Nováček soutěže si odváží výhru od Otavy

Domácí výběr přivítal na svém stadionu nový tým ve druhé lize Příbram. Oba týmy spolu už sehráli jeden zápas, ve kterém Písek prohrál. Dnes se hrálo odvetné utkání, ve kterém se ujali vedení hosté v úvodní části. Jihočeši srovnali v druhé třetině, ale Příbram si dokázala vybudovat náskok dvěma dalšími góly. Písečtí se snažili, ale ani šest přesilovek, které měli k dispozici nedokázali využit. Hosté nakonec vyhráli konečným výsledkem 1:4.
Příprava A-týmu, 7., čt 5.9.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Příbram
1:4
0:1, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 24. NOVÁK (KOUPAL) – 20. Josefus (Tlačil), 34. Gengel (Rittig), 58. Brbák (Pejsar), 59. Tlačil. Rozhodčí: Šperl – Poskočil, Mitáš. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4.
Písek: Kříž (Strobl) – Hanus, Suda, Turek, Tintěra, Šafář, Růžek, Tampier, Polata, Koupal, Bednařík, Strnad, Paule, Novák, Rod, Přibyl, Novotný, Karbulka.
Příbram: Čech (30. Mičán) – Rittig J., Adam, Hlaváček, Saňa, Mašek, Straka, Grubner, Rittig T., Rampfel, Jindra, Kolouch, Gengel, Panna, Josefus, Tlačil, Brbák, Pejsar, Chlouba, Rohlík, Kuluris, Bečka, Svoboda, Beneš.

Písecké hokejisty v dnešním zápase čekala odveta s Příbramí.

V první třetině vstoupili do souboje lépe hosté, kterým se podařilo v poslední minutě dát úvodní gól. Po dobré nahrávce se trefil Josefus.

V druhé části se po dobré souhře dostal k zakončení Koupal, ale klec přestřelil. V čase 23:54 se po tlaku domácího celku podařilo srovnat krok, kdy se ke kotouči dostal Novák a přesnou ránou srovnal na 1:1. Ve třicáté minutě došlo ke střídání gólmanů hostů, z ledu odešel Čech a jeho post převzal Mičán. Sedm minut před koncem druhého dějství měli hosté velkou šanci, ale Rohlík nedokázal trefit přesně. O minutu později se znovu radovali hosté, kdy střelu od modré tečoval před brankářem Gengel a rozjásal své spoluhráče. V šestatřicáté minutě předvedli dobrou souhru žluto-modří, ale Mičán jim překazil radost.

Ve třetí třetině mohli písečtí snížit, kdy Volf našel přihrávkou Koupala, který šanci spálil. Další změna stavu přišla v 58. minutě. Hostujícímu celku se podařilo přečkat oslabení a hned v následné šanci přidali další trefu zásluhou Brbáka. Na tuto změnu v zápase zareagoval trenér Písku hrou v šesti hráčích bez brankáře. Poslední branka padla do prázdné branky, kdy se přesně trefil Tlačil a upravil skóre na konečných 1:4. V šedesáté minutě se ještě mohl radovat Brzák, ale velkou šanci chytil domácí gólman.

Písecké áčko v odvetném zápase nestačilo na Příbram, která tak poráží soupeře v druhém přípravném utkání.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Řekl bych, že to bylo vyrovnané utkání. Nedařily se nám přesilovky, Příbram hrála v oslabení velmi dobře a my jsme nebyli schopní si vytvořit nějakou lepší pozici. Zbytečný byl obdržený gól na 1:3, kdy nám to trefili od modré čáry. Pak už bylo rozhodnuto. Do generálky budeme pracovat na přesilovkách. Měli by přijít ještě jeden nebo dva hráči, tak je zkusíme zakomponovat do týmu."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy