Vítězné drama s Pelhřimovem poslalo Písek do play-off!

Písek svedl s posledním Pelhřimovem opět tuhou bitvu, přestřelku tentokrát zvládli Jihočeši po brankách Dominika Bílka, Šimona Červinského, Vojtěcha Šuhaje, Jana Polaty a Martina Parýzka. Písek v zápase dlouho vedl, ale Lední Medvědi hodně kousali a dvakrát srovnali. Naposledy to bylo v závěru po sporné situaci a diskutabilním vhazování v obranném pásmu Písku, ale konec patřil stejně domácím. Detektivku rozsekla přesilovková střela kapitána Martina Parýzka necelé dvě minuty před koncem, která definitivně rozhodla o výhře 5:4 a účasti Písku v play-off.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 40. kolo, so 16.2.2019, Zimní stadion Písek
Písek
Pelhřimov
5:4
2:1,1:2, 2:1
.
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Bílek, Suda, Turek, Houdek, Pelant – Sýbek, Šuhaj V., Polata, Červinský, Koupal, Matějka, Novotný, Volf, Novák, Fríd, Rod
Pelhřimov: Kocák – Kříž, Kellner, Port, Kasalý D., Šána, Kaminksi, Kopic, Kohút, Votápek, Kuluris, Hladoník, Kasalý F., Adam, Kosnar, Bazala

První třetina se rozjížděla pozvolna. Nastartovala ji až pohledná akce domácího obránce Dominika Bílka, který v úniku nádherný blafákem a zakončením mezi betony otevřel skóre. Ve 13. minutě Písek odskočil do trháku díky pěkné střele v k pravé tyči z mezikruží v podání Šimona Červinského. V nouzi přeškolený obránce na útočníka zamířil přesně a otřel střelu o brankovou konstrukci. Pro svátečního střelce to byl ve druhém utkání v útoku druhý vstřelený gól. Zaslouženou radost si v první třetině užili i Lední Medvědi, kteří hrozili ve velkých šancích. Ujalo se až přesilovkové vyšívání v podání Dominika Adama, který si na brankovišti vychutnal domácího brankáře a poslal puk do odkryté branky - 2:1.

Na zimním stadionu v Písku byl k vidění vlastně docela pěkný bezstarostný hokej. Pelhřimov i ve druhé třetině znovu ukázal, že i přes jisté boje o udržení nechce hrát roli otloukánka. Ale pěkně popořadě. Domácí poslal do dvoubrankového vedení v první minutě druhé třetiny nejmenší hráč na ledě Vojtěch Šuhaj, když mu puk před branku předložil aktivní Jan Sýbek. Šuhaj na první dotek poslal kotouč k levé tyči. Na 3:2 snížil Miroslav Kopic, který také využil dáreček v podobě krásné přihrávky do předbrankového prostoru. Šok pro domácí přišel ve 35. minutě, kdy po šťastném odrazu od zadního mantinelu vyrovnal na 3:3 stejný hráč - 3:3.

Třetí třetina nabídla pořádné drama. V závěrečném dějství vrátil Písku vedení Jan Polata, když zúročil přistrčení kapitána Parýzka s střelu z levého kruhu na pravou tyč. Ale to se psala teprve 41. minuta a největší zápletka měla teprve přijít. Po sérii šancí na obou stranách, kdy se činili gólmani v obou brankách, nastala zajímavá situace pár minut před koncem.

V píseckém oslabení vyhazoval Jakub Volf po mantinelu puk do bezpečí, ale na modré čáře nastřelil jen čárového sudího. Ten zůstal s bolestmi ležet na ledě a hra byla logicky přerušena. Během ošetřování čárového pískali rozhodčí dokonce jen ve dvou a k velké nelibosti domácího týmu a fanoušků nařídili vhazování v obranném pásmu Písku. Písečtí měli pocit, že buly by mělo padnout venku z pásma. No a co se nestalo. Pelhřimovský Martin Kosnar si rychle našel puk po vhazování a obratem jej napálil k tyči Hauserovy branky - 4:4. Do konce v tu chvíli chyběly skoro tři minuty. Poslední slovo ale měli domácí. Po šarvátce Sudy a Kosnara hráli Písečtí dvouminutovou přesilovku, ve které z levého kruhu k protilehlé tyčce přesně zamířil písecký kapitán Martin Parýzek a na zimním stadionu v Písku bylo zase veselo. Hostům už nepomohla ani závěrečná hra přesilovka a hra bez brankáře, Písek vedení udržel.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy