektně poskládaná lajna a hlavně v útočném pásmu si umíme vyhovět.

Bude nějaká odměna pro úspěšné exekutory nájezdů Davida Míku a Petra Kicu (smích)?
Klukům patří náš obrovský dík! David ve třetí třetině ani nehrál, má špatné rameno a bolelo ho to, přesto vydržel s týmem, což je úplně super, takhle se to v play off hraje! A Petr to taky zvládl perfektně! Určitě pro ně něco vymyslíme!

Bez ohledu na tu předchozí otázku, kdo je v týmu největší bojovník?
Já (smích)! Ne, tak co na tohle říci… Milan Kořánek, nevím, je tam více kluků, kteří bojují a je hodně těžké říci konkrétní jméno. Rozhodně je jich více!

Předtím tady byli ty obrovské mrazy a rapidně se zhoršila kvalita ledu, už je to lepší? Jak to vypadá v současné době?
Ten led byl opravdu velmi špatný, venku hodně mrzlo a tak byl hodně přemražený, štípal se a pokud jsem si nechal nabruslit brusle, tak se hrozně zařezávaly. Teď už je to mnohem lepší, doufejme, že tomu tak bude i nadále.

Téměř celý tým si nechal do play off odbarvit vlasy na blond, třeba takový Tomáš Květoň kvůli své pracovní pozici ale nemohl. Vymysleli jste pro něj něco speciálního (smích)??!
No, tak on je blonďatý od přírody… (smích). Ne, on pracuje jako obchodní zástupce a kvůli své práci tohle podstoupit nemohl. Každopádně si pro něj něco během play-off určitě vymyslíme (šibalsky se směje).

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy