Jihočeské derby skončilo pro Písek vysokou porážkou

Utkání mezi Pískem a Táborem ozdobilo středeční podvečer. Dohrávka šestého kola nabídla dohromady deset branek, mnoho trestů a emocí, na které jsme však v těchto vypjatých kláních zvyklí. Utkání otevřel zkraje zápasu Bednařík, avšak hostům se podařilo vyrovnat. Druhou třetinu opanoval Tábor, který vstřelil čtyři branky a ve třetí třetině přidal ještě další tři. V závěrečné třetině se na straně Písku prosadil opět Bednařík. Hokejisté od Jordána natáhli šňůru vyhraných derby na sedm.
2. liga - skupina Jih, 6. kolo, st 13.10.2021, Písek, Zimní stadion
Písek
Tábor
2:8
1:1, 0:4, 1:3
Branky a nahrávky: 3. Bednařík (Sýbek, Dosek), 53. Bednařík (Dosek, Matějček) – 9. Hasman (Škoda, Dančišin), 23. Matušík (Havelka), 31. Endál (Matušík), 33. Seidl (Matušík), 37. Radoš (Dančišin, Škoda), 43. Šulek (Seidl), 43. Prášek (Škoda), 54. Černý (Škoda, Seidl). Rozhodčí: Mejzlík – Nechvátal, Berger. Vyloučení: 7:5, navíc Čížek (PIS) a Endál (TAB) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 505. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:7, 2:7, 2:8.
Písek: Novák D. (Kříž) – Bílek, Dudáček, Dosek, Dvořák M., Novák F., Turek – Novotný, Čížek, Matějka, Šuhaj, Volf J., Januška, Matějček, Sýbek (C), Brož, Volf L., Bednařík
Tábor: Kolář (Dvořák T.) – Havelka, Pařízek, Černý (A), Hajič, Kříž, Radoš, Mazanec – Hasman, Prášek, Matušík, Zíb, Dančišin, Zayml, Škoda (C), Šulek, Endál, Seidl (A), Matiášek

Jak již bylo zmíněno v úvodu, tak první slovo si vzal písecký útočník Lukáš Bednařík, který tečoval střelu obránce Stanislava Doska. Následovala obrovská příležitost Tábora, ve které se vyskytl Dančišin, který pelášil sám na brankáře Nováka. Forward hostů ale nedokázal píseckého brankáře překonat. O pár chvil později hráli Kohouti přesilovou hru, ve které sice branka nepadla, ale krátce po jejím skončení přišla přesná střela do horního růžku v podání Josefa Hasmana, který srovnal stav utkání na 1:1.

Prostřední část byla pro domácí hokejisty doslova hororová. Ihned po dvou minutách se dostal k odraženému kotouči bývalý kapitán Tábora Jakub Matušík, který neměl sebemenší problém doklepnout puk do sítě. Písek na tuto inkasovanou branku reagoval nedisciplinovaností a v polovině periody přišel přesilovkový úder v podání Lukáše Endála. Písečtí hokejisté si rovněž zahráli přesilovou hru, ale inkasovali. Filip Novák trefil tyčku a kotouč se odrazil příhodně pro hosty a toho využil Radek Seidl. Při hře čtyři na čtyři se prosadil táborský Jan Radoš, který dostal přesnou přihrávku od Dančišina.

Tábor navázal na své výkony, které předváděl ve druhé třetině a taktéž přišel okamžitý úder, o který se postaral Ondřej Šulek, který se dostal do samostatného úniku. Písecký brankář proti němu vyjel, ale útočník Kohoutů ho elegantně obešel a zakončil. Ve stejné minutě padla další branka Kohoutů, když se na listinu střelců zapsal i Lukáš Prášek. Žluto-modrým hokejistům se ale povedlo ještě skórovat a umírnit tak debakl. Lukáš Bednařík měl opět skvěle připravenou hokejku a jako poslední změnil směr letícího kotouče. Na to ale Tábor odpověděl okamžitou brankou, o kterou se postaral nejtrestanější hráč v utkání Kamil Černý, jehož nenápadná střela zaplula do šibenice.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy