Byl to regulérní gól hokejkou!

Za necelý měsíc čtyřiatřicetiletý forvard Písku Ondřej Mikeska je nejstarším hokejistou v píseckých službách. V sobotním utkání s Benátkami vstřelil tento člen produktivního druhého útoku dvě branky a přestože mu druhá trefa nebyla uznána, dokázal svým spoluhráčům i divákům, že také on patří k tahounům píseckého mužstva. Jak se mu hrálo a co se mu v píseckém klubu po příchodu z Příbrami zamlouvá nejvíce? Co říká rozporuplnému výkonu hlavního rozhodčího Laciny? Nejen to se dozvíte v našem pozápasovém rozhovoru.

Ondro, mohl jste rozhodnout o sobotním utkání, rozhodčí Lacina vám ale neuznal v závěru zápasu branku a odůvodnil to tak, že jste ji dal rukou. Jak to upřímně bylo?!
Gól rukou to určitě nebyl, dostal jsem to do hole mezi ruce a já používám duté hokejky (pozn. autora tzv.„násadovky“), takže to úplně zazvonilo a ti rozhodčí to museli slyšet… Byl to regulérní gól!

Všiml jsem si, že komplikací s rozhodčími bylo v duelu s Benátkami poněkud více, některé výroky se mi zdály ne zcela přesné. Jak byste posoudil výkon hlavního rozhodčího?
Rozhodčí Lacina je tím známý, že dokáže takhle znehodnotit zápas, který mohl být dobrý. Některá vyloučení, včetně vyloučení Zbyňka Neckáře, byla naprosto zbytečná. Ale na druhou stranu, my nesmíme na rozhodčího takhle reagovat, rozhodčí ten trest zpátky nevezme a je naprosto zbytečné k němu jezdit, o něco ho žádat, přemlouvat a podobně.

Jak byste celkově hodnotil utkání s Benátkami?
Myslím si, že jsme začali poctivě, hráli jsme dobře. Došlo tam k několika chybám, kdy jsme dostali góly - včetně mé chyby, kdy jsem neudržel hráče na buly a dostali jsme hloupý gól na 2:1. Pak jsme se trochu začali bát o výsledek a z toho pramenily ty chyby. Zbytečná vyloučení, to je to, co nás hodně trápí. V podstatě každý zápas dojde k nějakým šesti až osmi vyloučením a to je strašně moc a musíme to určitě zlepšit!

Proslýchá se, že jste na nabídku z Písku „kývl“ také kvůli Milanu Bláhovi, je to pravda?
Určitě, určitě. (smích) Milan je můj hodně dobrý kamarád, to on mi poprvé zavolal, že by tady o mě měli zájem, tak jsem sem přišel a myslel jsem, že si tady spolu zahrajeme, ale on dostal angažmá v Itálii. V každém případě nevadí, protože je tady skvělá parta a hraje se tady skvělý hokej.

Ale chybí vám v píseckém celku?
Určitě ano, jednak proto, že to je velmi dobrý kamarád a především to je velmi dobrý hráč. Je pravda, že tady máme hodně mladých hráčů. Myslím si, že tenhle mančaft má obrovskou perspektivu a že bude hrát následující tři až čtyři roky když ne dobře druhou, tak první ligu.

Vy sám hrajete v nejúdernější pětce Písku, je asi zbytečné se vás ptát, jestli jste spokojený…
Původně jsem začal hrát ve třetí lajně, potom to trenér trochu zamíchal. Dal mě dohromady s Tomášem Květoněm a Vláďou Kubešem, pak tam přišel ještě dozadu Pavel Procházka s Orym (Jakubem Oranským). Jsou to výborní kluci, mají přehled, každý do té pětky něco dává – výborná lajna!

Hrajete v Písku premiérovou sezónu, pokud byste to srovnal se svým předchozím angažmá, jak se vám tady líbí?
Je to nesrovnatelné, už jen přístupem vedení, hráčů a vůbec celého mužstva, protože já jsem předtím hrál v Příbrami, kde jsme hráli konec druhé ligy. Tady je hodně znát, že se tady minulou sezónu hrála 1. liga, to znamená profesionální přístup jak od trenérů, tak od hráčů… Prostě super, jsem moc spokojený!

Děkuji vám za rozhovor, ať se daří!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy