Písek podlehnul jihočeskému rivalovi

Další utkání mají svěřenci Rudolfa Suchánka za sebou. Na programu byl nedělní zápas proti Vajgaru. V písecké svatyni se ukázal Michal Pinkas a v první třetině nepustil kotouč za svá záda. Naopak úvodní branku zápasu vstřelil Rudolf Suchánek ml. Ve druhé části se hostům povedlo zápas vyrovnat a do rozhodující třetiny se šlo za nerozhodného stavu 1:1. Tu zvládli lépe domácí, vítězný gól zaznamenal Bula. Výhru jindřichohradeckého týmu zpečetil jedenáct minut před koncem třetí třetiny Vinogradov. Tři body tedy zůstaly u Vajgaru za vítězství 3:1. Další boj o body čeká písecký mančaft ve středu 24. února, kdy se představí na ledě Žďáru nad Sázavou.
2.liga ČR, 37. kolo, ne 14.2.2010
Jindřichův Hradec
Písek
3:1
0:1, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 34. Dvořák (Kupec), 47. Bula, 49. Vinogradov (Zich) - 4. Suchánek (Rezek). Rozhodčí: Hejduk - Doležálek, Blažek. Vyloučení: 9:11. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1120. Střely na branku: 20:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Jindřichův Hradec: Kubeš - Vinogradov, Chmel, Klíma, Tupý, Fiedler, Zich - Šulčík R., Kupec, Dvořák - Hájek, Nielikäinen, Skokan - Mazanec J., Bula, Ježek A., Kašpárek.
Písek: Pinkas - Procházka R., Kalečík, Vomela, Mazanec D., Heršálek, Procházka P. - Míka, Bláha, Rezek, Ježek O., Květoň, Šulčík P., Kořánek, Suchánek, Slavík, Novák, Urbanec, Mošovský.
Do utkání aktivněji vstoupili hosté, když na konci úvodní minuty využil zaváhání domácí obrany Rezek. O minutu později hráli domácí v šesti. Nejprve stříleli Šulčík s Novákem, ale branku vsítil v samotném závěru přesilovky Rudolf Suchánek, který se štěstím prostřelil Tomáše Kubeše – 0:1. V šesté minutě vyhodil puk ze hřiště Bláha, ale zdržování hry se nepískalo. V polovině sedmé minuty se předvedl Jan Bula, ale Fiedlerovo nahození do branky nedostrkal. V úvodu 14. minuty měl Vajgar šanci dvojnásobné přesilovky v trvání 83 vteřin, jenže kromě Kupcovy šance se nic nestalo. V závěru přesilovky to zkoušel ještě Nielikäinen, ale Pinkas lapil kotouč do své náruče. Hosty puk moc neposlouchal a v 17. minutě dostal Pavel Procházka dvě minuty za zdržování hry, ale největší šanci si vypracoval Vladimír Novák, ale sám sebe uvedl v postavení mimo hru.

Úvod druhého dějství nepřinesl mnoho vzruchu. Až ve 24. minutě nahodil ze středního pásma kotouč na branku Ondřej Chmel a Aleš Ježek málem dopravil puk do branky. O dvě minuty později Klíma překazil brejk hostů. Hosté byli v této fázi aktivnějším týmem, pravidelně zaměstnávali Tomáše Kubeše a ve 28. minutě navíc získali přesilovou hru, když hákoval Chmel. Petr Šulčík střílel švihem z kruhu, Lukáš Vomela mířil nad branku Vajgaru. V oslabení se osmělil David Kupec, ale jeho střela postrádala potřebnou razanci. Ve 33. minutě se za píseckou obranu prodral Pasi Nielikäinen, ale při zakončení mu puk sjel z čepele. O minutu později se do totožné situace dostal Marek Dvořák, který bekendovým blafákem pokořil Michala Pinkase – 1:1. O dvě minuty později vyslal další ránu na Kubeše Mošovský. V úvodu 38. minuty měl výtečnou šanci Aleš Ježek, ale David Mazanec zatáhl za záchrannou brzdu a Vajgar měl šanci trestného střílení. Marek Dvořák mířil tentokrát těsně nad Pinkasovu branku.

Na začátku třetího dějství hráli hosté minutovou přesilovku, během které se toho moc neudálo. Ve 45. minutě jeli domácí do brejku dvou na jednoho, ale Marek Dvořák minul. O dvě minuty zaskočil Pinkase Jan Bula, který zpoza branky nahodil puk na hokejku píseckého gólmana a od ní se odrazil za brankovou čáru – 1:2. Asi největší šanci Písku přinesla 48. minuta, kdy se na Kubeše řitili hned dva forvarti v modrožlutém. První pokus Kubeš vytěsnil a dorážka se zázračně odrazila mimo hradecké brankoviště. Ve 49. minutě využil střídání Písku Vasilij Vinogradov, který si sjel sám před branku z kruhu a golfákem nedal Pinkasovi šanci – 3:1. Písek se snažil o zkorigování výsledku. V úvodu 51. minuty hasil zmatky před Kubešem Tomáš Tupý. Tlak hostů nepolevil ani v závěru utkání, domácí však zodpovědně eliminovali písecké útočné snažení. Slušnou šanci měli Petr Šulčík nebo Lukáš Vomela. Více než tisícovce domácích fanoušků zatrnulo v polovině 59. minuty, kdy Pavel Procházka orazítkoval břevno Kubešovy branky. Komterm to zkusil v závěru zápasu hrou bez brankáře. Klíma mohl dvakrát přihrát před branku Skokanovi, ale ani jednou se to nepovedlo a Vajgar tak nedaroval lídrovi tabulky ani bod.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Podle mě se v tomhle utkání vyznamenali hlavně rozhodčí. My byli jednoznačně lepší než soupeř, rozhodčí nás ale vůbec nepustili do zápasu a utkání dopadlo, jak dopadlo. Minimálně bod jsme si rozhodně zasloužili. Samozřejmě je pro nás teď trochu složitější základní část dohrávat, když máme první místo jisté, že by ale někdo z hráčů tenhle zápas vypustil, to rozhodně ne. Všichni makali, nasazení bylo perfektní, akorát o rozhodčích se dneska nedá říct to samé.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy