Písek vstoupil do kvalifikace vítězně, Bobry porazil 4:0

Tým, který během play-off ani v jednom případě nepoznal hořkost porážky. I s takovou vizitkou přijížděli Valaši k prvnímu utkání kvalifikačních bojů. Vstup do poslední části sezóny se ale podstatně lépe vydařil hokejistům Písku. Svěřenci trenéra Suchánka se v pondělním utkání čtyřikrát brankově prosadili a když pozorný Hrubec nepustil za svá záda ani jediný z hostujících pokusů, zrodil se u Otavy jednoznačný výsledek 4:0. Písek tak odchází z úvodního souboje s plným počtem bodů a ve středu zamíří ke svému druhému utkání do Lovosic, kde se v podvečerním utkání střetne se Stadionem z Litoměřic.
2.liga ČR, Kv1, po 12.4.2010
Písek
Valašské Meziříčí
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 8. Kořánek (Bláha, Urbanec), 24. Stejskal (Rod, Kazatel), 28. Šulčík (Ježek, Procházka P.), 43. Rod (Šulčík, Vomela). Rozhodčí: Jeřábek - Reich, Skokan. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2200. Průběh utkání: 0:0, 4:0.
Písek: Hrubec - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Vomela, Mrkvička - Kazatel, Novák, Suchánek, Bláha, Stejskal, Rezek, Šulčík, Urbanec, Ježek, Rod, Hovora, Mošovský, Kořánek.
Valašské Meziříčí: Krumpoch - Blažek, Bokroš, Brunec, Dědek, Dvořák O., Kovář, Dvořák P., Krisl, Varga Martin, Matějný, Ovšák, Palík, Růčka, Sochorek, Šebesta, Tatarčík, Varga D., Vašut, Varga Miroslav, Vnenk.
První větší příležitost měli domácí. Hovorova střela těsně minula horní tyč. O minutu později Mošovský mířil do horní části Krumpochovy brány, hostující brankář kotouč vyrazil ramenem. Vzápětí střílel z kruhu Šebesta, písecký gólman ukryl puk ve své výstroji. V páté minutě skončila střela Krisla v domácí síti, ovšem gól neplatil kvůli posunuté bráně. O dvě minuty později Robert Procházka vystřelil jedovatě, Krumpoch kotouč vytěsnil mimo tyče lapačkou. V čase 7:40 Písek otevřel skóre. Písecký kapitán Bláha našel před bránou Milana Kořánka, který protlačil puk do brány Bobrů, 1:0. V desáté minutě měl Šebesta na hokejce stoprocentní příležitost, Hrubec zasáhnul efektivním zákrokem. O minutu později střílel Šulčík přes obránce, jeho pokus dokázal Krumpoch vytěsnit špičkou betonu. I v následujících minutách se hrál svižný hokej. V sedmnácté minutě Stejskal střílel z úhlu, Krumpoch si připsal další úspěšný zákrok. Minutu před koncem první třetiny střílel z otočky Novák, kotouč těsně minul levou tyč. O pár okamžiků později měl vyrovnávající gól na hokejce kapitán Bobrů Šebesta, jeho střela z těsné blízkosti těsně minula horní tyč.

A tak první třetinu vyhráli Jihočeši 1:0. O jedinou branku se postaral Kořánek. V KOMTERM aréně jsme viděli rychlý, pohledný hokej, ovšem z šancí, které měli obě mužstva vyplynul jeden gól.

Na začátku druhé části Urbanec vystřelil přes obránce, jeho projektil minul levou tyč Krumpochvy brány. V čase 23:25 Rod obkroužil bránu Bobrů, poté puk předložil Vladimíru Stejskalovi, který prostřelil hostujícího brankáře mezi vyrážečkou a betonem, 2:0. V čase 27:45 se Petr Šulčík prokličkoval až do útočného pásma Bobrů a přesnou střelou nad vyrážečku zvýšil vedení Písku na 3:0. O minutu později se v dobré příležitosti ocitnul Sochorek, písecký brankář vyrazil kotouč ramenem. Ve třicáté minutě se sám před hostujícím brankářem zjevil Mošovský, jeho šance však gólem neskončila. O tři minuty později Ovšák zkusil štěstí od modré čáry, Hrubec zasáhnul vyrážečkou. Ve třicáté šesté minutě se o navýšení náskoku pokoušel Kazatel, který střílel z otočky, ale trefil boční konstrukci Krumpochovy brány. O minutu později Kovář střílel z blízkosti, písecký gólman puk vyrazil betonem. Ve čtyřicáté minutě Vomela střílel tvrdě od modré čáry, jeho projektil vyprášil Krumpochovi plastrón.

Ve druhé periodě měli více ze hry domácí hráči, kteří svůj náskok navýšili na rozdíl tří branek. Do třetí části hráči nastupovali za stavu 3:0 pro Písek.

Na začátku třetí třetiny měli domácí příležitost v podobě přesilové hry pět na tři. A tuto výhodu Písek dokázal využít. V čase 42:00 Šulčík našel přihrávkou ideálně postaveného Tomáše Roda, který zakončoval do prázdné brány, 4:0. Bobři po čtvrté brance působili zakřiknutě a většina času se odehrávala v jejich obranném pásmu. V padesáté minutě střílel švihem Dvořák, písecký brankář i po této šanci hostů držel čisté konto. O minutu později Mošovský zavařil před bránou Bobrů, Krumpoch byl úspěšnější. V padesáté páté minutě domácí nabídli Bobrům přesilovku pět na tři. Písečtí hokejisté se dokázali ubránit. O dvě minuty později Bláha zavezl puk až do brankoviště, stav utkání zůstal stejný. Závěr zápasu si domácí hráči pohlídali a zaslouženě vyhráli 4:0.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Střetli jsme se s týmem, kterého jsme příliš neznali, moc jsme toho o něm nevěděli. V první třetině jsme nehráli dobře, soupeř byl aktivnější a v určitých chvílích nás přehrával. Určité věci jsme si po první části v kabině vyříkali a od druhé třetiny jsme byli lepším mužstvem my. Výsledek 4:0 je zasloužený. Všechny hráče bych chtěl pochválit, protože od druhé třetiny hrál celý tým skutečně výborně. Perfektně si vedl také brankář Hrubec.“

Roman Sedlák, trenér Bobrů: „Dnešní utkání se nehodnotí dobře. Nepodařil se nám vstup do zápasu. Celkově první třetina byla poměrně vyrovnaná. Je škoda, že se nám nepodařilo proměnit některé šance, utkání by se mohlo vyvíjet jinak. Domácím se podařilo vsítit čtyři góly, na které jsme nenašli odpověď. Je škoda, že jsme zde neuspěli. Určitě jsme byli na dnešní zápas dobře naladěni. Musíme se soustředit na další zápasy.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy