Písek padl s Klatovy. Dopadne to zítra proti Příbrami lépe?

Na písecký led přijely Klatovy, které v minulém ročníku 2. ligy obsadily nádherné druhé místo. Plzeňská farma se dostala do vedení v polovině první třetiny. Po inkasované brance se Písek snažil najít způsob jak překonat ex-píseckého brankáře Hausera. Dříve než byl způsob nalezen inkasoval Richard Kříž během jedné minuty dva góly a skóre bylo rázem 3:0 pro Klatovy. O další minutku později už konečně Písek našel recept a ztrátu stáhl. Ale aby té smůly pro Písek nebylo málo, tak po pár vteřinách se opět prosadily Klatovy. Ve třetí třetině přidal ještě jednu branku písecký rodák Jan Matiášek, který tak podtrhl skvělý výkon svého týmu. Písek ale hned zítra dostane příležitost tuto porážku odčinit, neboť zavítá do Příbrami, kde sehraje další přípravný duel.
Příprava A-týmu, 2., po 12.8.2019
Písek
Klatovy
1:5
0:1, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 39. Bednařík – 11. Roubal D. (Tulačka), 37. Slavík, 38. Roubal J. (Hanzlík), 40. Leština (Matiášek), 46. Matiášek.
Písek: Štrobl (32. Kříž) – Hanus, Suda, Turek, Kukla, Tampier, Šafár – Novák, Koupal, Bednařík, Strnad, Stauber, Volf, Paukner, Přibyl, Rod
Klatovy: Hauser (Kolář) – Slavík, Leština, Šiller, Houfek, Štěpánek, Lokajíček – Tulačka, Uhlík, Roubal D., Roubal J., Hanzlík, Matiášek, Reitspies, Procházka, Hasman, Mužík, Vávra

První domácí utkání Písku nezačalo vůbec špatně. Hráči kombinovali, dostávali se do šancí, ale koncovka bohužel pokulhávala po celý zápas. První inkasovaná branka by se dala označit za smolnou. Před brankářem Štroblem vznikla skrumáž, ve které byl nejaktivnější David Roubal, jenž dokázal snad i silou vůle doklepnout puk do sítě. Po první brance zápasu se hra trochu uklidnila a žádný z týmu se nedokázal ohřát v útočném pásmu, a tak se hrálo především v neutrální třetině. Zhruba tři minuty před první sirénou se Klatovy usadily v pásmu a dobře kombinovali, ale chyběla tomu střelba, takže stav po první třetině byl 1:0 pro hostující celek.

Na začátku druhé periody zvládla písecká družina oslabení a krátce po něm se dostala do přečíslení 2 na 1. Adam Novák svého spoluhráče nehledal a rozhodl se, že to zkusí individuálně, ale střela mu vůbec nesedla. O pár momentů později se do úniku dostal písecký rodák Jan Matiášek, který Štroblovi nadělal spoustu starostí se svojí střelou. V polovině zápasu došlo v domácím brankovišti ke střídání. Štrobla nahradil Kříž. Něž se ale stihl v bráně ohřát, musel dvakrát lovit puk ze sítě. Nejprve se prosadil Jakub Slavík, který vypálil okamžitě po vhazování a hned po něm rozjásal hrstku fanoušků Josef Roubal, jenž ukázkovou střelou mezi betony zvýšil na 3:0 pro Klatovy. O minutu později už ale bylo zase všechno jinak! Jediný gól domácích vsítila posila ze Strakonic Lukáš Bednařík. Písecka lavice ale dlouho neslavila, protože o dvacet vteřin později padl další gól Klatov. Prosadil se Ondřej Leština.

Do třetí třetiny se vstupovalo s tím, že o vítězi už je víceméně rozhodnuto a musel by se stát zázrak, aby se domácímu celku povedlo převrátit vývoj utkání. Klatovy ovládaly hru, byly rychlý a přesně si posílaly přihrávky. Po pěti minutách musel Richard Kříž opět kapitulovat, protože se k puku dostal rychlý Jan Matiášek a ukázkovým blafákem mu nedal šanci. Písek poté mohl alespoň snížit, ale Martin Koupal po krásné kombinaci netrefil brankovou konstrukci. Zbytek zápasu si už dokázaly Klatovy pohlídat a bez problému si došly pro zasloužené vítězství.

Písečtí hokejisté už ale zítra budou mít možnost dnešní zaváhání napravit! Svěřenci trenéra Herra odcestují do Příbrami, kde sehrají duel s tamním A-týmem, který postoupil z Krajské ligy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy