Písek si v okrese zjednal pořádek

Milevsko hraje lepší hokej než Písek. Tak to si až doposud mohl myslet hokejový fanoušek při pohledu na tabulku druhé ligy. Až dvaatřicáté kolo vystavilo tomuto nezvyklému faktu stopku - Písek Milevsko přeskakuje a dostává se na jeho pátou pozici. To vše díky výhře tři nula, na které má největší zásluhu disciplinovaná hra, výborný Pinkas v brance a góly Kořánka, Kašpara a Květoně, který se konečně vrátil po dlouhodobém zranění. Kolo se dohrává zítra, případná výhra Nymburka ve Ždáru Písek odsune na šestou pozici, nyní je však pátý.
2.liga ČR sk. STŘED, 32. kolo, so 13.1.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Milevsko
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 1.Květoň (Neckář), 38.Kořánek (Míka,Veselý), 45.Kašpar (Maroušek, Kica).
Rozhodčí: Dvořák - Fiala, Flégr.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 750.
Písek: Pinkas - Neckář, Burkoň, Veselý, Hauer, Procházka F., Procházka M. - Kořánek, Míka, Řehoř - Květoň, Filipi, Holec - Kica, Kašpar, Maroušek.
Milevsko: Svoboda – Štych, Votruba, Schmied, Ulman, Žlůva, Procházka - Šedivý, Šimek, Suchánek - Bušta, Šperger, Hamerle - Pitel, Krejčí, Štefan - Urbanec, Müller, Novotný.
Písek začal utkání zostra a divák, který přišel o chvíli později, litoval. Po vleklém zranění se do sestavy vrátil Tomáš Květoň a protože je hokejový exhibicionalista, hned na sebe upozornil. Dal gól a celý Písek hned věděl, že Květoň je zpět! 1:0.

V čase 1:45 se po několika šťastných obrazech dostal do brejku Pitel, svůj nájezd ale nezakončil, Hauerův faul mu to totiž dokonale znemožnil. Následné trestné střílení neproměnil Krejčí, přehodit Pinkasův beton v rychlosti nezvládl.

Písek byl na začátku první třetiny aktivní. Trochu ho zbrzdilo vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě, Milevsko se však k ničemu nedostalo, naopak fauloval kolenem Žlůva a šel pykat i on.

Moc šancí však k vidění ani při přesilovkách nebylo, scházela finální fáze a překvapivá náhrávka. Jen střela Burkoně směřovala do branky, ale záhadným odrazem se puk a síťka nesetkaly. Pak to roztočila první písecká lajna, pak i druhá a domácí byli v tlaku. A když se přidala k manévrům před Svobodu v brance Milevska i lajna třetí, brali hosté zakázané uvolnění jako spásu…

Akrobatický zákrok Pinkase zachránil Písek před najíždějícím Štefanem v 15. minutě. Jak dlouhý tak široký se rybičkou rozplácl po ledě a zametl kotouč do rohu.

Poté přišly další šance, góly však nikoli. Střílelo se do brankářů nebo vedle. Míka ukázkově namazal Hauerovi, ten minul, nájezd Holce zastavil až rozhodčí a jeho v tu chvíli diváky proklínaná píšťalka.

A Milevsko? Střílelo poskrovnu, zato nebezpečně. Střelu Procházky málem dorazili spoluhráči, následně stejný hráč z postu obránce obkroužil branku a moc nechybělo a Pinkas lovil. Ještě že má pevné betony a poctivý rozštěp.

I do druhé části vstoupil Písek aktivněji a Svoboda hned ukazoval, že si pozornost v kabině nenechal. Pak byl ovšem vyloučen Veselý a Písku došel humor. Střela milevského Procházky nadělala před Pinkasem pěkný “bordel“, stejně tak dorážka Šimka. Ale humor došel záhy i Štychovi, který schytal ránu Kořánka bez přípravy a hodně dlouho pobýval s bolestivou grimasou na ledě.

Každopádně šance se rodily a zahazovaly nyní docela pravidelně. Nejprve hrozil Květoň, záhy mohl střílet Bušta, ale při nájezdu ještě nahrával na obsazeného spoluhráče. Písek se nebál presovat ve třech a tato kvalitní setba přinášela ovoce. Domácí si ho ovšem nedokázali vychutnat úplně, tak třeba Kašparovi zhořklo na jazyku, jeho nájezd vychytal Svoboda.

Ve vyložené palebné pozici mezi kruhy minul na druhé straně Novotný, do příležitosti se dostal i Suchánek, Pinkas ale gól nepřipustil. Květoň s Holcem pak jeli dva na jednoho, že si ale domácí s koncovkou netykají, potvrdila i tato dvojice vyhlášených techniků. Každopádně brankářům soupeře se na píseckém zimáku chytá vždy poměrně dobře a předvádějí tu výborné zákroky. V poslední době se však obdobně daří i Pinkasovi, takže moc gólů se v Písku nerodí.

Ve 35. minutě parádně od modré pálil Burkoň, zákrok Svobody však potvrdil předešlá slova. Až 38. minuta přinesla změnu skóre. Čtyřminutové oslabení hostů hrál Písek velmi slabě, ale když už se potrestaný Schmied málem chystal na led, tak se z mely před Svobodou, kdy v jednu chvíli pobývalo v brankovišti asi šest hokejistů žlutých i modrých, trefil důrazný Milan Kořánek. 2:0.

Megašancemi začalo Milevsko třetí třetinu. V první byl Šimek, který měl blizoučko k tomu, dostrčit puk do branky. Ale zase ten Pinkasův pravý beton. Následně Šedivý a jeho možnost, pak Ulman a Pinkasova lapačka… Série šancí jako hrom, ale čisté konto u Pinkase zůstalo.

A pak přišel nejhezčí moment utkání. Mezi kruhy stojící Kašpar se trefil mezi pravou horní tyč a naprázdno plachtící lapačkou. Nahrával Maroušek, který svými výkony z posledních zápasů dokazuje, že na okresní přebor je ho určitě škoda. 3:0.

Velká šance Novotného a zase Pinkasův pravý beton, to byli hrdinové 9. minuty. Nutno poznamenat, že zmíněný beton byl hlavním hrdinou celého utkání. Poté ještě Holec trefil tyčku. Milevsko se pak několikrát dopustilo zákroků, po kterých Písečtí nedobrovolně počítali na ledě andělíčky.

Zápas se dohrával. Procházka a Šedivý sice ještě ukázali trochu milevského hokejového umění, Procházkova nahrávka přes celé pásmo dokázala, proč tento hráč ještě předloni hrával extraligu. Milevsko se snažilo o čestný úspěch, snahu však již provázela křeč a únava.

Písek si konec, zápas i body pohlídal, a vyhrát si v derby zasloužil. A úplný závěr? Obstaral ho Holec. Famózně přibruslil soupeřova beka, vystřelil a … tyčka. Písek – Milevsko 3:0.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy