Největší překážkou pro nás byla hra v oslabení!

Dvaadvacetiletý Jan Řehoř na sebe upozornil v sobotním utkání proti Rebelům z Havlíčkova Brodu svými třemi asistencemi. Přes své mládí už má s hokejem velmi bohaté zkušenosti, několik let velmi úspěšně hrál v českobudějovické juniorce a dorostu. Poznal také prostředí jindřichohradeckého hokeje a v roce 2001 se v českém dresu zúčastnil velmi prestižního mistrovství světa „18“. Od minulé sezóny působí v píseckých barvách a v sobotním utkání on sám rozhodně nezklamal. Přesto mu po prohraném zápase nebylo příliš do řeči…

Mohl byste zhodnotit utkání s Havlíčkovým Brodem?
Byla škoda, že jsme to neudrželi do konce! Vedli jsme 3:2, začátkem třetí třetiny ale hosté srovnali na 3:3 a potom už, narozdíl od nás, ten zápas jenom dohrávali. A to prodloužení je vždycky buď a nebo.

foto: Pavel Kouba

Písecké hokejisty musí prohra s Brodem hodně mrzet... Na snímku Jan Řehoř.

V sobotním utkání jste nahrál na tři branky, jak byste je popsal vy sám ze své pozice?
První branku jsme dali hned v prvním střídání, poslal jsem to Milanovi Kořánků před gólmana, druhá padla z přesilovky téměř ze stejné situace, poslal jsem puk od mantinelu před branku a ve třetí situaci gólman vyrazil kotouč před sebe a já s Vláďou Kubešem jsme to tam zkoušeli nějak dotlačit, což se jemu teda nakonec povedlo.

Zdálo se mi, že havlíčkobrodští hokejisté hráli hodně kontaktní hokej, jak moc to bylo v tomhle zápase pro vás těžké?
Oni hlavně mají hodně vysoké beky a přes ně je těžké se prosazovat, ale dneska už hodně týmů hraje kontaktní hokej, takže se s tím musíme nějak vypořádat. Tohle pro nás asi nebyl problém.

Když tedy ne tahle stránka, tak která byla v tomto utkání pro písecký tým největší překážkou?
Dostali jsme dva góly v oslabení, takže zřejmě hra v oslabení.

Minulý rok jste na Havlíčkův Brod narazili v baráži o první ligu a rozhodně nemáte na tento tým příliš dobré vzpomínky, byla tam určitá touha po odplatě?
Ani si nemyslím… Určitě ne!

Pokud byste hráli play-off se soupeři ze skupiny střed, koho byste rozhodně nechtěl dostat?
Zatím jsme prohráli dvakrát s Chrudimí, tak asi zřejmě Chrudim, jinak to bylo víceméně o štěstí, takže o nikom jiném nevím.

Myslíte si, že byl v méně úspěšných zápasech problém s tím, jak jste k nim přistoupili?
To si rozhodně nemyslím, naopak se domnívám, že přistupujeme ke všem zápasům zodpovědně! Ale vyhrávat se také pořád nedá a někdy je to právě hodně o tom štěstí. Jednou vyhrajeme třeba se štěstím my, podruhé zase soupeř, tak to prostě je.

Hodně štěstí do dalších utkání, děkuji za rozhovor!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy