Univerzitní reprezentace vyučovala v trestání chyb

Univerzitní reprezentace se v Písku pomalu rozjížděla a s domácím týmem sváděla dvě třetiny vcelku vyrovnanou bitvu, po které vysokoškoláci vedli 2:3. Ve třetí třetině ale výstavními trefami definitivně rozhodli o své výhře 2:7. Za Písek otevřel skóre zápasu rychlého a tvrdého zápasu Jan Polata, na sklonku druhé třetiny pak snižoval na 2:3 Jakub Volf.
Přípravné zápasy A-týmu 2018/2019, Příprava, pá 28.12.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Akademická reprezentace
2:7
1:0, 1:3, 0:4
Písek: Hauser (30. Buchta) – Parýzek, Pelant, Houdek, Suda, Hora, Červinský, Turek, Sýbek, Hučko, Polata, Marcilis, Koupal, Volf, Strnad, Šuhaj, Novák, Novotný, Ciboch.
Akademická reprezentace: Pírs (Sedlák) – Rulík, Vácha, Hohl, Adamík, Bezděk, Kropka, Kozák, Matějka, Kafka, Blažek, Arnošt, Hložánek, Matějček, Pulkrab, Krudenc, Ballner, Smrčka, Gola, Kolouch, Josefus

První třetina byla z pohledu píseckých hokejistů zřejmě tou nejpovedenější pasáží v celém utkání. Svěřenci koučů Herra a Šrámka byli často na puku a vysokoškolské reprezentanty většinou přehrávali. Odměny se ale dočkali až v závěru prvního dějství, když Sýbek našel perfektní přihrávkou přes osu volného Jana Polatu, který ranou z pravé strany bez přípravy do horní poloviny branky otevřel skóre zápasu.

Vyrovnání univerzitní reprezentace, která se v Písku připravovala na světovou univerziádu v Rusku, přišlo před polovinou zápasu, když se k pohotové dorážce dostal Dominik Kafka. Za mizerně odehranou pasáž přišel další trest záhy. Písečtí se v oslabení špatně domluvili při střídání a tak se stala málo vídaná věc - přesilovku českého výběru v jednu chvíli bránili jen dva písečtí hráči. Obraz, který by jistě našel uplatnění v silvestrovských zábavných pořadech, posadil hosty na koně. Adam Rulík zvýšil na 1:3 přitáhl na stranu reprezentantů další kousek pomyslného lana.

Když ve 34. minutě výborně tečoval puk mimo dosah píseckého brankáře Daniel Kolouch, začalo to s Pískem vypadat špatně. To už lovil kotouč z branky náhradník Petr Buchta, který se v půlce zápasu vystřídal v brance s Martinem Hauserem. Na hokejky píseckých hráčů se začala vkrádat nervozita, nepřesností přibývalo. Domácí ještě vykřesali povzbudivou jiskru naděje v poslední minutě druhé části, kdy skončilo gólem odvážné dobývání branky v podání dua Jakub Volf - Vojtěch Šuhaj. První jmenovaný dorážel z předbrankového prostoru v pádu - 2:3.

O přestávce se písečtí hráči chtěli oklepat a do třetí třetiny vstoupit znovu aktivně. Od vyrovnání je dělila jediná trefa. Jenže přišla další studená sprcha. Ve 42. druhé minutě Písek vykouzlil další zbytečnou chybu na útočné modré čáře a rychlonozí hosté vyrazili do přečíslení dvou na nikoho. Brankář Buchta se na střelu Dominika Kafky marně natahoval - 2:4. Ve 46. minutě uspěl ranou z kruhů Martin Matějček a zvýšil na 2:5. Dobře naladění akademici pokračovali v nadějném výkonu a kráčeli za výhrou. Jak by řekl klasik, oproti Písku navíc dokázali trefovat zařízení. Ve 49. minutě se další pohlednou ranou prosadil Adam Kropka, sedmou branku přidal devět minut před koncem Domink Hohl.

Asistoval mu u ní David Matějka, hráč pražské Slavie, který aktuálně nastupuje za IHC Písek. Klubový web s ním v následujících dnech přinese rozhovor. Reprezentační trenéři sledují ještě výkony píseckých hráčů a vysokoškoláků Martina Koupala, Jana Marcilise, Jakuba Volfa, Jana Turka a brankáře Richarda Kříže, kteří jsou také v širší nominaci univerzitní reprezentace.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Chtěli jsme hrát na čtyři lajny, což jsme dodrželi i v momentech, kde se utkání lámalo. Nehýbali jsem sestavou a to byl asi rozhodující moment. Na druhou stranu - byl to od nás vcelku vlažný výkon. Nechtělo se nám chodit do bloku, bojovat, špatně jsme přebírali hráče a dobruslovali situace, ztráceli jsme puky... Bylo tam hodně chyb. Mohli jsme s takovým soupeřem zahrát lépe, ale je to lepší, než trénink. S výkonem ale spokojení nejsme. Musíme hrát více zodpovědně, pomáhat jeden druhému a zastupovat se. Co se týče soupeře, tak většina kluků v univerzitním týmu je na lepší úrovni 2. ligy. Ten tým by mohl hrát určitě někde nahoře ve 2. lize."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy