Jihočeši prohráli proti poslednímu Pelhřimovu

Do dnešního duelu mezi IHC Pískem a hostujícím Pelhřimovem šel domácí celek v roli papírového favorita. Bohužel svoji roli nedokázal potvrdit a Lední Medvědi tak vybojovali důležité vítězství. Díky tomuto zápasu se Pelhřimov odlepil ze dna tabulky a dostal se na devátou příčku průběžného pořadí. Modro-žlutým se nedaří už několik zápasu vyhrát a tak po neúspěchu po sobotním střetnutí se Jihočeši dostali na poslední místo v průběžném pořadí.
2. liga ČR sk. STŘED, 16. kolo, so 25.11.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Pelhřimov
2:3
0:2, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 44. Koupal (Sýbek), 45. Hanus (Bárta) – 12. Votápek (Plachý, Vysloužil), 18. Votápek (D. Kasalý), 31. Votápek (Plachý). Rozhodčí: Hucl – Vavruška, Oudes. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 347. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 2:3.
Písek: Gába (Štekr) – Parýzek "C", Polata "A", Hřebíček, Suda, Turek, Červinský, Hora, Hanus – Sýbek, Doktor. Šulek, Bárta, Ciboch, Koupal, Drda, Vlk, Medek, Rod, Strnad, Jiřinec.
Pelhřimov: Šoustal (Urban) – Kasalý D., Kalenda, Port, Kohút, Rudy, Srdínko, Pospíchal – Plachý, Vysloužil, Votápek, Hadrava Martin, Kasalý F., Hadrava Marek, Kaminsky, Šulák, Oščádal.

Na začátku první třetiny se mohl prosadit Doktor, ale jeho dobře mířená střela skončila pouze na tyčce. Na druhé straně mohl svůj pokus zužitkovat Marek Hadrava. Gábovo zákroky jeho pokus zlikvidovaly. V desáté minutě mohl jít do vedení domácí celek. Po dobrém zavezení puku do útočné třetiny musel zasahovat Šoustal, který na poslední chvíli vykopl betonem puk z brankové čáry. Úvodní branka padla v čase 11:40, kdy se prosadili hosté v přesilové hře. Kotouč putoval z hokejky Vysloužila na Plachého. Ten našel výborně postaveného mezi kruhy Votápku, který mezi betony otevřel skóre. Jihočeši se po této brance dostali k několika pokusům, ale jejich snahu vyrovnat zastavil gólman Pelhřimova. Další radost z trefy přinesla polovina osmnácté minuty znovu hostujícím fanouškům. Písečtí udělali ve vlastním pásmu hrubou chybu. Puk získal Dominik Kasalý, který nasměroval přesnou nahrávku Votápkovi. Ten svým druhým gólem v tomto střetnutí zvýšil už na 2:0. Po úvodní třetině tak šel do kabin štastnější soupeř z Pelhřimova.

V další části se mohl prosadit Sýbek, ale v pádu nedokázal puk nasměrovat za gólmana hostí. Ve třicáté minutě lapil dobrý pokus Plachého písecký Gába, který vytáhl skvělý zákrok a zblízka podržel svůj tým. O minutu později se radoval znovu Votápek, který zaznamenal hattrick. Dostal parádní nahrávku znovu od Plachého a jeho tvrdá rána skončila v kleci. Ve 38. minutě mohli bílo-červení znovu skórovat. Několik dobrých pokusů pochytal Gába. Na konci druhé třetiny se do nebezpečného prostoru před Šoustalem dostal najíždějící Koupal, ale nedokázal puk nasměrovat do klece.

Modro-žlutým se podařilo snížit až ve 44. minutě. Sýbek na zlatém podnose předložil kotouč Koupalovi, který nezaváhal a prostřelil ležícího brankáře hostů. Z dalšího gólu se radoval znovu domácí tým hned v další akci. Tentokrát dobrou nahrávku poslal Bárta a Hanus se nemýlil. Píseckému áčku se tak podařilo dát kontaktní branku. O čtyři minuty později písečtí zaváhali a z několika příležitostí se nedokázali prosadit. V padesáté sedmé minutě zazvonila další tyčka hostující branky. V následném proti útoku mohl Pelhřimov ještě upravit skóre, ale několik dalších akcí zlikvidoval Gába. V posledních dvou minutách utkání zkoušeli Jihočeši hru bez brankáře. Ani z této možnosti se již píseckému mužstvu nepodařilo vyrovnat.

Lední Medvědi tak zaslouženě duel ovládli. Hokejisté z královského města si tak připisují čtvrtou prohru v řadě.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Jsme hodně zklamaní. Nezačali jsme špatně, měli jsme nějaké šance, ale pak jsme dostali dva góly a vůbec se nám nedařilo. Ve druhé třetině nás soupeř přehrával. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že není co ztratit, napadalo nám to tam a byli jsme ve hře. Škoda, že Pepa Vlk trefil před koncem jen tyčku. Nezbývá, než zabrat ve středu. Pro nás je teď každý zápas důležitý."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy