Sokolov sebral Písku vítr z plachet

Dost nečekaným výsledkem skončil středeční zápas dvou týmů z opačných konců tabulky. Sokolov měl být obětí, která bude předhozena do písecké zimní arény a záhy nato rozcupována smečkou hladových píseckých lvů. Kdo by však čekal masakr, byl by zklamán. Dočkal by se jen šedesátiminutového marného bušení do obranného sokolovského valu. Ten jako první v sezóně Píseckým zcela odolal a vzhledem k tomu, že tři sokolovské výpady si našly cestu až do písecké branky, radují se hosté z překvapivé výhry. Z Píseckých byl k brance nejblíže Pavel Kříž, který však zamířil pouze do tyče.
2.liga ČR, 25. kolo, st 7.1.2009, Zimní stadion Písek
Písek
Sokolov
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 1. Veverka (Sopr), 38. Louthan (Kukla), 60. Sláma (Waardenburg). Rozhodčí: Pešina - Blažek, Paulík. Vyloučení: 7:9, navíc Slavík (PÍS) a Ozom (SOK) - oba 10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Kříž, Procházka P., Martinka, Procházka F., Bílek - Míka, Nikodém, Ježek, Pitel, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák, Gába, Novotný, Bláha
Sokolov: Závorka - Říha, Diblík, Mudra, Formánek, Pech, Kunrt, Ozom, Veverka, Sopr, Sláma, Kukla, Louthan, Vrba, Račanský, Waardenburg, Ramon, Nový
Oba středeční soupeře dělilo před vzájemným zápasem propastných 22 bodů, v úvodu zápasu to však vidět nebylo. V chladné s.n.o.p. areně začali aktivněji hosté a určitě ani sami nečekali, že hned z první akce vstřelí gól. Z dorážky navázal na svůj hattrick z prvního duelu kapitán Veverka a překvapivě poslal osmnáctý tým tabulky do vedení.

Sokolovští se snažili dál o aktivní hru, ale brzy je domácí zatlačili a hra dostala v podstatě až do závěrečné sirény jednotvárnou podobu. Totiž byla ve znamení pečlivého hlídání náskoku ze strany hostů a snahy domácích o zteč branky gólmana Závorky. Oproti sobotnímu utkání s Řisuty se Písku kombinace nedařila a individuální akce neměly ve zhuštěné obraně šanci na úspěch. Hosté se do útoku dostali minimálně, ale zcela z útočných ambicí nerezignovali. Kubiše v bráně Písku už ale příliš neprověřili.

Brzkou odpověď na úvodní gól mohl obstarat Míka, ale pozapomenutému před brankou přeskočil puk hůl a z šance nebylo rázem nic. S rychle rostoucím počtem zákroků pohotového Závorky bylo jasné, že dát Sokolovu gól dnes nebude tak jednoduché. Zvláště když domácí selhávali i v několika málo velkých příležitostech. Ještě před koncem třetiny netrefil bránu z dobré pozice Gába, v koncovce se neprosadil ani Mošovský a Míka.

Také druhá třetina nabídla v podstatě hru na jednu branku, zodpovědná defenzíva Sokolova však stále přečkávala bez úhony. Střeleckou nemohoucnost domácí neprotrhli ani při přesilovkách, kombinaci chyběl moment překvapení. V době, kdy tlak sílil a Závorka čelil nebezpečným akcím, propadl Svobodovi puk na modré, Kukla ho přebruslil a ideálně před branku nahrál Louthanovi, který trefil přesně.

Sokolovský beton nepovolil ani ve třetí části. Opět v něm domácí útočníci našli několik trhlinek, ale žádnou mezeru zase nenašli. Závorka ustál jak šanci Vondřicha, tak především pokus Kříže, jehož zastavila tyč. Četná vyloučení na obou stranách branku také nepřinesly. Čas Píseckým rychle ubýval, před závěrečným náporem si vzali oddechový čas, ale ani ten jim alespoň čestný úspěch nepřinesl. Nejnebezpečnější střelu vyslal kapitán Bláha, zmar v koncovce už nezlomil. Naopak hosté hru vabank potrestali, v poslední minutě se do prázdné branky z půlky trefil Sláma.

Písečtí nedali poprvé v sezoně ani gól a mrzet je to může o to víc, že v případě výhry mohli vystoupat na první místo, neboť první Milevsko také prohrálo.

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr, trenér Písku: „Samozřejmě se mi tohle utkání nehodnotí jednoduše, ale zase se tím ukázalo, že každý soupeř z této soutěže může být nepříjemný. Utkání rozhodovala první třetina, kdy jsme k zápasu nepřistoupili se vším všudy. Z naší strany byla rozhodně nejslabší. Naopak druhá třetina byla naše nejpovedenější. Bohužel přišla akce, kdy náš obránce upadl a hráč soupeře vyřešil situaci dva na jednoho gólem. To byl další zlomový moment. My poté byli ve třetí části v křeči. Pokoušeli jsme se jakýmkoliv způsobem zápas zlomit a já věřím tomu, že kdyby se nám podařilo vstřelit třeba i šťastný gól, ten zápas by se zvládnul. Poměr střel byl předvědčivý, bohužel jsme prohráli. Je to pro nás krutá lekce, ale takový je sport.“

Miroslav Kanis, trenér Sokolova: "My jsme neřešili, jestli máme s Pískem špatné, nebo dobré výsledky. Nebyli jsme ale v roli favorita, chtěli jsme odehrát disciplinovaný a zodpovědný výkon zezadu, což se nám celý zápas dařilo. Samozřejmě jsme velice spokojení s tím, co jsme tady předvedli, protože doma se nám naposled nepovedl zápas s Klatovy."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy