V play off se bude začínat od nuly!

Osmadvacetiletý útočník Tomáš Květoň v zápase proti Vrchlabí vstřelil dvě branky a opět tak dokázal, že naplnil předsezónové očekávání a stal se jednou z největších opor svého mužstva. Společně s Ondřejem Mikeskou a Vladislavem Kubešem tvoří jeden nejúdernějších útoků celé druhé ligy. Tomáš prozatím vede klubovou produktivitu, ale sám se skromností dodává, že je to především vizitka jeho lajny, nikoli jeho samotného. Jak komentoval středeční utkání s Vrchlabím a jak hovoří o nadcházejícím play off??!

Tomáši, v čem bylo utkání s Vrchlabím jiné ve srovnání se zápasem v Táboře?!
Prostě jsme více vycházeli ze zabezpečené obrany, dali jsme do toho možná víc srdíčka a hlavně jsme dali góly!

V utkání s Vrchlabím se vaší lajně hodně dařilo, vstřelili jste dvě branky a možná další tři až čtyři podle šancí přidat mohli…
Hlavně je důležité, že jsme zvítězili a mohl bych říci, že už jsme se ke konci trochu šetřili na další zápasy, protože teďka nás čekají Benátky, to je důležitý zápas, potom Havlíčkův Brod – to je možná ještě těžší soupeř a nakonec Vrchlabí, takže důležité je si to štěstíčko nechat na potom a hlavně na play off. Hlavně, že jsme vyhráli a ty góly zase přijdou.

Zápas s Vrchlabím opět pískal rozhodčí Lacina, vy na něj nemáte nejlepší vzpomínky, jaký podal podle vás výkon tentokrát?
Myslím si, že tentokrát dokázal, že když chce, tak dokáže zapískat dobře, na obě strany pískal parádně! Takhle jsem ho pískat ještě neviděl a myslím, že se mu vedlo dobře!

Rád bych se zeptal, čím jste zpracovával ten čtvrtý gól, protože to byl dle mého názoru velmi rychlý předem promyšlený trik…
Tohle je nacvičený signál naší lajny, máme takové tři možnosti a tahle na Pavla (Procházku) asi vychází nejvíce, protože to všichni čekají na Vláďu (Kubeše), který si najíždí po levé straně, stáhne na sebe protihráče a já si to narazím o Cházku. Sklepnul jsem si to ze vzduchu, gólman to možná nečekal, takže šel dolů a já jsem střílel nad rameno, což nemohl chytit.

V naší anketě jste vyhrál mezi našimi čtenáři, nejvíce z nich by vás poslalo na samostatný nájezd, jak se vám hraje, když víte, že ve vás tolik věří?!
Každopádně čtenářům moc děkuji! Já jsem jel již nájezdů samozřejmě několik, ale není to nic jednoduchého, já – a to všichni vědí, nejsem rozený střelec, spíše šance vytvářím, ale pokud bych na něj jel, tak mám, přiznám se, rodinný klenot, který bych vytáhl a možná i Pína (Michal Pinkas) a Fíla (Filip Kubiš) mi potvrdí, že mi ten blafák vychází, ale něco jiného je to při tréninku a něco jiného je, když to například rozhoduje celou sérii play off! To je úplně o něčem jiném a hrozně důležitou roli tam hraje psychika! Asi by to chtělo předtím panáka vodky, trochu se uklidnit a potom to nějak s přehledem zakončit (smích)!

Ondřej Mikeska vás v našem dotazníku označil, společně s Vláďou Kubešem, jako svůj hokejový vzor, jak vás to těší?
My jsme mu už poděkovali, nicméně před zápasem jsme dostali takovou smsku, že to naše poděkování tak trochu zhatil. Tu smsku říkat nebudu, ale nebylo to nic pěkného (smích)!!

Prozatím vedete píseckou tabulku produktivity, hodláte v těchto žních pokračovat?
Já to říkám pořád, že statistika je jedna věc a výkon mužstva druhá. Kdybych měl polovičku nebo čtvrtku a dařilo se nám jako týmu, tak je to to samé. Pokud bych měl takovéhle statistiky a to mužstvo prohrávalo, tak je to k ničemu, takže je hlavně důležité, že se daří týmu, že se daří všem a že mi to tam vychází nebo ty nahrávky nacházejí správné adresáty, kteří to proměňují… Myslím si, že hraji každou sezónu úplně stejně a je to jenom otázka štěstí, kdo se mnou v současné době hraje a dokáže ty moje finální přihrávky proměňovat. Kdyby ty góly nedávali, tak ty body nemám. Je to otázka celé pětky a psychiky – a ta je v mužstvu dobrá!

Opět se začínají objevovat spekulace ohledně vašeho postupu, jak to vidíte vy? Na kolik procent věříte svému mužstvu?
Tohle je ještě předčasné, záleží ze kterého místa půjdeme do play off, na koho narazíme, protože jak už jsem řekl na začátku sezóny při prvním rozhovoru, tohle je jen první část a je důležité se dostat do play off, jakmile skončí základní část, tak se vlastně bojuje o úspěch či neúspěch. Můžeme vypadnout hned v prvním kole – i když jsme celou sezónu hráli dobrý hokej, ale všichni řeknou, že to byla neúspěšná sezóna nebo se naopak můžete dostat do baráže… To play off je hrozně zrádné a tam se začíná od nuly, nikdo nekouká jestli někdo má čtyřicet bodů nebo jestli byl druhý či třetí! Začíná se znovu a soupeř jako soupeř, takže to bude i o štěstí, o momentální formě, o psychice a myslím, že tyhle zápasy, které nás ještě čekají před play off nás hodně prověří, jak moc jsme silní. V utkání s Vrchlabím jsme ukázali, že když chceme, tak dokážeme hrát s kýmkoli. A co se týká procent, tak to se říká hodně špatně, můžu říci 10, ale klidně taky 90, necháme to 50 na 50.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy