Vítězná generálka. Písek vyhrál v Praze o gól

Písečtí hokejisté zvládli přestřelku na ledě druholigového týmu HC Letci Letňany a v poslední přípravě vyhráli 6:5. Za Jihočechy skóroval dvakrát Petr Hučko a jednou Jan Sýbek, Jakub Volf a obránci Jan Turek a Ondřej Hora.
Přípravné zápasy A-týmu 2018/2019, 0. kolo, so 8.9.2018
Letňany
Písek
5:6
0:2, 2:2, 3:2
Písek: Hauser - Hanus, Parýzek, Suda, Bílek, Turek, Houdek, Pelant, Hora - Sýbek, Hučko, Polata, Volf J., Koupal, Strnad, Rod, Jabůrek, Novák, Stauber

Proti prvnímu vzájemnému utkání (9:2) Letci z Letňan výrazně proměnili a doplnili kádr a na ledě to bylo znát. Písek ale opět výsledkově zvládl první třetinu, kterou sice hosté vyhráli na střely 6:5, ale Písek dokázal dvakrát skórovat. Nejprve ve čtvrté minutě rozvlnil síť za gólmanem hostů Jan Sýbek, čest minut po něm přidal druhou trefu Petr Hučko.

Pytel s góly se roztrhl ve druhé části hry, kdy nejprve domácí snížili, ale Písečtí si vzali v 36. minutě dvěma slepenými góly jisté vedení zpět. Trefili se obránci Jan Turek a Ondřej Hora. Na vítězné oslavy bylo ale ještě příliš brzo. V 37. minutě na sebe domácí opět upozornili a bylo to zase jen o dva góly.

Letci na začátku třetí třetí třetiny snížili na rozdíl jediné branky, ale vzápětí zvýšil na 5:3 z pohledu Písku Petr Hučko. A když Jakub Volf vstřelil v 53. minutě branku na 6:3, zdálo se být rozhodnuto. Domácí se s tím ale rozhodně nechtěli smířit a zaveleli k finálnímu náporu. Dvě slepené branky necelé čtyři minuty před koncem udělaly z generálky před ligou ještě pořádné drama, které už ale hoši od zlatonosné řeky Otavy dovedli do vítězného konce a připsali si sedmou výhru z devíti přípravných duelů.

Liga začne pro Písek ve středu utkáním v Moravských Budějovicích. V sobotu pak Písek domy vyzve Žďár nad Sázavou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy