V Písku mi nic nechybí, říká mladý a produktivní obránce Lukáš Hauer

Nečekaně rychle zapadl do píseckého týmu plzeňský odchovanec Lukáš Hauer. V celé soutěži je po hrající legendě dvaačtyřicetiletém Stanislavu Mečiarovi druhým nejlépe střílejícím obráncem! Jednadvacetiletý zadák přitom do startu letošní sezóny za muže odehrál pouhé dva zápasy – jeden za Rokycany, druhý za Klatovy. Do Písku Hauera doporučil bývalý trenér mužstva Jindřich Setikovský. „Jsem tady velmi spokojený a nic mi tu nechybí,“ lebedí si Lukáš Hauer, který kromě hokeje stíhá i studium na vysoké škole v Plzni.
Ve 12 zápasech nastřílel na obránce, který se měl v týmu podle původních plánů teprve zaučovat, neuvěřitelných pět branek, ten poslední v sobotním utkání se Žďárem nad Sázavou. „Proti poslednímu celku v soutěži se muselo vyhrát, ale začali jsme hodně zakřiknutě. Našla nám rozehrávka, málo jsme bruslili a věřili, že to půjde samo. Hráli jsme trochu profesorský hokej. Po první třetině jsme si o tom v kabině promluvili a celý tým se zvednul,“ říká Hauer.

Ten byl původním povoláním útočník, v Plzni se z něj v juniorce stal obránce. Produktivitou se však i v Písku řadí mezi nejlepší útočníky. „Dostávám šanci i při přesilových hrách, chodím na ně s naší nejúdernější lajnou Květoň –Kubeš – Mikeska. Daří se mi ale prosazovat se i mimo přesilovky,“ pochvaluje si Hauer, který jinak nastupuje v obranné dvojici mladíků s Filipem Procházkou. „To, že se mi daří, je důsledkem skutečnosti, že se daří celému týmu a že je celý mančaft v pohodě,“ dodává.

Syn slavného plzeňského útočníka 80. let Lukáš Hauer původně po loňské sezóně plánoval odejít do Rakouska, nakonec málem skončil v Německu. „Nemám však německé občanství a bez něj se člověk dostává za hokejem do Německa horko těžko. Nakonec jsem zvolil Písek dohromady s pokračováním studia na vysoké škole,“ vysvětluje Hauer.

Jak si dokáže Hauer dojít pro gól, ukázal ve 32. minutě, kdy si parádně sjel na přihrávku Tomáše Květoně a zkušený gólman Hrachovina byl bez šance. „Branka padla po skvěle nacvičeném signálu, mířil jsem už přímo do odkryté branky,“ uvedl ke gólu.

V zápase vstřelil ještě jednu branku, za rozhodnutého stavu v závěru se nešťastně od něj odrazil puk do vlastní sítě. “To už bylo za stavu 5:1 pro nás. Zigmund šel do brejku, gólman Pinkas puk skvěle vyrazil, ale od mé brusle se vrátil zpátky do branky. Za takovéhoto stavu to naštěstí po zápase tolik nemrzí.“

Písek se po výhře nad odevzdaným soupeřem poprvé probojoval do čela tabulky. Úvod do soutěže však měli hokejisté z města nad Otavou složitější. „Na začátku jsme třikrát prohráli a diváci už začali i pískat: Věděli jsme však, že je to jen otázkou času, než se to zvedne,“ doplňuje.

Z Plzně působí v Písku spolu s Lukášem Hauerem ještě další mladík Václav Kašpar. „Tak dvakrát týdně spolu jezdíme. On v Písku často zůstává, já dojíždím denně kvůli škole, v Písku trénujeme jen odpoledne. Na nic si tu nestěžuji, bydlení mám zajištěné na hotelu a po finanční stránce je to také dobré, když se týmu daří a vyhrává. V Písku je pohoda a klid. Už jsem se tu rozkoukal a líbí se mi tu. I v kabině je atmosféra dobrá a přenáší se to na led,“ dodal na závěr Lukáš Hauer, kterému novinky ze svého bývalého působiště v Plzni hlásí Petr Kica, Písečan, který se po sezóně stěhoval opačným směrem než Hauer.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy