Písečtí hokejisté prohráli s poslední Orlovou

Na led domácího mužstva přijela Orlová, která se v letošní sezóně dlouhodobě trápí. Chuť si chtěla zpravit proti čtvrtému celku skupiny Jih. Písecký celek se snažil, ale hosté byli na ledové ploše lepší a dokázali svoje šance přetavit v góly. Jihočeši měli i trochu smůlu, protože v zápase nastřelili tři tyčky. Hosté se dokázali prosadit čtyřikrát a po výsledku 2:4 si odváží všechny body.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 36. kolo, so 2.2.2019, PI Písek, Zimní stadion
Písek
Orlová
2:4
0:1, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 28. Novák (Šuhaj, Bílek), 58. Hučko (Hauser) – 12. Hovsepyan (Cihlář, Macuh), 28. Janiczek (Hovsepyan, Cihlář), 58. Akhmetianov (Ballner, Šmíd), 60. Ballner (Akhmetianov, Amirov). Rozhodčí: Jílek – Zimmermann, Sedláček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4.
Písek: Hauser (Kříž) – Turek, Suda, Parýzek "C", Červinský, Bílek, Houdek, Hanus "A" – Hučko, Šuhaj, Novotný, Sýbek "A", Rod, Koupal, Volf, Strnad, Matějka, Novák.
Orlová: Svoboda (Křehlík) – Janiczek, Tomis "C", Szturc, Kropka, Amirov, Štěpánek – Ballner, Smrčka, Šmíd "A", Pacoň, Kovařík, Klíma, Macuh, Brodek, Akhmetianov "A", Hovsepyan, Cihlář.

Domácí mohli jít do vedení, v desáté minutě, ale Bílkova střela skončila na horní tyčce. O dvě minuty později šla do vedení Orlová. Po nahrávce Cihláře se radoval Hovsepyan, který doklepl volný kotouč za záda domácího brankáře. Další šanci spálil Sýbek dvě minuty před koncem úvodní části, kdy nastřelil tyčku.

Do druhé části šel domácí celek s jedno-gólovou ztrátou, kterou se snažil smazat. Už po třech minutách se do dobré možnosti protlačil Šuhaj, ale nedal. Po dalších třech minutách si připsal Svoboda další dva důležité zákroky, kdy nejdříve se netrefil Bílek a po něm ani Sýbek. V dvacáté-sedmé se do akce dostal Kovařík, ale netrefil prázdnou klec. Jihočechům se podařilo vyrovnat v 28. minutě. Šuhajovo nahrávka si našla cestu k Novákovi, který jí přetavil ve vyrovnávací branku z bezprostřední blízkosti. Radost píseckým hokejistům dlouho nevydržela, protože hned v dalším proti-útoku se z trefy radoval Janiczek. Ten se trefil do spodní části branky a Orlová vedla 2:1. Devět minut před koncem se dostal do zakončení Matějka, ale svatyni netrefil. O další minutu později žluto-modří nastřelili další tyčku. Dvě minuty před koncem prostřední části přestřelil bránu Kovařík. V poslední minutě se do nebezpečné pozice dostal Cihlář, ale Hauser ho vychytal.

Ve třetí třetině se dostal do dobré akce znovu Šuhaj, ale brankář hostů byl znovu na svém místě. Tři minuty před koncem třetí části se domácímu mužstvu podařilo vyrovnat. Hauser nahrál Hučkovi, který se dostal do velké šance před Svobodu a dokázal ho prostřelit. V čase 57:47 hostující tým znovu udeřil. Ballnerovo přihrávka našla Akhmetianova, který se do volné branky trefil. Jihočeši si po této brance vzali oddechový čas a zkoušeli hru v šesti hráčích bez brankáře. Poslední gól dala Orlová do prázdné branky, kdy se ze středního pásma nemýlil Ballner.

Jihočeský celek tak nestačil na poslední Orlovou, která si odváží od Otavy cenné vítězství.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Od začátku bylo vidět, že nejsme úplně koncentrovaní, nebojujeme a prohráváme osobní souboje. Odrazilo se to i na výsledku. Pokaždé, když jsem dali vyrovnávací branku, jsme hned v navazujícím střídaní dostali gól. Říkali jsem si, že pokud nebudeme makat, štěstí se k nám nepřikloní. Přesně to se i stalo. Věřím, že je to pro nás ponaučení."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy