Na závěr základní části ztratili junioři čtyřgólové vedení

Řekli byste, že když po dvanácti minutách hokejového zápasu vedete 4:0 a soupeře jste pustili do vlastní třetiny tak maximálně na vycházku, že ještě můžete málem i prohrát? Jestli je vaše odpověď jednoznačně záporná, pak jste nejspíš nebyli na utkání posledního kola letošní ligy juniorů v Písku, kde domácí rychle nasypali letňanským čtyři kousky zásluhou Hory, Margety a znovuzrozeného Gáby, který se trefil dvakrát. Ještě do přestávky totiž hosté stáhli a nebýt úspěchu Milana Silbernágla z poloviny utkání, bylo by zle. Letci totiž od druhé dvacetiminutovky zabrali a na Píseckých, kteří už měli první místo v tabulce jisté, byla patrná jen a pouze lehkovážnost, která vyústila v konečný rezultát 5:5. Tentokrát o nic nešlo, příští týden už ale startuje nadstavba o postup do extraligy...
Liga juniorů , 36. kolo, ne 4.3.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Letňany
5:5
4:1, 1:2, 0:2
Branky: 3. Gába (Pešta, Ondrejec), 5. Gába, 9. Hora (Šimoník), 12. Margeta (Hora), 30. Silbernágl - 18. Kratochvíl (Loutocký), 25. Pražan, 38. Kratochvíl (Loutocký, Pražan), 41. Doskočil (Nestrašil), 51. Novák (Nedvěd) Rozhodčí: Dvořák - S. Mertl, J. Mertl Vyloučení: 7:6 Využití: 1:0
Písek: Myslivec - Jankovský, Ondrejec, Švácha, Koloušek, Petele, Cirulis - Kouba, Margeta, Bican - Fořt, Pešta, Gába - Šimoník, Růžička, Hora - Ingriš, Kurz, Silbernágl
Letňany: Kolinger - Pražan, Pokorný, Hofmeistr, Kneifl, Žovinec, Štěpán, Uldrich, Olmr, Doskočil, Nestrašil, Kratochvíl, Nedvěd, Loutocký, Novák, Žaba, Březina
Nástup do utkání si rezervoval Ondřej Gába. Útočník, který celou sezónu zápas co zápas netrefoval prázdnou bránu, se v podruhé za sebou dvakrát prosadil. Tentokrát se nejprve prohnal po levém křídle a milimetrově umístěným švihem do protějšího horního rohu branky ala Petr Ton otevřel skóre.

Hned při dalším střídání pak svým forčekingem donutil rozehrávajícího beka hostí ke zbrklé rozehrávce. Puk tak před bránou trefil nejprve Gábu, pak druhého bránícího hráče a posléze se doklopýtal i za brankovou čáru skrze nic netušícího gólmana Kolingera.

Následovala příkladná práce při napadání v podání Růžičky, díky níž se před bránou ocitli osamocení Šimoník s Horou. První jmenovaný naznačil střelu a pak poslal svému kolegovi neodmítnutelnou nabídku.

Sám autor gólu zanedlouho nádherným pasem po ose hřiště vyslal do nerušeného sóla kapitána Margetu, jehož elegantní klička, lehoučká jako jarní vánek, pokořila Kolingera počtvrté.

Přišly ale zásahy Kratochvíla a Pražana, které od sebe oddělila první siréna a které rázem učinily z jednoznačného výsledku opět výsledek hratelný. Po ledě se najednou začaly postavy v hokejové výstroji pohybovat o něco rychleji, a to hlavně zásluhou hostí.

Domácím se až zase tak moc nechtělo, spíše si každý z Písečáků chtěl dát gól. To se ale povedlo už jen Milanu Silbernáglovi, jehož aktivita v útočném pásmu mu pomohla získat kotouč, který pak zblízka procedil skrze brankáře.

Čistý průstřel z hole Kratochvíla a brzy po druhé přestávce i skvěle namířená rána Doskočila však připravily ornou půdu pro závěrečné vyrovnání, které obstaral v jedenapadesáté minutě Novák.

Hráči obou mužstev by si mohli podat ruce, kdyby se přetahovali o to, kdo mohl vícekrát rozhodnout ve svůj prospěch. Nepovedlo se to ani jednomu, a tak hodně zajímavá přestřelka skončila bez vítěze.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér IHC Písek: „V první třetině tam z naší strany byly nádherné akce i pěkné góly, ale stalo se přesně to, na co jsem pak o přestávce v kabině upozorňoval – povolili jsme. A jak se jednou povolí, těžko už se pak dostává zpátky do hry. Dopouštěli jsme se nadále nezodpovědností v našem pásmu, z čehož pramenily všechny góly, které jsme dostali. To nebyla jedna, ale třeba tři chyby za sebou. Stejně tak tam byly naše neproměněné tutovky. Třeba Růža (Růžička) mohl dát dneska tři čtyři góly. Nakonec z toho byla úplně zbytečná remíza.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy