Duel plný vyloučení dopadl lépe pro Cheb

Utkání, na které budou chtít nejspíše všichni hráči a fanoušci zapomenout. Zápas, ve kterém padlo dohromady třiašedesát trestných minut skončilo vítězstvím Chebu 5:3. Jihočeši se rvali do posledních minut, ale nebylo jim shůry přáno. Za domácí pálily ostrými Pouzar, Macháček a Prášek.
2. liga - Západní konference 22/23, 19. kolo, st 23.11.2022
Písek
Cheb
3:5
1:3, 2:0, 0:2
Branky a nahrávky: 17. Pouzar (Hrakholski), 30. Macháček (Hanus, Hollar), 31. Prášek (Novák, Koupal) – 10. Troška (Čejka, Nekvinda), 18. Vrtek (Šik, Troška), 19. Shafeev (Parshakov, Novotný), 48. Novotný (Shikut, Rozhon), 59. Rozhon (Novotný, Kořán). Rozhodčí: Kraval – Pěkný, Tuháček. Vyloučení: 9:10, navíc Prášek (PIS) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 352.
Písek: Kříž (D. Novák) – F. Novák, Dudáček, Radoš "A", Dvořák, Pavlát, Hanus "A", Turek – Bednařík, Koupal, Pouzar, Macháček, Volf "C", Brož, Matiášek, Hollar, M. Novotný, Hrakholski, Prášek, Cháb
Cheb: Kašpar (Tichon) – Iakhanov, Šik, Kořán, Troška, Shikut, Vápeník, Strýček "C", Stejskal – Vrtek, Shafeev, Krutina, Bubanec, D. Novotný, Čejka "A", Rozhon, Šťastný, J. Nekvinda "A", Parshakov, Konášek

Do divokého klání vstoupil lépe Cheb, které v desáté minutě otevřel skóre zásluhou Davida Trošky. Královská družina mohla udeřit v oslabení, když brankář Kašpar namazal touš rovnou na hokejku Hrakholskiho. Ten to zkoušel bekhendem, ale gólman hostů se stihl vrátit na své pracoviště a odčinit tak vlastní chybu. Písku se to ale nakonec v oslabení podařilo! Hrakholski poslal přesný pas na Jaroslava Pouzara, který propálil brankáře Chebu. Do konce první části ale ještě přišly dva údery ze strany Stadionu. Přesilovku pět na tři využil Vladislav Vrtka. Následně se prosadil Emmanuil Shafeev.

Ve druhé periodě padaly branky pouze do hostující klece. Písečtí se v polovině utkání dotáhli na svého soka a začínalo se od začátku. Hanusovu ránu od modré úspěšně tečoval Aleš Macháček a posléze rozjásal domácí publikum nejproduktivnější hráč Lukáš Prášek.

Naopak v závěrečné dvacetiminutovce pálil přesně pouze Stadion Cheb. Vítěznou branku zaznamenal David Novotný. V závěru klání dodal svému týmu klid Petr Rozhon, který rozhodl o tom, že utkání skončí 3:5 z pohledu domácích. Za zmínku stojí i situace ze samotného konce, kdy chebský Čejka se pěstmi vrhl na píseckého Práška. Chebský agresor byl potrestán pouze dvouminutovým trestem, kdežto hokejista domácích vyfasoval pět plus do konce. Bohužel podobné situace byly k vidění po celých šedesát minut.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy