Králové na Kobře deptali favorita, padli o gól

Velká škoda! Králové z Písku předvedli na ledě favorizované Kobry sympatický výkon a sahali po bodech. Dvakrát vedli, ale nakonec padli o jednou branku výsledkem 2:3. Prohráli i tabulkoví sousedé soused z Řisut a Chebu, takže na konci tabulky se nic nemění.
2. liga - skupina Jih, 17. kolo, so 20.11.2021, Praha - Kobra, Zimní stadion HC Kobra Praha
Kobra Praha
Písek
3:2
1:1, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 15. Bříška (Šťastný, Ryzák), 42. Novák (Pelant, Zídek), 46. Bříška (Šťastný) - 2. Volf L. (Sýbek, Šuhaj), 31. Matějček (Bednařík, Najman). Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Pěkný. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 124.
Kobra Praha: Sochůrek (Iljev) – Šteiner (A), Knesl, Pelant, Holý, Ryzák, Janda – Mucha, Heldák, Bříška (C), Havrda, Tondr, Hrubý, Zídek, D. Novák, Šťastný, Petrák, Hlinka.
Písek: Kříž (Buchta) – Dvořák, Brož, Dudáček, Najman, F. Novák, Kouba, Turek – L. Volf (A), Bednařík, Novotný, Čížek, Matějček, Januška, J. Volf, Sýbek (C), Šuhaj.

Domácí hokejisté neměli nejpovedenější start do utkání. Ani ne po minutě hry usedl na trestnou lavici Knesl a hosté toho využili. Přihrávku do mezikruží doklepl za Sochůrkova záda Jan Sýbek. Poměrně rychle ale mohl srovnat Bříška, kterého v úniku vychytal Kříž. V dalším průběhu prvního dějství se musel mít branický brankář na pozoru, neboť čelil dalšímu oslabení a v tutovce se ocitl Janušek. Přesto to byla Kobra, která změnila skóre na světelné tabuli, ostrostřelec Kamil Bříška využil nahrávky Šťastného.

Poklidnější tempo hry pokračovalo také v prostředním dějství, které rozhýbal až pokus píseckého Matějčka. Sochůrek vytáhl proti prvotřídní zákrok. O pouhých 11 vteřin poté mohli Králové jít do vedení, když dotlačili puk za brankovou čáru, nicméně rozhodčí rozpažil pro postavení hostujícího hráče v brankovišti. Nakonec se ale Písek zaradoval, když další souboj jeden na jednoho vyhrál Martin Matějček proti domácímu gólmanovi. Do konce třetiny to mohlo být dokonce o dva góly, ale pokus Lukáše Volfa zneškodnil Sochůrek.

Třetí část začala pro Branické výborně. Tvrdou střelou vyrovnal Dominik Novák a předvedl, že Kobra se ještě nehodlá vzdát. Domácí zvýšili obrátky a Kříž se musel pořádně otáčet v brance. Nejprve v akrobatickém zákroku zlikvidoval pokus Hlinky, jenže na další přesnou trefu Kamila Bříšky písecký brankář nestačil. Hosté se snažili z otočení skóre oklepat, v cestě jim však stál precizní Sochůrek. Pražané dotáhli zápas do vítězného konce i přes hru Jihočechů bez gólmana.

Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Zbytečně jsme na začátku hráli na velké riziko. Hned ve druhém střídání přišlo vyloučení, zbytečně jsme soupeře dostali nahoru a nemohli jsme hrát naší hru. V dalších zápasech se na to budeme muset více soustředit a obzvlášť proti těmto týmům, které potřebují každý bod. Máme šanci přehrát každého, ale nesmíme z toho dělat drama až do konce."

Karel Herr (IHC Králové Písek): "Dneska to z naší strany bylo perfektně odmakané utkání. Drželi jsme to dvě třetiny, bohužel v té třetí jsme udělali dvě zbytečné hrubé chyby. Trošku jsme se zalekli toho, že jsme vedli s takhle silným mančaftem a soupeř nás potrestal. V závěru jsme pak sice ještě měli tlak, ale nedokázali jsme dát gól."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy