Jihočeši v odvetě s Kolínem znovu padli

Do dnešního zápasu šel domácí celek jako outsider, který mohl překvapit přihlížející publikum a zaskočit favorita z Kolína. I když byl duel od začátku velmi vyrovnaný Jihočechům se nakonec nepodařilo vyhrát. Jedinou branku zaznamenal Sýbek. Kolínští hokejisté se dokázali prosadit čtyřikrát a potvrdili tak roli lepšího týmu.
2. liga ČR sk. STŘED, 14. kolo, so 11.11.2017, Písek, Zimní stadion
Písek
Kolín
1:4
1:1, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 19. Sýbek (Polata) – 16. Pipek, 35. Kysela (Prokop, Kozák), 43. Semirád (Malý, Kadlec), 53. Malý (Pýcha, Panna). Rozhodčí: Škrobák – Ovsík, Štěpánek. Vyloučení: 2:1. Diváci: 385. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4.
Písek: Gába (Štekr) – Parýzek, Polata, Hřebíček, Suda, Turek, Červinský, Hora – Sýbek, Šulek, Doktor, Pašek, Ciboch, Koupal, Pouch, Vlk, Medek, Rod, Novák, Jiřinec.
Kolín: Sejpal (Martínek) – Pýcha, Kadlec, Hlaveš, Voženílek, Březina, Barták, Havelka – Semirád, Panna, Malý, Zumr, Morkes, Pipek, Prokop, Kysela, Kozák, Pilný, Netušil, Veselý, Černý.

Utkání bylo v první třetině velmi vyrovnané a šance byly na obou stranách. V páté minutě se k puku dostal Sýbek, ale jeho pokus skončil na tyči Sejpalovi klece. Ve 14. minutě mohl otevřít skóre hostující Pipek, ale Gába skvělým zákrokem podržel svůj tým. O minutu později hosté znovu zahrozili. Tentokrát měl puk Prokop, ale střela směřující do horní části branky byla zastavena lapačkou domácího gólmana. Úvodní branku zaznamenal v 16. minutě Pipek. Vytvořil si sám gólovou šanci a do spodní části branky překonal brankáře Písku. Modro-žlutí dokázali srovnat krok hned v následující šanci. Polata poslal puk osamocenému Sýbkovi, který vymetl pavučinku v levém horním růžku Sejpalovo branky.

Ve druhé třetině se pokračovalo ve stejném tempu, ale o trochu lepší byl Kolín. Změna stavu přišla pět minut před koncem prostřední části. Kysela využil velkou chybu domácího hráče, který soupeři kotouč sám nahrál. V následném přečíslení už ani brankář nic nezmohl. Kolínští mohli ještě náskok zvýšit, ale dvě dobře mířené střely dokázal vytáhnout zákrokem brankář Písku. Po čtyřiceti minutách se šlo do kabin za stavu 1:2.

V posledním dějství se na začátku prosadili znovu Kozlové. Malý našel najíždějícího Semiráda, který z pravé strany kotouč nasměroval za bezmocného brankáře. V této části už Jihočeši nedrželi krok s favoritem a hosté měli více ze hry. Velkou šanci měl Pipek. Po něm Panna, ale ani jeden z nich nedokázal dát branku. Gábovo zákroky držely Písek ještě ve hře na případné vyrovnání. Poslední jiskra zasla v čase 52:59, kdy se rychlou střelou prosadil do odkryté klece hostující kapitán Malý. Šest minut před koncem hlavní sudí neuznal gól, kdy hostující hráč stál v brankovišťi. Snížit mohl ještě čtyři minuty před koncem domácí Vlk. Po obrovské chybě se dostal sám k puku, ale jeho kličku Sejpal skvěle vychytal.

Hosté nakonec vyhráli o tři branky a od Otavy si odváží zaslouženou výhru.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Dvě třetiny jsme hráli vyrovnaný hokej, ve druhé jsme měli více šancí, ale po chybě jsme dostali góla. Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit aktivně, ale myslím si, že Kolín nás pak už k ničemu nepustil a rozhodl díky brejkům. Nakonec zaslouženě vyhrál."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy