V kombinované sestavě Písek Chrudimi čelit nedokázal

V sobotním utkání dali trenéři Chlustina s Míkou prostor mládí a v Chrudimi se postavilo do boje několik juniorů. Písek šel brankou Kellnera v první části do vedení, pak už ale stříleli branky pouze domácí a celkové skóre se vyšplhalo na 4:1.
1.liga ČR, 41. kolo, so 29.1.2011
Chrudim
Písek
4:1
1:1, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 18. Semorád (Cyganov, Drtina), 21. Šeda (Král, Jaroměřský), 32. Semorád (Král, Fořt), 55. Sýkora (Kaut, Žák) - 15. Kellner (Ferebauer, Sýbek). Rozhodčí: Trombík - Kašík, Wesley . Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 509. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Chrudim: Landsman - Zdráhal, Mocek, Toužimský, Jaroměřský, Žák, Drtina, Táborský - Král, Šeda, Fořt - Semorád, Cyganov, Nosek - Sýkora, Klejna, Kaut - Goiš, Kapec
Písek: Jágr - Procházka, Polodna, Kalečík, Vráblík, Kellner, Pšurný, Sýbek, Jan Kudrna, Vaniš, Suja, Vojta, Dragoun, Dvořák, Jiří Kudrna, Ferebauer, Diviš, Homola, Vomela, Bauer, Všetečka

Že se nebude jednat o kdoví jak líbivé utkání, bylo jasné už předem. Dva poslední celky tabulky, navíc domácí Chrudim živící naději na únik z barážové pasti, to naznačovalo, že budeme svědky spíše urputného zápasu. Občas bývá fanoušek ale příjemně překvapen a tak první dvě třetiny kupodivu přinesly vcelku pohlednou bitvu.

Po vzájemném oťukávání se oba celky dočkaly prvních přesilových her, využití se ale nedočkal ani jeden z týmů. Za domácí seděli za katrem Žák a Cyganov, za hosty si v šesté minutě odpočinul Kudrna. Od desáté minuty začal stoupat tlak domácího mužstva, ale Jágr výtečně vychytal jak obránce Drtinu, tak útočníka Šedu a dokonce i novopečeného reprezentanta ČR do 19 let – Tomáše Noska.

Pak přišla patnáctá minuta a s ní úvodní branka duelu. Radovali se hosté, když skvěle trefil David Kellner a střelou pod víko zařídil vedení Písku – 0:1. Příležitost odpovědět se naskytla domácím hned minutu poté. Za podražení vyloučený Dvořák nabídl Chrudimi přesilovou hru. Ta si vytvořila obrovský tlak, ze kterého přišlo vyrovnání. Při mantinelu se prosmýkl Jan Semorád a tváří v tvář Jágrovi se nemýlil – 1:1. O chvíli později mohl vstřelit druhou branku Kaut, ale tentokrát byl úspěšnější jihočeský gólman.

Druhá třetina vyšla lépe domácím, kteří už na jejím začátku zvedli ruce nad hlavu. Z prvního útoku, který vedl téměř přes celé kluziště Král, zakončil přesně Jan Šeda – 2:1. Chrudim byla při chuti, ale za Písecké notně zlobil Ferebauer, který několikrát nepříjemně ohrozil Landsmana. Ten si však dnes vybral opravdu skvělý den a překvapoval efektními a zároveň efektními zákroky.

Třetí branku Chrudimě přinesla třicátá druhá minuta a jedno z mnoha přečíslení domácího týmu. Tentokrát Lukáš Král nabídl přihrávku Janu Semorádovi a ten již podruhé prostřelil Jágra – 3:1.

Ve třicáté čtvrté minutě se ocitl asi v největší šanci hostí Kudrna, který se sám před Landsmanem nezamířil přesně.

Poslední dvacetiminutovka ztratila oproti prvním dvěma na tempu. Domácí sice nadále hráli aktivně a další branku mohli přidat Fořt a chvíli poté Cyganov, ale ani jedna střela nemířila do černého. Na druhé straně zahrozili hosté až v pět a padesáté minutě, když po předchozím Landsmanově zákroku mohl pohodlně skórovat do odkryté branky Diviš, ale trestuhodně přestřelil chrudimskou klec.

A trest skutečně přišel. Z protiútoku vybídl ke skórování Tomáše Sýkoru jmenovec Kaut a Sýkora se do střely opřel tvrdě a přesně – 4:1. Bylo rozhodnuto a utkání se dohrálo na hokejkách Chrudimě, která stále drží teoretickou naději na záchranu bez ošidné baráže.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík, trenér HC Chrudim: Jsem spokojen s výsledkem a samozřejmě se třemi body. V zápase s Táborem jsme hráli dobře, ale získali jen body dva a naopak dnes v první třetině to bylo naprosto katastrofální. Chtěli jsme hrát aktivně, ale byli jsme pomalí, čemuž nasvědčovala už rozcvička, ale ve druhé třetině se to naprosto otočilo. Rozhodla branka na 2:1, byly tam sice chvilkama pasáže, které neodpovídaly tomu, že hrajeme o přežití a o naději do dalších zápasů. V kabině jsem byl trochu rušnější a nakonec to dobře dopadlo. Třetí třetinu jsme odehráli ze zajištěné obrany, nepouštěli jsme se do žádných protiútoků, abychom nepropadali. Dobře to dopadlo, podržel nás Landsman. Jsme rádi, žijeme a máme naději, ale uvidíme, jak dopadnou ostatní zápasy.

David Míka, asistent trenéra IHC Komterm Písek: Myslím si, že jsme neodehráli špatné utkání. Zkoušeli jsme nějaké juniory, máme některé hráče zraněné a nemocné, k tomu ještě v první třetině odstoupili Suja a Kaličík. Zápas rozhodl rychlý gól ve druhé třetině na 2:1. V poslední dvacetiminutovce jsme sice nějaké náznaky měli, ale já si myslím, že si to Chrudim zkušeně pohlídala.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy