První bitva pro Šumperk, pokračování v pondělí

Písečtí hokejisté odcestovali do dalekého Šumperka, kde svedli v sobotním podvečeru tuhý boj s Draky. Úvodní třetina byla velmi vyrovnaná, šance byly na obou stranách, ale díky zákrokům obou brankářů branku diváci neviděli. V druhé třetině dal úvodní gól Pokorný. Nápor Písku zlomil Šumperk až na začátku poslední třetiny, kdy se jim podařilo nasázet během pár minut tři branky a s náskokem 4:0 si už Jihočeši nedokázali poradit. Na konci třetí části alespoň snížili střelou Sýbka. Poslední slovo měl domácí celek, kdy do prázdné vypálil ránu Ostřanský.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, ČF1, so 2.3.2019, Zimní stadion Šumperk
Šumperk
Písek
5:1
0:0, 1:0, 4:1
Branky a nahrávky: 25. Pokorný (Geweise, Romančík), 43. Drtil (Vorobjev), 44. Hroch (Antonov, Ostřanský), 46. Antonov (Ostřanský), 60. Ostřanský – 55. Sýbek (Hučko). Rozhodčí: Blaha – Kučera, Blažek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1, 5:1.
Šumperk: Polívka (Haloda O.) – Tolokonnikov, Mojžíš, Gewiese, Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský.
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek, Červinský, Bílek, Houdek, Hanus – Hučko, Šuhaj, Sýbek, Polata, Tintěra, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Novák

Draci se do velké šance dostali už v první minutě prvního čtvrtfinále, kdy se dostal k zakončení Pokorný, ale Hauser dokázal včas zasáhnout lapačkou. V deváté minutě vystřihl Polívka důležitý zákrok pravým betonem proti nebezpečnému pokusu Sýbka. O dvě minuty později se po dobrém pasu dostal do úniku Červinský, ale bekhendovou střelou domácího brankáře nepřekonal. Sedm minut před úvodní sirénou se dostal před hostujícího gólmana volný Romančík, ale nedokázal ho prostřelit. Do konce úvodní třetiny měly oba týmy ještě několik střel. Žádná z nich neskončila brankou a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhé části už po několika vteřinách zasahoval svými betony Polívka proti Hanusovi. Na druhé straně měli písečtí velké štěstí, kdy po teči Vorobjeva šel puk těsně vedle pravé tyče. V čase 24:36 otevřeli skóre hráči domácího celku. Ve vlastním oslabení ujeli do přečíslení dva na jednoho a po pěkné kombinaci Pokorného s Gewiesem se první jmenovaný trefil do prázdné klece. V dvacáté-sedmé minutě mohl zvýšit Pokorný, ale svojí ranou rozvlnil jen boční síť. O tři minuty později byl pozorný Hauser a proti Antonovi předvedl další úspěšný zákrok betony. V 33. minutě se v ohrožení domácí svatyně zjevil Sýbek, ale Polívka zasáhl dobře lapačkou. O další minutu později se snažil prosadit znovu Vorobjev, brankář hostí chytá betony. Po druhé třetině si tak hokejisté s drakem na prsou vybojovali jedno-brankový náskok, se kterým se odebrali do šaten.

Na začátku třetí třetiny se dokázal Šumperk prosadit v rozmezí čtyř minut třikrát po sobě. Nejprve po pohotové přihrávce Vorobjeva dostal kotouč na modré Drtil a trefil přesně k pravé tyči. Po dalším tlaku se prosadil Hroch, který svůj pokus umístil také k té samé tyčce. Na 4:0 z pohledu Draků zvýšil náskok Antonov, který po vychytané kličce Ostřanského dokázal dorážkou uklidit kotouč za Hausera. V 50. minutě měl Gewies na hokejce další branku, ale navýšení náskoku zastavila horní tyčka. Jihočechům se podařilo snížit v 55. minutě v početní výhodě. Hučko našel u levé tyče Sýbka, který puk poslal za brankovou čáru. Dvě minuty před koncem poslední třetiny si Písek vyžádal oddechový čas. Chvíli po něm odjel na střídačku Hauser a písečtí to zkoušeli v šesti hráčích v poli. Výhodu, ale nedokázali zužitkovat a navíc v poslední minutě dostali ještě jeden zásah, kdy do prázdné klece mířil Ostřanský.

Draci si tak na svém stadionu vybojovali důležitou výhru a proti IHC Písku se ujali ve čtvrtfinále vedení 1:0 na zápasy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy