Králové zažili pětkrát po sobě tříbodový večírek!

Nadstavbové boje pokračovali v sobotu dalším kolem a k řece Otavě přicestoval nepříjemný soupeř z Hronova, který okupuje poslední příčku v soutěži. Jihočeši se dřeli, ale po zásluze byli odměněni vítězstvím 3:0. David Novák lapil veškeré střelecké pokusy a připsal si čisté konto. Na střeleckou listinu se zapsali Martin Koupal, Pavel Chocholoušek a Yahor Hrakholski.
2. liga - Západní konference 22/23, 3. kolo, so 21.1.2023
Písek
HC Wikov Hronov
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 12. Koupal (Pavlát, Brož), 29. Chocholoušek (Hollar, Novák), 59. Hrakholski (Hollar, Turek). Rozhodčí: Glanc – Jurak, Tuháček. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 3:0.
Písek: D. Novák (Polhorodnik) – Radoš, F. Novák, Hanus, Pavlát, Kurfürst, Turek, Dvořák "C" – Volf "A", Novotný, Matiášek, Hrakholski, Macháček, Brož, Březina "A", Hollar, Koupal, Pouzar, Chocholoušek.
HC Wikov Hronov: Tichý (Gazizov) – Voňka, Salnikov, J. Pavelka, Hail, Žaba, Veselý, Amirov – Putz, Bačkovský, Dunda, Vencl, Hovsepyan "A", Akhmetianov, Poppel "C", Subbotin, Štrombach "A", Bon, Przybyla

Hronov přijel do Písku ve velmi okleštěné sestavě, která byla doplněna hned deseti juniory. Skóre domácí otevřeli ve dvanácté minutě, když Martin Koupal na druhý pokus překonal brankáře Tichého. Následně bylo před hronovskou svatyní opět horko, ale gólman hostů už v první periodě kotouč za svá záda nepustil.

Ve druhé části hosté vyrovnali, ale branka nebyla uznána z důvodu hození kotouče rukou. Následně udeřili domácí. Hollar poslal puk na Pavla Chocholouška, který zaznamenal první trefu v dresu Písku.

V divoké třetí třetině měl Písek dvě šance v oslabení. Macháček ale nedokázal najít recept na brankáře Tichého. Osm minutek před závěrečnou sirénou vychytal brankář Hronova i Hrakholskiho, který se dostal do samostatného úprku. Hronov to v závěru zkoušel bez brankáře, ale risk jim nevyšel. Již zmiňovaný Yahor Hrakholski pečetil pátou výhru Písku v řadě.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy