Prohra ve Strakonicích možná pomohla!

Šestadvacetiletý Milan Kořánek se před touto sezónou po svém pětiletém působení v píseckém „A“ mužstvu stal jeho kapitánem. Stejně tak jako v uplynulých sezónách ani nyní sice nepatří mezi nejproduktivnější hráče mužstva, ale zcela určitě tvoří jeden z důležitých článků svého týmu. „Nejsem žádný střelec, dál bude mým úkolem spíš vyhrávat osobní souboje,“ prohlásil před sezónou v jednom z našich rozhovorů a svojí roli zatím plní bez nejmenších výhrad. Proč si myslí, že jeho mužstvu pomohla prohra ve Strakonicích? Jak moc věří v postup zpět do první ligy? Nejen to se dozvíte v našem krátkém pozápasovém rozhovoru.

Milane, porazili jste Tábor, jak se vám hrálo?
Tak já si myslím, že ve Strakonicích nám to možná trochu pomohlo, že jsme prohráli! Asi nám trochu spadlo sebevědomí a zjistili jsme, že to není vždy jednoznačné – i když je soupeř zespoda tabulky.

Kdo byl podle vás v zápase s Táborem z píseckého mužstva nejlepší?!
Michal Pinkas, jednoznačně!

Jak je možné, že proti Táboru vstřelíte čtyři branky a zápas máte pod kontrolou a ve Strakonicích se trápíte a nedáte ani jediný gól?
Nevím, Strakonice preferují spíše takový silový styl a to nám asi moc nevyhovuje.

Co si myslíte, že bylo největší příčinou zkratu ve Strakonicích?
Podcenění soupeře - asi to bylo i tím, že jsme se možná trochu ukonejšili před Vánocemi, podcenili jsme to!!

Na webu ihcpisek.cz se momentálně hodně polemizuje o tom, jaké máte šance zpět na návrat do první ligy, jak to vidíte vy jako kapitán mužstva?
Tak jednoznačně bude základ play off, v něm se samozřejmě může stát cokoli, ale rozhodně bychom chtěli postoupit!

Jak moc?
Nejvíc... (smích)

Čtenáři vám na postup vyjadřují určitá procenta, kolik byste dal svému mužstvu vy?
Musíme si taky trochu věřit, tak já dávám 60%.

Vzhledem k tomu, že jste byl minulou sezónu u té nešťastné baráže, nutí mě to zeptat se na jednu otázku, v čem je největší rozdíl oproti tehdejšímu mužstvu a dnešní partě?
Minulou sezónu tady byli hráči, kterým na tom tolik nezáleželo. Ti hráči věděli, že tady příští sezónu nebudou a tím pádem jim záleželo spíš na sobě než na píseckém hokeji. To bylo nejspíš hlavní příčinou toho, co se stalo. Chybělo tomu srdíčko, které tam dneska je!

A v poslední otázce trochu odlehčíme, jak budete trávit Vánoce?
S klukama (mužstvem) budeme společně s Rádiem Prácheň 27. prosince dělat besídku pro postižené děti. A jinak trochu potrénujeme a musíme se odreagovat. Každopádně Vánoce oslavíme, doufám, že budou klidné!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy