Písek do baráže nevstoupil dobře, Vajgar veze z Písku tři body

Tak tohle je šok pro písecký hokej. První barážové utkání má pro Písecké hořkou příchuť. I když po většinu času byl Písek v těžké ofenzívě, nezískal ani jeden bod. Za stavu 3:2 pro Jindřichův Hradec ještě Písečtí zkusili hru bez brankáře, ovšem tento tah se nakonec ukázal jako poslední hřebíček do písecké rakve. Vajgar zvítězil v jihočeském derby 4:2.
1.liga ČR, B1, čt 10.3.2011
Písek
Jindřichův Hradec
2:4
0:2, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 31. Dragoun (Pšurný, Luňák), 48. Dragoun (Luňák) - 5. Mařík, 16. Zíb (Matušík, Mařík), 40. Procházka R. (Kupec, Bula), 60. Milotínský. Rozhodčí: Wagner - Arazímová, Špringl. Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1247. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.
Písek: Marek Mazanec - Pavel Procházka, Kalečík, Vráblík, Výborný, Havran, Jan Kudrna, Vomela, Všetečka - Polodna, Kellner, Pšurný, Luňák, Jiří Kudrna, Suja, Dragoun, Sýbek, Fadrný, Kubeš, Ferebauer, Bauer.
Jindřichův Hradec: Kubeš - Chmel, Tupý, Zíb, David Mazanec, Heršálek, Michael Dvořák, Robert Procházka - Kupec, Skokan, Bula, Marek Dvořák, Mařík, Josef Mazanec, Hofmeister, Stejskal, Mikš, Matušík, Voříšek, Milotinský.
O první střelecký pokus se postaral Fadrný, Kubeš zasáhnul betonem. Další průběh začátku utkání kouskovala častá přerušení. Více ze hry měli jasně domácí a po většinu času se hrálo ve třetině Vajgaru. No a hosté udeřili jako blesk z čistého nebe. V čase 4:45 Martin Mařík doslova ukradnul puk domácímu hráči na modré čáře a hráč Vajgaru se dostal do samostatného úniku, své sólo zakončil bekhendovou kličkou, 0:1. V dalších minutách měli Písečtí stále navrch, ovšem defenzíva Vajgaru v čele s brankářem Kubešem se žádné větší chyby nedopustili. Další větší šance se tak diváci dočkali ve třinácté minutě, kdy Ferebauerovu střelu Kubeš vyrazil před sebe, dorážka Fadrného nemířila mezi tři tyče. O minutu později měl stoprocentní tutovku Pšurný, ale nedokázal překonat ležícího Kubeše, který fantasticky zneškodnil šanci píseckého hráče. A tak se potvrdilo přísloví nedáš, dostaneš. V čase 15:07 se hosté prosadili ve vlastním oslabení. Matušík ujel s Petrem Zíbem do přečíslení 2 na 1 a druhý jmenovaný stál na konci celé akce, když zasunul puk k levé tyči. Závěr první části byl vyrovnaný i díky početní výhodě hostů.

Ve dvacáté třetí minutě se Mařík obtočil kolem písecké brány a kotouč přihrál do ohně před Mazancem, kde naštěstí pro Písek žádný z hostujících hráčů puk nezachytil. Další minuty se opět nesly v duchu dobývání jindřichohradecké brány, ale Kubeš se zdál nepřekonatelný. Hostující brankář poprvé kapituloval v čase 30:30, když souhru Píseckých zakončil Michal Dragoun a snížil tak stav na rozdíl jediné branky, 1:2. Za dvě minuty mohl srovnat Kubeš, který byl sám před hostující bránou, ale svého jmenovce nepřekonal. Ve třicáté čtvrté minutě nabídli hosté Píseckým dvojnásobnou početní výhodu. Hráči Vajgaru všechny ataky ustáli. Ovšem i v dalších minutách gól doslova visel na vlásku. V čase 39:53 se prosadil bývalý hráč Písku. Robert Procházka vystřelil ze středního pásma, střelu směřující do horní části branky si Marek Mazanec vyrážečkou smolně srazil do brány, 1:3.

První šanci ve třetí periodě měl Všetečka, jeho dělovka prolétla těsně vedle levé tyče. Ve čtyřicáté šesté minutě zakončoval souhru Matušík, který střílel do protipohybu píseckého brankáře, naštěstí pro Písek netrefil bránu. V čase 47:08 Písečtí snížili na rozdíl jedné branky. Pšurný našel chytrou přihrávkou mezi kruhy Michala Dragouna, který střelou zápěstí k pravé tyči podruhé překonal brankáře Vajgaru, 2:3. Další velkou šanci měli domácí, jmenovitě Havran, který nestřelil tyč. Tlak Písku se s přibývajícími minutami stupňoval. V padesáté čtvrté minutě měl blízko vyrovnání Polodna, ovšem proti byl Kubeš. V závěru zápasu domácí zkusili hru bez brankáře. Ovšem pro favorizovaný Písek přišel šok. V čase 59:55 se do prázdné brány trefil Michal Milotínský, 2:4. Jihočeské derby tedy vyhrál tým od Vajgaru.

Ohlasy trenérů

Miloslav Čech, trenér Vajgaru: "Dnes musím našim klukům pogratulovat a poděkovat za předvedený výkon a že tento těžký úkol zvládli. Všichni viděli, že jsme využili, že domácí byli pod tlakem a v podstatě museli vyhrát. To je řekl bych hodně svazovalo a my jsme využili prakticky všechny chyby Píseckých. Výborně nám zachytal brankář. Pro nás je to taková třešnička na dortu, po dobrým finále, které se nám podařilo. Porazit prvoligový klub je satisfakce veliká."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy