Finálová série nekončí, rozhodne až páteční duel u řeky Otavy

Písečtí hokejisté měli dnes možnost rozhodnout finálovou sérii. Vajgar si však vynutil pátý rozhodující zápas. Domácí otevřeli skóre ve čtrnácté minutě. Slavík však gólem do šatny vyrovnal na 1:1. Ve druhé periodě se Písek dostal do vedení zásluhou Nováka. Jenže Kanov dokázal během čtyř minut vstřelit dvě branky a tak si Vajgar do třetí třetiny odnášel jednobrankové vedení. V té domácí pojistili svou výhru v závěru utkání dvěma góly do prázdné písecké brány. A po výhře 5:2 jindřichohradeckých hokejistů rozhodne až poslední možný zápas v Písku. Který tým tuto napínavou sérii nakonec zvítězí, uvidíme v pátek.
2.liga ČR, F4, st 7.4.2010
Jindřichův Hradec
Písek
5:2
1:1, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 14. Kupec (Dvořák, Chmel), 31. Kanov (Tupý), 35. Kanov (Dvořák, Kupec), 59. Dvořák (Voříšek), 60. Voříšek (Skokan, Kanov) - 20. Slavík (Stejskal, Mrkvička), 22. Novák (Hovora). Rozhodčí: Pešina - Hák, Zíka. Vyloučení: 8:7, navíc Nielikäinen a Tupý (oba JHR) 10. min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1725. Střely na branku: 22:43. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.
Jindřichův Hradec: Kubeš - Zíb, Chmel, Klíma, Bula, Hartmann, Žižka, Voříšek, Šulčík R., Dvořák, Fiedler, Kupec, Skokan, Nielikäinen, Hájek, Tupý, Milotinský, Hofmeister, Mazanec J., Ježek A., Kanov.
Písek: Hrubec - Mazanec D., Mrkvička, Procházka P., Heršálek, Vomela, Procházka R., Kalečík, Novák, Suchánek, Mošovský, Ježek O., Rod, Šulčík P., Kořánek, Bláha, Slavík, Kazatel, Stejskal, Hovora, Rezek.
Jako první se ve čtvrtém finále osmělil Michal Milotinský, jehož pokus o fous minul Hrubcovu branku. Na druhé straně kontroval Rudolf Suchánek, jehož dorážky zaměstnaly Tomáše Kubeše v hradecké brance. V polovině 5. minuty trefil Milotinský boční síťku. Za další dvě minuty pálil švihem Slavík, jeho ránu Mošovský nedokázal ztečovat do branky. O další minutu později obral Zíba o puk Petr Šulčík, jehož pokus Kubeš lapil a stejně si hradecký brankář poradil i s Kořánkovou ranou z druhé vlny. V polovině desáté minuty fauloval Nielikäinen, ale kromě slibné šance Šulčíka nemusel Kubeš řešit žádnou ošemetnou situaci. Ze třinácté minuty uběhlo 19 vteřin, Milan Bláha měl na chvilku prostor, ale jeho golfák skončil u hradeckého gólmana. V polovině 14. minuty musel za katr hostující Novák a Vajgar jeho vyloučení využil. Dvořákovu ránu Hrubec ještě vyrazil, David Kupec se probil ke kotouči, obhodil si píseckého gólmana a zakončil do odkryté branky – 1:0. Na konci 16. minuty obral Kořánek domácí obranu o puk, ale změna stavu se nekonala. Na druhé straně pálil při zaváhání píseckých zadáků Voříšek. Písek se v poslední minutě doslova natlačil do hradeckého brankoviště, kde se tísnilo několik hráčů a Josef Slavík dotlačil puk do branky – 1:1.

Písek měl úspěšný vstup do druhého dějství, kdy využil přesilovou hru po faulu Josefa Mazance. Hovora přihrál skrz rozhozenou hradeckou obranu Vladimíru Novákovi, který neměl se zakončením do prázdné branky sebemenší problémy – 1:2. O šest minut později o sobě dali vědět Hájek s Milotinským, na druhé straně kontroval Ondřej Ježek. V úvodu 30. minuty fauloval Hovora, kterého následoval o minutku později Rod. Vajgar měl před sebou dvojnásobnou přesilovku v trvání 46 vteřin. Vajgar dokázal vyrovnat. Jan Kanov si vyměnil kotouč s Tomášem Tupým a dělovkou vyrovnal – 2:2. O dvě minuty později schytal ránu do hlavy Skokan, nevylučovalo se a následný vajgarský brejk dvou na jednoho skončil u Šimona Hrubce. Ve 33. minutě fauloval hostující David Mazanec a i tuto přesilovku Vajgar zužitkoval. Marek Dvořák našel mezi kruhy Jana Kanova a Vajgar vedl 3:2. Hosté mohli vyrovnat opět v samotném závěru třetiny, ale Kořánek si nepřišel na bravurního Tomáše Kubeše, který vleže zastavil nepříjemný kotouč.

Ve třetí třetině se hosté z Písku drali za vyrovnáním. Petr Šulčík pálil bekendem, Vladimír Novák v dobré šanci nemířil přesně. Na druhé straně, ve 43. minutě získal Skokan za brankou Písku puk, propasíroval jej k Davidu Kupcovi, avšak jeho pokus skončil sražen vysoko nad brankou v ochranné síti. V této fázi utkání se hra přelévala ze strany na stranu a zaplněné ochozy hradeckého stadionu se musely hokejem bavit. Za domácí střílel Voříšek, za hosty odpovídal Kazatel a Mošovský. Hostující Komterm měl obrovskou příležitost v polovině 50. minuty, kdy Tomáš Rod ve vyložené šanci našel jen pohotovou lapačku gólmana Kubeše. V úvodu 53. minuty ujel domácím zadákům Petr Šulčík. Gól nedal, ale vykoledoval si faul Tomáše Tupého. Vajgar mohl skórovat v početní nevýhodě. Jakub Hofmeister si v tutovce obhodil brankáře Hrubce, ale puk se odrazil buď od tyčky nebo od brusle píseckého brankáře. Na tuto situaci odpověděl slušnou ranou Vladimír Stejskal. Hosté se v závěru třetiny tlačili před Kubeše víc a víc, ale hradecká obrana odolávala. Minutu a půl před třetí sirénou si vzali hosté oddechový čas, po kterém odvolali Šimona Hrubce na střídačku. Písek vyhrál buly, brankář Kubeš zlikvidoval jednu z píseckých střel i přes ztrátu hokejky. Luboš Voříšek vyhodil kotouč ze třetiny a Marek Dvořák z poloviny hřiště trefil opuštěnou píseckou klec – 4:2. Přesně minutu před koncem třetího dějství musel za katr Tomáš Tupý a Písek zkusil ještě jednou hru bez gólmana. I v tomto případě padl gól. Luboš Voříšek vyhodil kotouč ze třetiny, a ten se doklouzal až do brány – 5:2.

Vajgar dokázal srovnat s Pískem krok, vyhrál 5:2 a v pátek vypukne rozhodující pátý finálový duel, který už musí rozhodnout.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Těžko se mi k tomu mluví. Nehráli jsme dobře, mysleli jsme si, že to asi půjde všechno úplně samo. Se štěstím jsme se dostali do vedení 2:1, zbytečná vyloučení ale soupeř potrestal, a to bylo pro tenhle zápas rozhodující. Dneska jsme to štěstí neměli a jedna vstřelená branka nám zkrátka chyběla. Soupeř vytěžil z minima maximum a prakticky všechny šance využil. My se teď musíme otřepat a v pátek doma vyhrát. Je třeba zopakovat předchozí výkony, kdy jsme hráli zodpovědně.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy