Zápas s Havlíčkovým Brodem urval Písek v nájezdech!

Písečtí hokejisté udrželi domácí neporazitelnost. V utkání s Havlíčkovým Brodem je zaskočila rychle inkasovaná branka, na kterou ale obratně zareagovali. Ve vyrovnaném klání Písečtí dvakrát dotáhli vedení hostů a jednou dokonce vedli, utkání však dospělo až do prodloužení a nájezdů, ve kterých se blýskl mladý brankář Luboš Kadlec. Tři branky si připsal Jan Sýbek - tu třetí přidal právě v závěrečných nájezdech.
2. liga ČR sk. STŘED, 9. kolo, so 22.10.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
4:3sn
1:2, 2:0, 0:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 1. Pašek (Urbanec, Šuhaj), 26. Sýbek (Slavík), 40. Sýbek (Vlček), rozh. náj. Sýbek – 1. Třetina (Endál, Přidal), 12. Přidal (Třetina, Endál), 44. Endál (Třetina, T. Semrád). Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Horažďovský. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 480. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Písek: Kadlec – Procházka, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Pokorný, Koutenský – Slavík, Urbanec, Vlček, Sýbek, Koupal, Pašek, Šuhaj, Strnad, Duchoň, Rod
Havl. Brod: Novák (12. – 14. Panec) – Semrád M., Semrád T., Duben, Vala, Mendl, Lacina, Kulhánek – Přidal, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Navrátil, Voříšek, Michálek, Chlubna, Ludvík

V první třetině byli šťastnější hosté z Vysočiny. Do vedení dostal Bruslaře po půlminutě hry Miroslav Třetina, na jehož trefu dokázali domácí rychle odpovědět. Vzápětí totiž pohotovou tečí srovnal Václav Pašek. Havlíčkobrodští hokejisté odskočili do těsného vedení opět ve 12. minutě, když Patrik Přidal využil dvojnásobnou početní výhodu. Šance byly v první třetině k vidění na obou stranách kluziště.

Druhá třetina patřila útočníkovi Písku Janu Sýbkovi. Písecký tahoun nejprve udeřil v oslabení, kdy využil zmatky hostů na útočné modré čáře a po samostatném úniku pověsil kotouč do levé šibenice Novákovy branky. Stejný hráč úřadoval těsně před koncem druhého dějství. Domácí ustáli obrovský tlak Brodu a Sýbek šest vteřin před koncem z otočky vystřelil svému týmu těsné vedení.

O vyrovnání se zasloužil na začátku třetí třetiny Lukáš Endál, který zužitkoval přesnou přihrávku zpoza branky. Štěstěna se mohla ve třetím dějství překlopit na kteroukoliv stranu - v posledních vteřinách už skoro zvedaly ruce na oslavu výhry obě střídačky, ale nakonec se šlo do atraktivního prodloužení tři na tři. V tom gól nepadl, rozhodnout musely nájezdy, ve kterých si vedli lépe domácí. Výborný výkon předvedl brankář Luboš Kadlec, který vynuloval všechny tři nájezdníky Bruslařů. Rozhodující pojistku přidal v nájezdech jediný úspěšný střelec Jan Sýbek, který překonal Nováka blafákem do bekhendu.

Písecká sestava, která už teď čítá několik záplat, přišla v první třetině i o zkušeného kapitána Pavla Procházku, který po úderu vysokou holí do oka musel postoupit vyšetření v českobudějovické nemocnici. Prvotní vyšetření neukázalo poškození oka, tak snad bude vše brzy v pořádku.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: Myslím, že to bylo utkání, které se muselo divákům líbit. Škoda, že jsme neudrželi vedení 3:2. V podstatě jsme šli do třetí třetiny s tím, že už se budeme pouze snažit podržet si výhru, jenže se objevily chyby, po kterých se soupeři podařilo srovnat. Trochu nás mrzí, že jsme bod ztratili, na druhou stranu jsme ale spokojení za dva. Hráči zápas odmakali a asi jsme si i ten bod navíc zasloužili. Havlíčkův Brod je silný soupeř a já jsem po dnešním utkání spokojený.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy