Juniorka přehrála Příbram, trefil se i Gába

V 56. minutě prvního zápasu sezóny proti Kolínu dal Ondřej Gába svůj první - a na dalších dvaatřicet kol i poslední - gól. Do nedělního klání s Příbramí stačil k osamocené trefě přidat devatenáct asistencí a nespočet promarněných příležitostí. Až se hbitý útočník, jehož provází pověst velkého talentu, zase konečně zapsal mezi střelce. A to hned dvakrát! Nejprve zařídil v úvodní třetině Píseckým vedení v do té doby vyrovnaném souboji, po polovině hrací doby pak zvýšil na 3:1. Domácí si posléze – podporováni jistým brankářem Myslivcem - v celkem pohledném a rychlém klání pojistili jasnou výhru a k definitivní jistotě postupu do baráže jim stačí ve zbývajících dvou utkáních získat jediný bod.
Liga juniorů , 34. kolo, ne 25.2.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Příbram
6:1
1:0, 3:1, 2:0
Branky: 18. Gába (Pešta), 30. Silbernágl (Margeta), 33. Gába (Petele), 40. Margeta (Růžička), 48. Ondrejec (Hora, Šimoník), 48. Margeta (Růžička) – 26. Pištělák (Peterka) Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Šátava. Vyloučení: 12:9, navíc Peterka 10 minut Využití: 0:0
Písek: Myslivec – Švácha, Jankovský, Ondrejec, Petele, Cirulis – Kouba, Margeta, Růžička – Fořt, Pešta, Gába – Silbernágl, Šimoník, Hora – Ingriš, Kurz
Příbram: Kabyl (35. Pavlů) – Výnut, Bauer, Černý, Bilik, Hochmann, Peterka, Pištělák, Procházka, Topič, Staňo, Tošovský, Řehák, Kozelka, Vošáhlík, Hamet, Veselý J., Veselý T., Ježek, Slaba
17:33 V útočném pásmu se ke kotouči dostává Gába a ranou po ledě po otočce překvapuje gólmana Kabyla - 1:0.

25:13 Ihned po přestávce netrefuje po šťastném odrazu puku opuštěnou Myslivcovu klec Černý, brzy nato se ale hostům přece jen daří vyrovnat. Písek nesupěl v přesilovce, a sotva se vyloučený Hochmann vrátil na led, využívá zmatků v domácí defenzívě Pištělák, když nechytatelně věší svou dělovku pod víko - 1:1.

29:21 Z trestné lavice se vrací Silbernágl, a i když se příbramská obrana všemožně snaží tomu zabránit, nachází jej najetého Margetův chytrý lob. Únik píseckého křídelníka končí povedenou střelou nad lapačku - 2:1.

32:40 V končící přesilové hře kličkuje za soupeřovou klecí Gába. Obkrouží ji a opět z otočky posílá puk jedinou možnou skulinkou kolem tyče za brankovou čáru - 3:1.

39:20 Růžičkův forčeking platí na hostující obranu. Písecký centr získává u zadního hrazení kotouč, který okamžitě přeposílá před brankoviště najetému Margetovi. Kapitán IHC si přihrávku stačí šikovně přikopnout na hůl a rychle překonat vystřídavšího gólmana Pavlů - 4:1.

47:04 Hora se Šimoníkem vymotají kotouč z rohu útočného pásma, načež první jmenovaný prostrkává skrze protihráče Ondrejcovi, který si sjíždí od modré čáry. Má dost času i místa na to, aby mohl brankáře nádherným blafákem vykoupat a pohodlně zasunout - 5:1.

47:50 Definitivní pojistku přidává za okamžik podruhé v zápase Margeta, když projede napříč brankovištěm a uspěje ranou nad vyrážečku - 6:1.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér IHC Písek: „První třetina byla hodně vyrovnaná, na začátku té druhé jsme se dokonce dostali pod tlak. Tam náš gólman vyřešil poměrně dost složitých situací. Poté jsme ale vstřelili dvě branky, soupeři jsme utekli a od té doby jsme už měli navrch. Ve třetí třetině už jsme byli lepší a mám radost, že jsme to potvrdili i docela hezkými góly. V poslední době jsme totiž branek moc nedávali ani slabším soupeřům. Třeba teď v pátek v Popovicích, které byly snad o třídu horší, a my jsme přesto nějakých pětatřicet minut čekali na vyrovnání. Našich šest vesměs pěkných branek bylo plusem tohoto zápasu.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy