Fantastická třetí třetina rozhodla o tom, že všechny body zůstanou u Otavy

O tom, že se písecký tým vrací do parádní formy, přesvědčili hokejisté Písku v utkání proti Trutnovu, kdy především díky perfektní třetí částí porazili svého soupeře 8:3. Svěřenci trenéra Suchánka ještě po druhé části prohrávali 2:3, pak ale přišla třetina snů a písecký tým se dohromady šestkrát brankově prosadil. Na celkové výhře měl největší podíl kapitán Milan Bláha, který během sobotního klání zaznamenal kromě hattricku také jednu asistenci. Vidět byl také Josef Rezek, který asistoval hned u třech branek Jihočechů. Lídr tabulky potřetí za sebou vyhrál a během posledních třech utkání zaznamenal úctihodných pětadvacet branek. Další utkání čeká písecké hokejisty ve středu, kdy se představí na ledě Kutné Hory, v sobotu pak zamíří na benešovský led.
2.liga ČR, 21. kolo, so 5.12.2009
Písek
Trutnov
8:3
1:1, 1:2, 6:0
Branky a nahrávky: 16. Bláha (Pinkas), 26. Bláha (Rezek), 42. Mošovský (Novák, Dietz), 50. Slavík (Suchánek), 56. Novák (Šulčík), 57. Bláha (Rezek), 60. Hovora (Rezek, Bláha), 60. Mošovský (Šulčík, Novák) - 4. Mikolášek (Klement), 29. Mečiar (Petr, Chochola), 31. Chytráček (Dlab, Jindřich). Rozhodčí: Šmíd - Černý, Sentecký. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 400. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 8:3.
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Dietz - Gába, Hovora, Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský
Trutnov: Škrabejl - Antonín, Pazdera, Mlejnek, Mečiar, Dlab, Chytráček, Jindřich, Chochola, Petr, Mikolášek, Svoboda, Mašek, Řehák
O první střelu v zápasu se zasloužili domácí, jmenovitě Bláha, jeho střela mířila do středu branky. O chvíli později měli příležitosti Bláha a Slavík, oba domácí hráče vychytal Škrabelj. Ve čtvrté minutě šli hosté do vedení. Mikolášek uniknul domácí obraně a pěkným bekhendovým blafákem zakončil přesně do horního rohu Pinkasovy branky. O minutu později se o vyrovnání pokoušel Bláha, trutnovský brankář zasáhnul betonem. V osmé minutě nebezpečně střílel Rezek, hostující brankář byl opět na svém místě. O dvě minuty později se ve veliké příležitosti ocitnul Slavík, ale v rozhodující chvíli mu kotouč sklouznul z hole. V jedenácté minutě střílel tvrdě Šulčík, jenže Škrabelj pěkně zasáhnul lapačkou. V patnácté minutě se dostal až před trutnovského brankáře Míka, Škrabelj ho vychytal rozklekem, poté si poradil i s dorážkou Suchánka. O chvíli později po chytré přihrávce Pinkase uniknul hostujícím obráncům Bláha a pěknou střelou do levého růžku trutnovské branky vyrovnal na 1:1. V poslední minutě úvodní třetiny měl velikou příležitost poslat domácí do vedení Gába, jeho střela těsně minula levou tyč hostujícího brankáře.

Do kabin se šlo za stavu 1:1. Domácí byli aktivnější, vytvořili si řadu dobrých příležitostí, ale překonat hostujícího brankáře se jim povedlo jenom jednou. Trutnovští vytěžili z minima maximum, domácí obrana hosty do šancí téměř nepouštěla, ale i přes to se jim povedlo vstřelit jeden gól.

Na začátku druhé periody se domácím povedlo vstřelit branku, ale branka nemohla být uznána, protože celé akci předcházel hvizd sudího. V dvacáté páté minutě poslal domácí do vedení Bláha, který zblízka překonal hostujícího brankáře. O tři minuty později se hostům povedlo srovnat skóre, Mečiar svou první trefou za svůj tým. Střelou od modré našel skulinku mezi Pinkasovými betony. O chvíli později si Rezek najel až před brankáře hostů, ten zasáhnul efektním zalehnutím. V třicáté minutě šli hosté podruhé v zápase do vedení, zasloužil se o to Chytráček, který zakončil přesně mezi nohy domácího brankáře. O dvě minuty střílel Gába, ale Škrabelj si spodek brány pohlídal lapačkou. V třicáté šesté minutě střílel tvrdě Míka ale ležící Škrabelj byl opět úspěšnější. O dvě minuty se v dobré palebné pozici ocitnul Mazanec, jeho střela mířila nad branku hostů. Minutu před koncem měl šanci Petr, ale střelu i dorážku Pinkas zlikvidoval.

Druhá třetina skončila poměrem 1:2. Nejprve se do vedení dostali domácí, poté se dvakrát trefili hráči Trutnova. Hosté si tak nesli do třetí třetiny jednobrankové vedení 2:3.

Na začátku třetí části se domácím povedlo vyrovnat. Od modré střílel Dietz a jeho ránu do brány ztečoval Mošovský. V čtyřicáté čtvrté minutě mohl poslat do vedení domácí Mošovský, jenže Škrabelj puk vyrazil. O dvě minuty později mohl skórovat Rezek, z otočky mířil těsně vedle brány. V padesáté minutě překonal Škrabelje střelou z mezikruží Slavík. Trutnovský brankář projektil lapačkou zpomalil, puk však doskákal za brankovou čáru, stav 4:3. V následných minutách obránci nepouštěli soupeře do větších šancí. V padesáté šesté minutě zvýšil Novák střelou mezi betony po pěkné přihrávce od Šulčíka na rozdíl dvou branek. O chvíli později svítilo na tabuli už 6:3. Bláha na dvakrát z blízka překonal hostujícího brankáře a tak dovršil svůj hattrick. Půl minuty před koncem pěkně přihrával Rezek Hovorovi do kruhu a druhý jmenovaný vymetl pavučiny Škrabeljovi branky. Deset vteřin před koncem měl poslední slovo opět Hovora, který trefil růžek hostující branky.

První dvě části se hosté z Trutnova drželi. Ve třetí třetině jim jakoby došel dech a písečtí hráči rozhodli šesti brankami, že všechny tři body zůstanou u řeky Otavy. Zápas nakonec skončil výsledkem 8:3.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku „Myslím si, že první dvě třetiny z naší strany nebyly povedené. Poté jsme stáhli sestavu na tři lajny a najednou nám to začlo fungovat. Celkově si myslím, že jsme byli lepší a zasloužili jsme si vyhrát.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy