Nadějný zápas s Ďábly Písek těsně prohrál

Jihočeši odehráli další přípravný zápas. Tentokrát do Písku zavítal silný celek z Brianconu. Už od začátku bylo jasné, že žluto-modré nečeká nic jednoduchého. Ďáblové do toho šlapali od první minuty, kdy měli po první třetině více šancí, ale gólu se diváci nedočkali. V prostřední části skóre otevřeli hosté v 28. minutě. Píseckému áčku se však podařilo v následné šanci rychle srovnat krok na 1:1. Ve třetí části šli do vedení po dobré akci domácí, ale hostující výběr dokázal na konci poslední minuty srovnat na 2:2. V prodloužení se nakonec radovali hostujicí Ďáblové, kteří rozhodli v 62. minutě.
Příprava A-týmu, 5., so 24.8.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Briancon
2:3p
0:0, 1:1, 1:2 - 0:1
Branky a nahrávky: 29. Hanus (Weiner), 58. Novák (Bednařík) – 28. Plouffe (Igier), 60. Valentino (Andre), 62. Plouffe (Chamberland). Rozhodčí: Šperl – Mitáš, Horažďovský. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.
Písek: Hamalčík (Kříž) – Hanus, Vajner, Turek, Tintěra, Růžek, Šafář, Novák, Koupal, Bednařík, Strnad, Paule, Volf, Rod, Šuhaj, Přibyl, Stauber, Paukner.
Briancon: Sanyas (Blažek) – Raats, Chapelier, Bonnardel, Black, Campbell, Igier, Richardson, Mayea, Metais, Ruel, Sarlin, Chamberland, Andre, Robertson, Morillon, Plouffe, Valentino, Fauchon, Gibert, Romand.

V sobotním podvečeru zavítal na led Písku první zahraniční soupeř Briancon v rámci přípravy. Do utkání šli hosté v roli favorizovaného celku.

Úvodní třetina přinesla několik šancí na obou stranách, ale diváci po první dvacetiminutovce gól neviděli.

Na začátku druhé části měli Ďáblové dvě dobré šance, ale ani Chapelier ani Andre nedokázali u tyče překonat Hamalčíka. Skóre otevřel až v čase 27:32 hostující Plouffe, který se po dobré přihrávce dostal do úniku a střelou do spodní části domácí svatyně rozjásal své spoluhráče. Hostům radost z vedení dlouho nevydržela, protože na konci 28. minuty dostal dvouminutový trest za hákování Ruel. V následné přesilové hře se dokázali hokejisté domácího áčka prosadit. Gól na 1:1 vsítil Novák, který dobrou střelou nedal gólmanovi Ďáblů šanci.

Ve třetí třetině byly možnosti jít do vedení na obou stranách,ale dlouhou dobu se nikdo z hráčů nemohl prosadit. Na začátku 53. minuty spálil tutovku Šuhaj, který se dostal do bezprostřední blízkosti k brankáři, ale nedokázal ho překonat. Tři minuty před koncem třetí části se ujali vedení Jihočeši. Bednařík vytvořil šanci pro Nováka, který dostal přesně adresovanou přihrávku po ledě a kotouč poslal do brány. Rudí Ďáblové srovnali stav utkání na 2:2šestnáct vteřin před koncem třetiny, kdy zkoušeli hru bez brankáře. Trefil se Valentino, který poslal puk doprostřed klece a gólman Písku tuto rychlou střelu už nedokázal zastavit.

Po šedesáti minutách duelu se šlo do prodloužení. Oba týmy hráli ve třech hráčích v poli. Štěstí se nakonec přiklonilo k Ďáblům, kteří v 62. minutě rozhodli. Vítězný gól zařídil Félix Plouffe, když střelou po ledě překonal podruhé domácího brankáře.

Hosté z Brianconu si tak vybojovali těsnou výhru 3:2. Jihočeši s tímto soupeřem předvedli solidní výkon.

V dresu Písku se objevily další nové tváře, které písečtí trenéři zkouší zapracovat do sestavy. Celý zápas výborně odchytal mladý brankář Petr Hamalčík, který minulou sezonu strávil v Letňanech a statistiky zmiňují i šest startů za prvoligové Trhače z Kadaně. Písečtí fanoušci rádi uvítali také šikovného útočníka Vojtěcha Šuhaje, který by měl mít do Písku vyřízené střídavé starty z extraligové juniorky Plzně. Ze stejného působiště zamířil na zkoušku do Písku nadějný mladý obránce Stanislav Vajner.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku:

"Měli jsme proti sobě profesionální tým z nejvyšší francouzské ligy. Spočítal jsem si, že jejich rozpočet na A-tým je více než patnáctkrát větší, než náš. Po našich výkonech z posledních zápasů jsem od toho moc neočekával. Oproti poslednímu utkání s Milevskem, po kterém jsme si všechno vyříkali, jsme podali úplně jiný výkon. Cítil jsem z týmu úplně jinou energii a bojovnost a to se odrazilo na výsledku. To, že dostaneme 16 vteřin před koncem gól a pak prohrajeme v prodloužení, to pro nás není důležité. Důležitější byl obraz hry, který byl diametrálně odlišný."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy