Písek otočil zápas v Chebu a slaví šestou výhru v řadě!

Písek veze tři body z horkého ledu HC Stadion Cheb a zapisuje šestou výhru v řadě. Jihočeši dvakrát o gól prohrávali, ve druhé třetině ale zápas otočili a dovedli do vítězství 5:3! Góly dali Pavel CHOCHOLOUŠEK, Lukáš VOLF, Matyáš CÍCHA, Matěj NOVOTNÝ a Václav BROŽ. Už v sobotu čeká bitva o čelo skupiny B proti druhým Benátkám nad Jizerou.
2. liga - Západní konference 22/23, 4. kolo, st 25.1.2023
Cheb
Písek
3:5
1:1, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 3. Nekvinda (Čejka, Shikut), 27. Šik (Rozhon, Konášek), 58. Troška (Krutina) – 13. Chocholoušek (Koupal), 30. Volf (Hanus, Matiášek), 36. Cícha (Radoš), 40. Novotný (Hrakholski, Cháb), 43. Brož (Novák, Macháček). Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Goltsch. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 341.
Cheb: Kašpar (Tichon) – Stejskal, Kořán, Shikut, Troška, Šik, Iakhanov, Krutina, Strýček – Šťastný, Filippenko, Čejka, Vrtek, Varvařovský, Fečo, Shafeev, Rozhon, Nekvinda, Konášek, Prošek
Písek: Novák (Polhorodnik) – Turek, Novák, Pavlát, Cícha, Radoš, Brož, Hanus – Matiášek, Novotný, Chocholoušek, Macháček, Březina, Koupal, Volf, Cháb, Hollar, Hrakholski, Pouzar

Start do zápasu neměli Králové úplně ideální. Stadion byl aktivnější a ve třetí minutě si vynutil faul. Než však na chebskou přesilovku došlo, tečoval sám před brankou kotouč domácí Nekvinda a bylo to 1:0. Králové se začali osmělovat a odměnou jim bylo vyrovnání - Jan Radoš vypíchl hostům puk a poslal Písek do přečíslení tří na jednoho. Nabil mezi kruhy Pavlu CHOCHOLOUŠKOVVI, který ranou z mezikruží k pravé tyči vyrovnal na 1:1 a zapsal druhý gól v píseckém dresu.

Ve druhé třetině už měli Králové navrch. Spálil pár šancí a odskočit mohli v přesilové hře. Jenže v ní chybovali a domácí fanoušky rozjásal Šik pohotovou dorážkou po rychlém brejku - 1:2. Ve 30. minutě se ale Písečtí dočkali. V další nabídnuté přesilovce napřáhl na modré čáře kapitán Lukáš VOLF, který vyslal na Kašpara pořádně nepříjemnou pumelici nad beton - 2:3.

Klíčové momenty zápasu přišly koncem druhé třetiny. Ve 36. minutě při hře čtyři na čtyři vybojoval ve svém pásmu puk mladý bek Matyáš CÍCHA, našlápl kolem střídaček a dovezl kotouč až na levá kruh útočného pásma. Místo přihrávky volil střelu kolem bránícího hráče, která proplula až do sítě za překvapeného Kašpara - 2:3! Pro juniorského obránce Cíchu je to první gól v píseckém dresu. A to ještě nebylo vše. V poslední minutě hala v Chebu ztichla při dorážce Matěje NOVOTNÉHO na brankovišti - 2:4.

Razítko na vítězný zápas dali Králové hned po začátku třetí třetiny. Ve 43. minutě našel Macháček na kruzích volného obránce Nováka, který vyslal tvrdou ránu. Gólman domácích ji ještě stihl ztlumit, ale na brankovišti číhal Václav BROŽ, který se prosadil přes bránícího hráče a zvýšil na 2:5. Do konce zápasu Králové domácí Stadion drželi na uzdě a hráli na jistotu. A když už se někdo dostal ke střeleckému pokusu, stál proti němu výborně chytající David Novák. Korekci stavu na 3:5 Stadion Cheb zvládl v 58. minutě zásluhou Trošky, ale víc už sympaticky bojující Písek soupeři nedovolil.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy